• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

05.06.2017

12:02

SUD U NOVOM SADU: Vesku Vukotiću prvostepeno četiri godine zatvora!

Vesti

SUD U NOVOM SADU: Vesku Vukotiću prvostepeno četiri godine zatvora!

Podeli vest

Jedan od poslednjih “žestokih momaka” iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog vekla Veselin-Vesko Vukotić (57) osuđen je prvostepeno na četiri godine zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i nanošenja lakih telesnih povreda Miloradu Lužajiću (35) u kladionici "Pin bet" u Petrovaradinu u septembru 2014. godine

- Viši sud u Novom Sadu je Vukotića oglasio krivim za krivična dela laka telesna povreda i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine. Vukotiću je i produžena mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora - rekla je Ivana Karapandžić, portparol Višeg suda u Novom Sadu.

Tužilaštvo je Vukotića najpre teretilo za pokušaj ubistva Lužajića, koji je pogođen u nogu, ali je  tokom postupka on  tvrdio da na njega nije pucao Vukotić, već drugo lice.  Sud je ustanovio da Vukotić nije imao nameru da ga ubije, a prilikom određivanja kazne kao olakšavajuće okolnosti su uzete „ njegovo loše zdravstveno stanje i  neosuđivanost“.

Siniša Kostić

Inače, Vesko Vukotić je, zajedno sa Andrijom Draškovićem i bivšim šefom DB-a Božidarom Spasićem osuđen na doživotnu robiju zbog navodnog ubistva albanskog ekstremiste sa Kosova Envera Hadrija, ali je ta presudu ukinuta i biće ponovoljeno suđenje.

Vukotiću se u novosadskom Višem sudu sudi i zbog ubistva Duška Boškovića u Prčnju 1997. zbog kog Crna Gora već godinama traži njegovo izručenje.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlada

pre 6 godina

A zašto je bahati Čanak, koji je u kafani "prebio" beogradjanina - oslobodjen?

zimzelen

pre 6 godina

Vlado,canku ne smiju nista I ovako mrzi Srbe a posebno kada bi bijo osuden,a taj Beogradanin sto ga je canak premlatijo nek zafali Bogu mogli su njega da osude jer Srbi nemaju nikakva prava ni da se brane,sta reci nego propast Srba nazalost

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17