• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stojadinović

10.06.2017

21:11

(FOTO) JEZIVA NOĆ, METEŽA, PUCNJAVE I KRVI! Ovo je istina o masovnoj tuči huligana, koja je potresla Blok 72

Vesti

(FOTO) JEZIVA NOĆ, METEŽA, PUCNJAVE I KRVI! Ovo je istina o masovnoj tuči huligana, koja je potresla Blok 72

Podeli vest

U masovnoj tuči "grobara" i "delija" u Bloku 72 ispaljeno je više hitaca, a jedan je teško ranio Demira J. (18). Huligani se tukli štanglama i gađali kamenjem, demolirali su ulaz u jednu zgradu

U masovnoj tuči pedesetak "delija" i "grobara" u četvrtak uveče u Bloku 72, u novobeogradskom naselju Dr Ivan Ribar, teško je ranjen Demir J. (18), navijač Partizana, koji je upucan u stomak! Masovna tuča izbila je oko navijačkih grafita, a Demir je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu. Osim njega, Hitna pomoć je zbrinula još trojicu teško povređenih mladića!

Danima se biju

Kako smo saznali u MUP, veća tragedija sprečena je brzom intervencijom velikog broja policajaca, koji su blokirali ovaj kraj Novog Beograda naoružani "dugim cevima" (automatskim oružjem).

4
čaure našli su policajci tokom uviđaja

- Sve je počelo oko navijačkih grafita u ovom delu Novog Beograda, koji je poznat kao "teritorija" "grobara". Njihova navijačka grupa "Vandal bojsi" išarala je ceo kraj, ali povremeno su dolazili tamo navijači Zvezde i ispisivali svoje grafite preko njihovih. U četvrtak uveče "grobari" su im napravili sačekušu i izbila je masovna tuča u kojoj su korišćene šipke, kamenice, baklje... - objašnjava naš sagovornik.

Aleksandar Jovanović Cile

I stanari Bloka 72 potvrdili su nam da navijači već desetak dana ratuju grafitima i da se skoro svake noći čuju vika i nered.

Aleksandar Jovanović Cile

- Ali poslednji obračun je bio strašan i najmasovniji dosad. Da sve bude još gore, to su klinci... Većina njih ima 16, 17 godina ili su jedva punoletni - navodi stanar zgrade čiji su ulaz huligani demolirali.

- U četvrtak uveče prvo su se čule psovke i prozivanja: "Šta je, pi*ke! Šta hoćete?! Ovde ste došli da se kur*ite!" Pogledao sam kroz prozor i video dve grupe, spremne za obračun - kaže on.

Aleksandar Jovanović Cile

Prema njegovim rečima, tad su počeli haos i masovna tuča, koja je trajala petnaestak minuta, da se u opštem metežu nije znalo ko koga tuče.

Tuča spremana danima

Dan nakon huliganskog obračuna policija je, pretražujući Blok 72, pronašla više štekova sa metalnim štanglama, čekićima i kamenicama, što ukazuje da su se huligani danima spremali za ovaj navijački obračun i da je vrlo moguće da je bio unapred zakazan.

- Udarali su se nekim motkama, a onda je neko ispalio neku raketu i upalio baklju. Tad sam i video da jedan u ruci drži pištolj. Oko njega su se svi odjednom razbežali. Počeo je da puca u gomilu, ispalivši tri ili četiri metka. Nastala je jurnjava, neki su pokušali da pobegnu u zgradu broj 98, a druga grupa je pojurila za njima - priseća se naš sagovornik.

Kad je ta grupa utrčala u zgradu, ovi što su ih jurili zasuli su ulaz kamenicama, a zatim jurnuli u ulaz. Nevenka Ilić, koja je te večeri u toj zgradi čuvala unuke, kaže da je sve bilo jezivo.

- Čula sam ih kako trče po stepenicama. Onda je zapraštalo. Mislim da je neko pucao i ovde u zgradi. Niko od stanara iz straha nije ni pokušao da izađe u hodnik i da vidi šta se dešava - kaže Nevenka.

RAT NAVIJAČA DO TEMELJA POTRESAO BLOK 72: U obračunu više od 200 mladića, RADILI NOŽEVI MOTKE I PIŠTOLJI!

Zaključala se

I stanarka ove zgrade Danojla Kojić priča da je čula haos ispred svojih vrata, ali da je izašla iz stana tek kad se sve smirilo.

Aleksandar Jovanović Cile

- Čula sam kad su neki mladići komšinici na spratu zvonili i tražili da ih pusti unutra. I na moja vrata su lupali, ali sam ja izašla u hodnik tek kad su stigle policija i Hitna pomoć - kazala je Danojla.

(FOTO) ZBOG GRAFITA SPREMNI DA UBIJU I DA BUDU UBIJENI: Ovi prekrečeni murali, uzrokovali su KRVAVI RAT NAVIJAČA!

Demir je u tom metežu pogođen u stomak i u teškom stanju je kolima Hitne pomoći prevezen u KBC Zemun, gde je odmah operisan, ali je njegovo stanje i dalje izuzetno teško i život mu je ugrožen. Tokom uviđaja policija je pronašla četiri čaure, kao i veliki broj metalnih štangli i kamenica. 

Aleksandar Jovanović Cile

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
arsa

pre 6 godina

Krajnje je vreme da se MUP Srbije konacno razracuna za mafijom u fudbalskim klubovima i da te tkz "navijace" kriminalce pohapsi i konacno uvede red pre svega u nasem glavnom gradu.

Aleksandra

pre 6 godina

Gde je ta POLICIJA velika, nigde je nema kada je narod treba. To se desava danima a policija ne reaguje. Čekaju da neko pogine pa da reaguju. SRAM IH BILO, ZAŠTO PRIMAJU PLATU OD NARODA.

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak!
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak!

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija