• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M. - M. M. D.

16.06.2017

12:51

ĐAKA PRVAKA VRŠNJACI PRETUKLI NA EKSKURZIJI! Nezapamćen skandal u beogradskoj OŠ "Banović Strahinja"

Vesti

ĐAKA PRVAKA VRŠNJACI PRETUKLI NA EKSKURZIJI! Nezapamćen skandal u beogradskoj OŠ "Banović Strahinja"

Podeli vest

Osmogodišnjeg A. A., prema tvrdnjama njegove majke, prebila dvojica dečaka iz razreda na ekskurziji na Divčibarama. Mog sina su tukli pesnicama i plastičnim flašama punim vode, ima modrice po celom telu, kaže dečakova majka

Kada se moj sin požalio učiteljici da su ga tukli, rekla mu je da je "tužibaba". Tužiću je!
 

Informer

Slađana Petrović, majka dečaka

Osmogodišnjeg A. A., učenika prvog razreda OŠ "Banović Strahinja" iz Beograda, pretukla su prošle subote dvojica vršnjaka na ekskurziji na Divčibarama, tvrdi dečakova majka Slađana Petrović.

Kako kaže, njenog sina su na rekreativnoj nastavi drugovi iz razreda prebili pesnicama i plastičnim flašama punim vode, zbog čega je završio u Urgentnom centru i Institutu za majku i dete, pošto se u utorak vratio kući. Tamo su mu konstatovani brojni podlivi i posekotine po celom telu.

Slađana Petrović kaže da je njen sin tokom sedmodnevnog boravka na Divčibarama svakodnevno preživljavao torturu dvojice svojih vršnjaka, i to sve pred očima učiteljice Nataše Miletić, protiv koje je najavila i tužbu.

Učiteljica: Bacao se po podu, pa se povredio

Učiteljica Nataša Miletić kaže da odgovorno tvrdi da dečaka A. A. niko nije tukao na rekreativnoj nastavi, jer se ona od dece tih sedam dana nije odvajala. Ona tvrdi da je dečak samog sebe povredio?!
- Nije se on vratio sa ništa više modrica nego druga deca, ona se tamo igraju, padaju, koškaju, što je i on radio. A. A. je dobar dečačić, ali nažalost moram da kažem da ima problem sa prilagođavanjem, govorom, malo i ponašanjem. I tamo je znao da se baca po podu, naročito u diskoteci, na šta smo ga svi upozoravali, pa ako ima neku povredicu više, moguće je da je to od toga. Ipak, meni je drago što sam videla da je on tamo srećan i zadovoljan - kaže učiteljica i tvrdi da je mali A. A. zapušten od strane roditelja i da često dolazi u školu bez užine i neadekvatno obučen.

- Dete sam na rekreativnu poslala apsolutno zdravo, sa uredno overenim zdravstvenim kartonom kod pedijatra, a kući mi je došao sav izubijan i istraumiran. Moj sin je miran i pristali smo kao roditelji da ga pošaljemo na rekreativnu kako bi se družio, stekao neko novo iskustvo, malo poradovao, a onda mu se desilo da ga sedam dana neko konstantno mlati i da učiteljica na njegove žalbe uporno odgovara da je "tužibaba". Zato ću bez bilo kakvog odlaganja podneti tužbu protiv nje - priča ogorčeno Petrovićeva.

Ona kaže da je za muke svog sina koje je proživljavao na Divčibarama saznala tek po njegovom povratku.

- Priznajem da ga ni suprug ni ja nismo zvali tih sedam dana. Nismo hteli da uznemiravamo ni učiteljicu ni njega, nego smo njihove aktivnosti pratili preko grupe na Vajberu. Međutim, šokirali smo se kada smo ga videli po povratku. Lice mu je bilo izgrebano i u hematomima, kao i pojedini delovi tela, a na nogama je jedva stajao. Da ne govorim o tome da mu je koža skroz izgorela od sunca. Učiteljice nigde nije bilo, ostavila ga je našim poznanicima, jer je suprug zakasnio nekoliko minuta na zakazano vreme preuzimanja dece - objašnjava Slađana Petrović.

Ona kaže da dečak najpre nije želeo da ispriča šta mu se dogodilo, ali kad su ga "pritisli", rekao je da su ga dvojica drugara konstantno maltretirala, a da je najgore batine dobio u subotu.

- Tada su ga, prema njegovim rečima, brutalno prebili pesnicama i flašama napunjenim vodom. Istog trenutka kada nam je to rekao suprug i ja smo se spakovali i otišli u policiju, a potom i kod lekara, gde su mu konstatovani brojni podlivi i hematomi od udaraca. Mi smo svoju izjavu dali u policiji, a da li je saslušana i učiteljica, to ne znam, puštam da policija radi svoj posao. Ono što je sigurno to je da ću ja učiteljicu tužiti. Pogotovo što ona tvrdi da dete te povrede nije dobilo na rekreativnoj - ističe Slađana Petrović.

Informer

 

 

 

 

 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
AS

pre 6 godina

OVO JE UŽAS AKO JE ISTINA JER I UČITELJICA IMA SVOJU VERZIJU PROTIV RODITELJA I DETETA. KAKO GOD I JEDNO I DRUGO JE GROZNO. LOŠE JE ŠTO SE TO DOGAĐA JEDNOM DETETU KOJE SE TEK FORMIRA U ČOVEKA.

Marko

pre 6 godina

Niste zvali dete uopste dok je na rekreativnoj, otac kasni da ga saceka sa puta, to dovoljno govori o vama kao roditeljima.. \n

milos

pre 6 godina

Otac zakasnio po dete od 8 god koje se vraća sa ekskurzije vrlo odgovorno. Pa ja bi pre poverovao učiteljici nego ovoj napućenoj.

Jole

pre 6 godina

Sramota da prosvetna radnica laže.Ona nekog štiti.Eto kome mi prepuštamo našu decu.

Renato

pre 6 godina

Ovo vise nisu pojedinacni slucajevi nego pravila. I dete mog prijatelja je proslo slicno. I tada je uciteljica tvrdila da su deca nestasna i da se igraju, kaze, sazrevaju. Kada joj je moj prijatelj postavio pitanje: " da li bi vi zeleli da sazrite u narednih prt minuta", nastao je muk. Tuzite skolu, trazite odstetu! Nemojet menjati ucitelja ni skolu, sto ce vam rado preporuciti. Nemojte sebe prihvatati kao zrtve. Naterajte odgovorne da odgovaraju!

Petra

pre 6 godina

Невероватно! Родитељи занемарују дете, па због гриже савести кривицу пребацују на учитељицу. Мора неко бити крив!

Ilija miletic

pre 6 godina

Nemoj da se glupiras kretencino jedna lazes kao pas to se nikada nije desavalo isao sam u tu skolu 8 godina i bio sam bas kod te uciteljice ona je mnogo dobra

NN

pre 6 godina

- "Nije se on vratio sa ništa više modrica nego druga deca, ona se tamo igraju" -da li je ova učiteljica normalna?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija