• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.05.2017

16:01

SUĐENJE MIŠKOVIĆU PRED APELACIJOM: Nastavljena sednica po žalbama na presudu!

Vesti

SUĐENJE MIŠKOVIĆU PRED APELACIJOM: Nastavljena sednica po žalbama na presudu!

Podeli vest

U Apelacionom sudu u Beogradu danas je nastaviljena sednica petočlanog sudskog veća koje treba da odluči o žalbama na prvostepenu presudu kojom je vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković, u junu prošle godine, osuđen na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara

Na današnjem zasedanju suda sudija izvestilac nastavio je referisanje prvostepene presude koja je napisana na 986 strana, a narednih dana biće predstavljene i žalbe tužilaštva za organizovani krminal, kao i tri žalbe odbrane.

Sednica suda planirana je da traje osam radnih dana, a tek iduće sednice očekuje se da će Miškovićeva žalba doći na red, kao i da će on usmeno moći da je dopuni obraćenjem drugostepenom sudu. 

Apelacioni sud nakon javne sednice treba da odluči da li će prvostepenu presudu potvrditi, preinačiti ili je ukinuti i vratiti na ponovno suđenje.

Prvostepenom presudom koja je je izrečena 20. juna prošle godine Miroslav Mišković je osuđen jer je, kako je sud zaključio, pomogao sinu Marku da utaji porez po odbitku od oko tri miliona evra.

Istom odlukom Mišković je zbog nedostatka dokaza osloboden od optužbi da je oštetio putarska preduzeća, odnosno da je finansijskim poslovanjem izvlačio novac iz njih.

Specijalni sud u Beogradu oslobodio je prošlog marta zbog nedostatka dokaza i Miškovićevog sina, Mila Đuraškovića i ostale okrivljene, od optužbi da su oštetili putarska preduzeća u Srbiji.

Sud je, međutim, Marka Miškovića osudio na tri i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara zbog utaje poreza prilikom tvrgovine akcijama sa Đuraškovićevim putarskim preduzećima.

Prema toj prvostepenoj presudi, preduzeće Marka Miškovića "Mera Invest" dužno je da plati 320.280.000 dinara zbog utaje poreza.


U tom slučaju, sednica po žalbama u Apelacionom sudu, zakazane su od 19. juna do 6. jula.

Miškovićima je oduzet pasoš i ne mogu da napuštaju Srbiju bez odobrenja suda.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mara

pre 6 godina

Ha,ha,ha,novcana kazna od 8 miliona DINARA utajio stotine miliona EVRA i sad kad bude kupio Agrokor, od kazne nece ostati nista,pojesce ja maca i kuca.Jel vas u pravosudju nije sramota sto se bavite tim poslom,kako imate obraza da se pogledate u ogledalu a i oni koji vam sugerisu kako da radite, jer ste vi ko bajagi,navodno slobodno sudstvo.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija