• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.05.2017

18:38

ALARMANTNO, CRNA SERIJA SAOBRAĆAJNIH NESREĆA! Čak tri autobusa se slupala za samo osam dana jer je vozačima pozlilo!

Vesti

ALARMANTNO, CRNA SERIJA SAOBRAĆAJNIH NESREĆA! Čak tri autobusa se slupala za samo osam dana jer je vozačima pozlilo!

Podeli vest

Tri autobusa srpskih prevoznika imala su udes u poslednjih osam dana u Srbiji i okolnim zemljama, a u sva tri slučaja uzrok je taj što je vozaču pozlilo za volanom! U ovim nesrećama jedan vozač autobusa je preminuo, a čak 20 osoba je teže i lakše povređeno

U poslednjem udesu, koji se dogodio juče oko pet sati ujutro u Bileći u BiH, povređene su dve osobe kad je autobus "Autoprevoz Čačak" sleteo s puta i prevrnuo se.

Mediji iz BiH preneli su da se nesreća dogodila u blizini fabrike "Kovnica", a da je autobus saobraćao na liniji Beograd - Trebinje.

Voze duže nego što bi smeli

Prema odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja, vozač autobusa može da vozi najduže četiri i po sata u kontinuitetu. Nakon isteka tog vremena, vozač mora da napravi pauzu od najmanje 45 minuta pre nego što nastavi vožnju. Tokom 24 sata, vozač sme ukupno da provede najviše devet sati za volanom. Međutim, mnogi vozači se žale da njihovi poslodavci ne poštuju ove propise i da provode za volanom mnogo duže nego što to zakon nalaže.

U bilećkoj policiji kažu da će uzrok nezgode biti poznat nakon veštačenja, ali da se pretpostavlja da je vozaču pozlilo tokom vožnje.

Samo dan ranije, oko 5.50 na autoputu Beograd - Niš kod aleksinačkog sela Katun, autobus beogradskog prevoznika "Transprodukt" sleteo je s puta, pri čemu su lakše povređene četiri osobe.

Autobus koji je saobraćao na relaciji Skoplje - Beograd iznenada je probio bankinu i sleteo s kolovoza, a prve informacije iz Hitne službe KC Niš ukazuju da je vozač izgubio kontrolu jer mu je pozlilo za volanom.

- Niška Hitna pomoć zbrinula je četiri osobe koje su bile u autobusu, uključujući i vozača. Nakon dijagnostike u Urgentnom centru KC Niš, troje putnika je otpušteno, dok je vozač zadržan na lečenju na Klinici za kardiologiju jer je ustanovljeno da ima srčane probleme - naveli su u KC Niš.

U "Transproduktu" je potvrđeno da je u trenutku nesreće u autobusu bilo 14 putnika, ali nisu želeli da komentarišu okolnosti udesa.

U kobnoj autobuskoj nesreći koja se dogodila 13. maja na autoputu kod Budimpešte poginuo je Siniša Stanojević (60), vozač autobusa firme "Eurolin", koji je saobraćao na liniji Rekovac - Austrija.

U ovom udesu 14 putnika je teže i lakše povređeno, a do tragedije je došlo kad je nesrećni Siniša usled jakog srčanog ili moždanog udara iznenada izgubio kontrolu nad autobusom i zakucao se u kamion za održavanje puta.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija