• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer.rs

03.06.2017

17:52

FORENZIČARI OTKRILI NOVE DETALJE UBISTVA PEVAČICE: Ubica je sa policijom tražio Jelenin leš?!

Vesti

FORENZIČARI OTKRILI NOVE DETALJE UBISTVA PEVAČICE: Ubica je sa policijom tražio Jelenin leš?!

Podeli vest

Ubica Jelene Marjanović najverovatnije je bio na nasipu u Crvenki kod Borče dok je policija pretraživala teren u večeri kada je suprug Zoran prijavio nestanak pevačice "Granda", smatra tim stručnjaka Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada (CFI)

Na osnovu njihove detaljne analize, oni su došli do zaključka da je Jelenino telo u kanal bačeno posle završetka policijske potrage za njom, a pre nego što je telo pronađeno u kanalu.

- Taj ko je dovezao telo znao je da je potraga završena. To je mogao da sazna samo na dva načina - tako što je sam bio tamo ili je imao pomagača koji mu je dojavio da na nasipu nema više nikoga. To znači da su ubica ili saučesnik bili na nasipu i koordinirali kada da je bezbedno telo bude bačeno - objašnjava za Kurir direktor CFI doktor Nenad Šipka.

On ukazuje na fotografije sa mesta zločina, na kojima se vidi da je u blizini dela kanala u kom je telo pronađeno zemljani put kojim su kola mogla da se dovezu do tog mesta.

Podsetimo, 2. aprila prošle godine Zoran Marjanović je prijavio nestanak supruge na nasipu, gde je otišla da trči. Policija s psima je iste večeri počela pretragu terena, ali je njeno telo u kanalu pronađeno tek sledećeg dana. Šta se dešavalo u međuvremenu, misterija je do današnjeg dana.

- U ovakvim slučajevima uvek je glavni osumnjičeni suprug. Zbog toga je ključno pitanje koje je poslednje vreme, precizno u sat, kada je Jelena Marjanović bila živa, a da izvor informacija nije suprug. Da bi informacija bila verodostojna, potrebno je da izvor informacije bude neko ko nema interesa u ovom slučaju - objašnjava za Kurir Nenad Šipka.

ZORAN MARJANOVIĆ UBEĐEN DA JE NA TRAGU ZLOČINCU: Moju Jelenu nije ubio kamiondžija, NEGO NEKO IZ BORČE!

Stručnjaci ovog centra nisu imali uvid u zvanična dokumenta iz istrage, ali napominju da na osnovu informacija raspoloživih iz medija, a po kojima su povrede koje je pevačica zadobila locirane u predelu glave, mogu zaključiti da je malo verovatno da je ona ubijena na mestu na kom je njeno telo pronađeno.

- Takve povrede bi obavezno ostavile trag krvi na tlu gde se povređivanje dogodilo. Drugo važno pitanje je i da li je bilo tragova kriv na širem mestu pronalaska tela Jelene Marjanović. Ako jeste, moguće je da je usmrćena na širem licu mesta, pa preneta i bačena u kanal. Ako nisu, Jelena Marjanović nije ubijena na širem licu mesta - navodi se u delimičnoj rekonstrukciji koja bi mogla da pomogne da zločin bude rešen posle 16 meseci.

Public

Šipka ukazuje na to i da obučeni psi nisu pronašli te večeri trag, a da je telo otkriveno sledećeg dana, što ukazuje na veliku verovatnoću da telo nije bilo u kanalu. Prema ovom nalazu, ono je najverovatnije tu doneto između četiri i šest ujutru.

- Važno pitanje za istragu je i ko je sve od rođaka i prijatelja bio na nasipu, kako je saznao za događaj i u koje je vreme došao na nasip - objašnjavaju stručnjaci iz Centra za forenzička istraživanja, koji su učestvovali u razrešavanju brojnih zločina na teritoriji naše države.

ZORAN MARJANOVIĆ PRIZNAO NA SUDU: UGOVARAO SAM SEKS sa Radom Matić 34 dana posle Jelenine smrti!

Demantovao Zorana

Prema rečima direktora CFI, na osnovu uviđaja na mestu na kom je Jelena nestala, stručnjaci su utvrdili da nije moguće da ju je suprug izgubio iz vida kada je otrčala.

- Razdaljina između prve i druge rampe je 1.685 metara, a to znači da je mogao da je izgubi iz vida samo ako je stigla do druge rampe. Nema šanse da on sa mesta na kom je, prema sopstvenoj izjavi, stajao ne vidi ukoliko bi joj se nešto dogodilo u blizini mesta na kom je telo pronađeno - objašnjava Nenad Šipka.

Osim toga, kako navodi, mesto na kom je pronađena samo je 350 metara od stadiona, pa je to još jedna činjenica koja ukazuje da bi neko morao da vidi ili čuje da se nešto dešava.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Ајд* сад, и сви "полицајци" са начелником ... - На полиграф...!!

ZN

pre 6 godina

Убијена, тело сакривено, чекало се глуво доба ноћи да буде бачена... Хоће ли се више завршити ова трагедија да сиротица у миру почива, да престану да је мрцваре и развлаче по новинама?

Mara

pre 6 godina

Ako nije muz onda je ljubavnik,samo sto ovaj sujetni i iskomleksirani muz to nece da prizna,za njegovu sujetu je ocigledno to nepodnosljivo.Da su stvarno bili u harmonicnom braku kako on stalno i bez pitanja ponavlja, ne bi nasedao na Radine provokacije i blamirao se u trenutku kad je trebalo najvise da bude ozaliscen a ni njegova porodica nije bila potresena sto je svima bilo cudno i sumnjivo od pocetka,oni su samo glumatali da su ozalosceni,narocito se to videlo kod svekra i svekrve, koja nije htela ni na sahranu da ide.Policija je celo vrema zataskavala i namerno ignorisala sve dokaze koje bi imala da je htela da ih nadje.n

Hrid

pre 6 godina

Kako i kad je mogla imati ljubavnika ako je Zoki tvrdio ispocetka a i svekar da je bila savrsena supruga ,majka ,da se nisu razdvajali,Nada topcagic je izjavila da je kuhala za sve i da je prakticki kuca "na njoj bila"?Da je bas i nisu zalili nitko to ste u pravu...Kljucan je motiv ZASTO je ta zena ubijena?Uvjerena sam da svi ukucani sve znaju...ali im je dozvoljeno da kriju...ZASTO?

Dvv

pre 6 godina

Dalije moguce da te Marjanovice policija toliko stiti, hapsite vec jednom taj olos.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija