• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. Barjaktarević

26.05.2017

15:21

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV UBICE I OTMIČARA IZ KRUŠEVCA! Preti mu višegodišnja ROBIJA!

Vesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV UBICE I OTMIČARA IZ KRUŠEVCA! Preti mu višegodišnja ROBIJA!

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Nišu potvrdilo je Informeru da je podiglo optužnicu protiv Miodraga Karalića (55) iz Kruševca zbog krivičnog dela teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delom - nedozvoljena proizvodnja, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krivičnim delom otmica.

 

On se, prema optužnici, tereti za ubistvo Gordane Josifović (44) iz Kruševca, za nošenje oružja i otmicu Miluna Kostića (53) iz sela Latarevac kod Kruševca. 

Sva tri krivična dela Karalić jer počinio u razmaku od pet dana u prvoj polovini decembra prošle godine, tako što je najpre oteo bivšu nevenčanu suprugu Gordanu Josifović i njenog momka Miluna Kostića, a zatim nju ubio i bacio u njivu pokraj puta u ataru sela Brodarac kod Aleksinca. 

Telo nesrećne žene pronađeno je dan posle stravičnog događaja, a njen ubica Miodrag Karalić sa taocem Milunom Kostićem, koga je pet dana pod pretnjom ubistva držao u automobilu, uhapšen je u Beogradu. On je na saslušanju priznao da je ubistvo počinio iz ljubomore.

Karalić je, inače, poreklom iz Prištine, odakle je 1999. godine došao u Kruševac, pa je njegova prva ideja bila da pobegne na Kosovo, gde još ima dosta poznanika i dobre kontakte. Međutim, niška, kruševačka i prokupačka policija su blokirale sve pravce ka Kosovu, tako da je morao da beži prema Beogradu.

Podsećamo, Gordana Josifović je sahranjena na Novom kruševačkom groblju, a oteti Milun Kostić je nakon što je saslušan kod tužioca i sudije po prethodnom postupku, pušten kući. 

Ubici Miogradu Karaliću, kako nam je potvrđeno u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, preti višegodišnja robija, a njemu se sudi po tri osnova.

- Za krivično delo teško ubistvo iz člana 114, tačka 5 Krivičnog zakonika predviđena je kazna zatvora od najmanje deset godina ili kazna zatvora od trideset do četrdeset godina. Za krivično delo nedozvoljena proizvoidnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekplozivnih materija iz člana 348 stav 4 i stav 2 Krivičnog zakonika predviđena je kazna zatvora u trajanju od dve do deset godina i za klrivično delo otmica iz člana 134 stav 1 Krivičnog zakonika predviđena je kazna zatvora u trajanju od dve do deset godina - kaže za Informer zamenik Višeg javnog tužioca u Nišu Ivan Simonović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija