• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

04.06.2017

09:53

SAHRANJENA U VENČANICI I BELOM KOVČEGU! Mala Aleksandra koju je pregazio komšija ispraćena na večni počinak!

Vesti

SAHRANJENA U VENČANICI I BELOM KOVČEGU! Mala Aleksandra koju je pregazio komšija ispraćena na večni počinak!

Podeli vest

Mala Aleksandra Marković iz Nakučana kod Šapca koju je u četvrtak pregazio komšija Miroslav Petrović (67) ispraćena je na večni počinak u malom belom kovčegu pored koga je bilo cveća, cucli, flašica, sokića i voća, saznaju "Novosti"

“Ne daj bože nikome! Ni Petroviću ni ovim mladim roditeljima!”, komentarisali su ljudi na sahrani pored malog belog kovčega uz koji su bili poslagani cveće, cucle, flašice, sokići, voće, slatkiši, igračke…

- Ajooj, ćerko moja, evo tvojih gostiju - čulo se iz kuće dok su na sahranu stizali rođaci i prijatelji da ohrabre porodicu Marković.

U masi stoje muškarci koji nečujno plaču i žene koje glasno nariču. Baka Milena na romskom viče: “Bože, zašto si je uzeo?! Mog anđela! Ona ništa nije kriva! Nije stigla još da skrivi!” Bez obzira što je tek bila napunila 17 meseci, kako romski običaj nalaže, devojčica, koja nije dočekala udaju, sahranjena je u beloj venčanici.

-  Videli ste kako je bila slatko dete, eh…, a da je vidite sada. Samo smo odškrinuli kovčeg. Nismo smeli čestito da pogledamo. Dete je sve smrvljeno. Lično sam je do bolnice ispratila posle udesa. Malo je krkljala, pa smo je lupili po leđima i delovalo je da joj je bolje.

– Ispred Šapca opet je pošlo po zlu, i tada sam videla da joj je čelo slomljeno. Mozak se video. Kad smo je predali lekarima, ni pola sata nije prošlo, a već je umrla – priča jedna snaha iz familije.

Majka devočice 21-godišnja Radovanka u pratnji supruga Dejana (28), pojavljuje se u crnini i bosih nogu. Odsutna, nema, bez snage da se pozdari sa pridošlicama. Sa njima je i njihov 5-godišnji sin Aleksa.

– Ni naši najstariji ne pamte da se ovako nešto u 100 godina dogodilo. Ne samo u Nakučanima, nego u ovom kraju Srbije. Dete je zgaženo ispred ulaza u dvorište. Pa i za psa se valjda stane, a kamoli za dete. Da je stao, možda bi joj i bilo spasa – priča nam rođak za stolom pod širokom šatrom u dvorištu.

Miroslav Petrović za koga očevici kažu da je u trenutku tragičnog događaja bio u pripitom stanju, ima sinove koji žive u Šapcu. Oni su izrazili želju da dođu kod Markovića i izjave im saučešće, ali im je odgovoreno da nisu dobrodošli.

Pod šatrom se, na pomen Petrovićevog imena, čula samo jeziva rečenica: “Glava za glavu, tako to ide kod nas”.

Kako mala Aleksandra nije bila ni krštena, sveštenik SPC nije mogao da je isprati na večni počinak, već su to učinili malo stariji vršnjaci, prvaci iz komšiluka, koji su za nju izgovorili “Oče naš”.

“Novosti” saznaju da su u voćnjaku kod Petrovića koji je pregazio malu Aleksandru, kobnoga dana njen deda Zoran Marković i brojni meštani brali su trešnje. Pretpostavlja se da je Petrović žurio da preda voće kako bi im isplatio novac za dnevnice. Nakon tragedije, berači kažu, ničemu se ne nadaju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija