• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.06.2017

21:09

(FOTO) AKCIJA 'SIGNAL' UDARILA NA FINANSIJSKU MAFIJU: Lokalni moćnici pomislili DA SU IZNAD ZAKONA, evo zbog čega su uhapšeni!

Vesti

(FOTO) AKCIJA 'SIGNAL' UDARILA NA FINANSIJSKU MAFIJU: Lokalni moćnici pomislili DA SU IZNAD ZAKONA, evo zbog čega su uhapšeni!

Podeli vest

Policija je u 19 gradova pohapsila lokalne funkcionere i biznismene zbog mita, utaje poreza i pronevere državnog novca... Protiv još 46 osoba su podnete prijave u redovnom postupku

U velikoj policijskoj akciji "Signal", koja je u sredu ujutru izvedena u 19 gradova u Srbiji, uhapšena su 74 funkcionera i biznismena zbog finansijskih malverzacija, čime je država oštećena za ukupno dve milijarde dinara!

Protiv još 46 osoba podnete su krivične prijave u redovnom postupku, a za tri osumnjičena se traga!

Hapšenja širom Srbije

Izvor iz istrage kaže da su među uhapšenima predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović, zamenik predsednika opštine Bojnik Ivan Stojanović, zatim bivši predsednici niške opštine Palilula i Plandišta, Boban Džunić i Zoran Vorkapić, kao i biznismen i vlasnik firme "Eurogas" iz Subotice Tomislav Vojnić Purčar.

printscreen

- Krivična prijava je u redovnom postupku, između ostalih, podneta protiv predsednika opština Vlasotince i Ada, Zorana Todorovića i Zoltana Bilickog, kao i protiv bivšeg čelnika opštine Petrovac na Mlavi Radiše Dragojevića. Svi oni se terete da su od 2007. godine pranjem novca, poreskom utajom, prevarom, zloupotrebom položaja, primanjem i davanjem mita i falsifikovanjem novca oštetili budžet Srbije i druge kompanije za oko dve milijarde dinara - objasnio je naš sagovornik.

Što se tiče Džunića, on se tereti da je 2013. i 2014. godine, dok je bio na čelu niške opštine Palilula, proneverio skoro tri miliona dinara na ime izrade promotivnog materijala za projekat "Living grin", koji nikada nije izrađen i isporučen.

printscreen

Osim Džunića, uhapšen je i N. B. (32), koji je kao menadžer projekta bio angažovan po ugovoru o delu sa gradskom opštinom Palilula. Krivična prijava u redovnom postupku podneta je protiv još tri osobe.

plandiste-opstina.rs

U Pančevu su uhapšeni bivši funkcioner opštine Plandište Zoran Vorkapić i još četiri osobe osumnjičene da su prilikom izgradnje kanalizacione mreže od 2008. do 2010. godine u toj opštini proneverili oko 35 miliona dinara, tako što su iz opštinskog budžeta plaćeni radovi koji nikad nisu izvedeni.

printscreen

U Užicu je uhapšen Radomir Filipović, funkcioner opštine Bajina Bašta, kao i D. G., koji je bio na čelu sada bivšeg javnog preduzeća "Direkcija za izgradnju" Bajina Bašta. Oni se terete da su 7. oktobra 2014. bez odluke kriznog štaba dali 11,7 tona cementa, koje je opština Bajina Bašta dobila kao donaciju nakon majskih poplava, jednoj osobi iz Rogačice, koja je u međuvremenu preminula.

Što se tiče Ivana Stojanovića, bivšeg funkcionera opštine Bojnik, leskovačka policija ga tereti da je 2012. bez saglasnosti predsednika opštine zaključio Aneks ugovora o izgradnji sportske hale u Bojniku, izmenivši član ugovora kojim se definiše finansijsko obezbeđenja ugovora. Takav postupak bio je u suprotnosti sa pravilima tendera, čime je izabranom ponuđaču PD "Neimar projekt d. o. o." iz Niša omogućio korist u iznosu od 281.177 dinara.

Leskovačka policija je podnela krivičnu prijavu i protiv funkcionera opštine Vlasotince Zorana Todorovića zbog sumnje da je bez sprovođenja postupka javne nabavke za sređivanje baze podataka u Odeljenju za lokalne poreske poslove omogućio jednom preduzetniku korist od 480.000 dinara.

Nije prijavio imovinu

Prijava je podneta i protiv Zoltana Bilickog, funkcionera opštine Ada, zbog sumnje da je dao lažne podatke o svojoj imovini.

On se tereti da od 2010. do 2016. godine Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio svoja potraživanja od 4.785.000 dinara, koja su nastala iz fiktivnog prometa između njegovog brata i njega, gde se Zoltan pojavljuje kao fiktivni prodavac, niti je prijavio svoja dugovanja u iznosu od 615.000 dinara, koja proističu iz dugovanja njegovog preduzeća prema drugim firmama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nesa

pre 6 godina

Samo Sasu Mirkovica nikako da uhapse...Covek je ojadio sve sto je mogao i nije mogao, pritom, javno je pretio Vucicu, ali i dalje je na slobodu.n

Marko

pre 6 godina

Nemojte da opet krećete sa dna.....krenite od vrha,....riba od glave sm..

rosuljac

pre 6 godina

Ne znam za druge ali Zoran Todorović iz Vlasotinca sigurno nije prekršio zakon, a to se vidi iz samog opisa njegovog "krivičnog dela-da je bez sprovođenja postupka javne nabavke omogućio korist jednom preduzetniku korist od 480.000 dinara". Pa član 39 ZJN kaže da se za nabavke do 500.000 dinara ne sprovode javne nabavke ali to očigledno nije poznato inspektorima policije.

Mile

pre 6 godina

Sve pohvale za akciju to ovoj opljačkanoj državi treba.Treba nastaviti i ići od opštine do opštine,od jednog javnog preduzeća do drugog javnog preduzeća.Sve to treba pročešljati jer je mnogo pronevera radjeno na sve strane i raniji godina i sada.Presednici opština,načelnici većnici a posebno direktori javnih preduzeća...sve to treba pod lupu i istragu i one ranije i ove sad...recimo krenite npr od opštine Temerin.Prodaju gradjanima tehničku vodu kao za piće,raniji direktori su čerupali komunalca,sadašnji isto čerupa,ima klan za čerupanje,samo treba pohvatati.

Cvele

pre 6 godina

A sta je sa "gospodinom 10 posto"Dusanom Petrovicem i ostalom bagrom iz Sapca????

Ljubo

pre 6 godina

Latinska Amerika ta zemlja Srbija ,valjda ce biti bolje kada dodju mladje generacije ,saznace da samo Srbiju imaju i da je treba voliti ,cuvati,u pravoslavnom ,srpskom duhu .Ova bagra od komuniata i njihovi naslednici kojih jos uvek ima i mnogo ,valjda ce pomreti .

Ima jos

pre 6 godina

Neka se ispita zasto je Vlada Gajic pretio ukidanjem radnog mesta \"Sistem administrator\" u Poreskom odeljenje, ciji je izvrsilac pod pritiskom i ucenjivackim uslivima otpremnine napustio, deo poslova dodelio privatnoj firmi za odrzavanje mreze, a stampanje resenja prebacio na Hibtidnu postu Ada Huja. Radno mesto nikada nije ukinio a ni popunio.

Zivko

pre 6 godina

Zasto ne hapsite Tadica,Pajtica,Zivkovica,Djilasa,Sutanovca.i sos mnoge druge dokazane kriminalce,korupcionase,lidere likvidacije ljudi,kokainske mafije-sve ih treba pohapsiti jer su oni najvece zlo daljeg razvoja Srbije ali dobro ste krenuli ali nikako nesmete stati. Njima smeta Vucic-Genije 21-og veka i Predsednik Srbije ali ce uspeti jer je mirotvorac miroljubive politike sa iskrenim drzavnicima a svetski lider te iste Vuciceve politike je Tramp bez obzira sto ima probleme sa nekim Republikancima,Sorosem,Stratfordom,TVN i drugim,ali on ostaje u oba mandata

marko

pre 6 godina

pa ko su inspektori u vlasotincu i pirotu ne cudi me nista\n

Zoro

pre 6 godina

Kod nas u Sm.Palanci ni vecev lopovluka i korupcije u svim sferama a niko nista ni grad nece na nas

klekovaca

pre 6 godina

bravo,i pogledajte 97%uhapšenih iz državne službe,a u bajinoj bašti nije bitan cement od 1000 evra,već gde je 5 milion evra duga direkcije i opštine,pralo se na putevima,poplavama i drugim izmišljenim radovima,a i jedan od uhapšenih koji je doskora bio direktor direkcije sa 5 miliona evra duga je trebao ovih dana da postane direktor u hidroelektrani b.b.,na robiju i to u rudnik resava da imaju koristan rad....

Mile

pre 6 godina

Bivsi predsednik opstine Petrovac na Mlavi poseduje imovinu vecu od milion evra. Skeptican sam da ce u njegov slucaj imati sudski epilog jer je on godinama bio crvena vedeta socijalista u Petrovcu.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija