• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. C.

10.06.2017

09:19

MILIVOJE IZ LOZNICE POGINUO NA GRAĐEVINI U RUSIJI, njegova firma PET DANA KRILA DA JE MRTAV!

Vesti

MILIVOJE IZ LOZNICE POGINUO NA GRAĐEVINI U RUSIJI, njegova firma PET DANA KRILA DA JE MRTAV!

Podeli vest

Milivoje Jovanović (59) poginuo 3. juna na gradilištu u Sankt Peterburgu pošto je pao sa skele visoke četiri metra pravo na glavu. Ruska firma "Mirstroj" obavestila porodicu o tragediji tek 8. juna

 

Pitao sam ljude iz "Mirstroja" da li su normalni da ne jave porodici za tragediju, oni su mi rekli da nemaju njihov telefon
Milan Živković, konzul Srbije u Rusiji

Milivoje Jovanović (59) iz Loznice poginuo je u subotu, 3. juna, na gradilištu u Sankt Peterburgu, a ruska kompanija "Mirstroj", za koju je radio, krila je to od porodice čak pet dana.

Tek nakon što je Milivojev sin Darko Jovanović načuo da mu se sa ocem nešto desilo i zbog toga kontaktirao sa konzulom Srbije u Rusiji, u "Mirstroju" su se udostojili da ga u četvrtak uveče pozovu i saopšte mu tragičnu vest.

U ispovesti za Informer Darko Jovanović tvrdi da je njegov otac poginuo usled pada na glavu sa četiri metra, jer na skeli na kojoj je radio nije bio obezbeđen.

Policija ispituje slučaj

Konzul Milan Živković tvrdi i da će policija tek utvrditi sve okolnosti pod kojima je poginuo nesrećni radnik iz Loznice.
- Najverovatnije je reč o nesrećnom slučaju. Prema informacijama koje imamo, čovek je pao sa skele i tako stradao. Međutim, policija je počela istragu, pa ćemo ubrzo saznati da li se zaista radi o nesreći na radu ili je reč o nečemu drugom - naglasio je Živković.

- Kako su mi javile očeve kolege, on je doživeo nesreću oko pola dva noću na gradilištu. Stajao je na skeli koja se odjednom razdvojila jer nije bila pričvršćena, i u sekundi je izgubio ravnotežu i pao. Pad je bio stravičan, sa visine od četiri metra, direktno na glavu. Sa gradilišta su ga odmah prebacili u bolnicu, gde su lekari pokušavali da ga reanimiraju. Međutim, povrede su bile previše teške i umro je u 4.15 - ispričao nam je uznemireni Darko.

Uprkos svemu ovome, nesrećnog mladića je najviše povredilo to što mu niko iz firme nije javio za očevu tragičnu smrt, već je sve do 8. juna o tome imao samo nezvaničnu i nepotvrđenu informaciju koju je dobio od očevih kolega iz Rusije.

Moj otac je doživeo nesreću u pola dva noću na potpuno neobezbeđenom gradilištu
 

Informer

Darko Jovanović, Milivojev sin

- Moj otac je u Rusiju otišao 30. maja da radi za firmu "Mirstroj", koja ima veliki broj projekata, između ostalog i za izgradnju stadiona za Svetsko prvenstvo u fudbalu. Odavde je otišao preko posrednika, izvesnog Zorana, koji je iz našeg kraja, i nekog Nikole iz Beograda, sa kojima je preko telefona i dogovarao angažovanje. Sve ovo se dogodilo 3. juna, a ni firma, ni ti posrednici se do 8. juna nisu udostojili da nam bilo šta jave. Tek tada nas je, nakon mojih brojnih intervencija kod našeg konzula u Rusiji, u kasnim večernjim časovima pozvala izvesna Marina ispred "Mirstroja" i rekla nam da su sve to vreme tražili način kako da nas nađu. Nemam reči koliko je sve to užasno, neozbiljno i neodgovorno. Drago mi je samo što će telo mog oca u subotu napokon stići u zemlju i što ćemo moći da ga sahranimo kako dolikuje - rekao nam je Darko i naglasio da je Milivoje u prethodnih sedam godina nekoliko puta išao da radi u Rusiju i da je tamo ostajao tri do četiri meseca.

Ni ugovor nije potpisao

Kako tvrdi Darko, njegov otac nije stigao ni ugovor da potpiše sa firmom "Mirstroj".
- Odavde je krenuo preko tih posrednika na usmeni dogovor. Sve te papire je trebalo da završi u Rusiji, da potpiše ugovor i uradi lekarski pregled. Ali očigledno zbog ove nesreće ništa od toga nije stigao da uradi - kaže Milivojev sin.

Srpski konzul u Rusiji Milan Živković otkrio je za Informer da ruska firma "Mirstroj" nije javila porodici za smrt Milivoja Jovanovića jer im osoba koja je dovela radnike u Sankt Peterburg nije ostavila nijedan broj telefona.

- Kad mi je Darko rekao da mu niko iz firme nije javio za očevu smrt, bio sam šokiran. Momentalno sam pozvao firmu "Mirstroj" i pitao ih da li su oni normalni da takvu stvar ne jave odmah porodici. Tada su mi objasnili da nemaju nijedan kontakt sa porodicama radnika, jer im posrednik koji je doveo te ljude nije ništa ostavio. Odmah sam im dao da zapišu broj i, koliko znam, u četvrtak uveče su kontaktirali sa porodicom Milivoja Jovanovića. Što se drugih stvari tiče, firma je ispala izuzetno korektna i platila je sve troškove transportovanja tela do Loznice. Telo nesrećnog čoveka biće dopremljeno porodici već u subotu - rekao nam je Živković.

 

 

 

 


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija