• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.06.2017

16:51

ROBIJAŠ U ZABELI VRATIO 500 HILJADA DINARA: U požarevačkom zatvoru zabeležen nesvakidašnji gest!

Vesti

ROBIJAŠ U ZABELI VRATIO 500 HILJADA DINARA: U požarevačkom zatvoru zabeležen nesvakidašnji gest!

Podeli vest

Osuđenik Zoran S. (45) pronašao je na podu požarevačke "Zabele" oko 4.000 evra koji su ispali jednom advokatu... Novac je vratio advokatu, a ovaj mu je platio zatvorsku kantinu nekoliko meseci unapred

Zoran S. (45), koji u požarevačkoj "Zabeli" izdržava dve i po godine robije zbog privrednog kriminala, početkom nedelje je vratio gotovo 4.000 evra (oko 500.000 dinara) koji su ispali jednom advokatu tokom posete njegovom klijentu.

Advokat, iznenađen ovim časnim postupkom osuđenika, odlučio je da ga časti, pa mu je platio kantinu za nekoliko meseci u napred.

Pošteni osuđenici

Nebojša Perović, advokat

Nisam čuo za konkretan događaj, ali svaka čast poštenom nalazaču. Malo je danas takvih slučajeva. Takođe, čestitam na gestu kolegi advokatu, osvetlao je svoj obraz i ugled advokature kao profesije.

Borivoje Borović, advokat

Taj slučaj nesumnjivo dokazuje da ima mnogo osuđenika koji su nepravedno osuđeni ili pod sumnjivim okolnostima. Da sam ja branilac tom poštenom osuđeniku, odmah bih zatražio od predsednika suda koji ga je osudio da ga pomiluje!

Kako Informer saznaje u najpoznatijem srpskom zatvoru "Zabeli", u ponedeljak je Zoran S. radio na prijemu pošiljki i paketa za zatvorenike kada je našao "butku" novca što je ispala advokatu koji je došao u posetu kod svog klijenta.

Šokirani advokat

- Advokat je uredno prijavio razlog dolaska u zatvor, a onda otišao do čekaonice i čekao da ga prozovu kako bi posetio svog klijenta. Zbog vrućine je skinuo sako i prebacio ga preko ruke, ali nije primetio da mu je u tom trenutku iz džepa ispao novac. Osuđenik Zoran S. je, prolazeći, naišao na novac i više advokatovih vizitkarti, a onda je bez razmišljanja podigao novac i uputio se prema pravniku - kaže sagovornik Informera.

Naš izvor objašnjava da je advokat bio prijatno iznenađen, tačnije šokiran vraćanjem velike sume novca i da je odmah hteo da časti poštenog nalazača, ali mu je ipak savetovano da to ne radi.

- Zatvorski stražari su mu rekli da po pravilu on ne može da u ruke da novac zatvoreniku, a i da to nije preporučljivo jer bi moglo da izazove različite probleme, čak možda i napade nekih drugih robijaša. Zato je on odmah iz tog svežnja novčanica, u kom je bilo više hiljada evra i dinara, izdvojio više novčanica, uzeo osuđenikov matični broj i uplatio novac na njegov račun u zatvorskoj kantini. Na ovaj način Zoran S. će duži vremenski period moći da kupuje razne potrepštine ne misleći kako će to platiti - ispričao je naš izvor.

Nenasilan osuđenik

Kako Informer saznaje, osuđenik Zoran S. je u poluotvorenom tretmanu i radno je angažovan.

- Na izdržavanje kazne Zoran S. je došao u februaru ove godine. On izdržava kaznu od dve i po godine, na koju je osuđen zbog privrednog prekršaja počinjenog pre više od decenije. Po dolasku na izdržavanje kazne Zoran S. je u prvo vreme bio na prijemnom odeljenju, a kako je reč o nenasilnom čoveku koji nije iz kirminogene sredine, prebačen je u polutovoren tretman gde je radno angažovan - objašnjava naš sagovornik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Догађа се то и мени ..." бушни џепови "... па, испада ... - "сића"... !!

Penzioner

pre 6 godina

Svaka cast "postenom lopovu" !!! I onda se posteni i jadni advokati zale kako "slabo ide poso", kako su "slabo placeni" i kako "jedva" uspevaju da izmiruju svoje obaveze prema Drzavi ????????????????????? A On - advokat, ni manje ni vise, vec 500.000 dinara "tricavih i jadnih" nosi sa sobom u dzepu sakoa !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Verovatno isto tako u sakou nose i "zadovoljni" radnici !!!????

SasaV

pre 6 godina

Doslo je neko cudno vreme a da niko ni pomisliti nije mogao,da posteni ljudi sede u zatvoru a kriminalci i lopovi na slobodi,da ce narod morati da bezi iz sopstvene kuce i drzave zbog lopova i kriminalaca,kako zbog licne egzistencije i buducnosti,tako i iz mnogih drugih razloga. Gest ovog coveka je vredan paznje ali neverujem da oni koji su ga osudili da bi isto tako postupili.....

Zoran

pre 6 godina

Zar baš niko se nije setio da zatraži dokaz od advokata da je to baš njegov novac? Da li ga je prijavio prilikom dolaska u zatvor i sa kojom svrhom unosi novac? Bez kontole može mnogo toga da se unese.

slava

pre 6 godina

Isto kao što se niko nije setio da je sve skupa priča za malu decu.

Brane2

pre 6 godina

Nema šta da ga "časti", koliko znam. Onome ko je našao novac, pripada nagrada u nekom procentu od nađene sume, ako se ne varam.

ceca

pre 6 godina

Pa i da je hteo da zadrzi novac gde da ga sakrije u zatvoru.\n

Flash

pre 6 godina

Bice skoro propast sveta..Posten covek ..a tek advokat dusa od coveka..to je spremio sitno da plati veceru..

narodni poslanik

pre 6 godina

Da su mu pare ispale u Narodnoj skupstini, sumnjam da bi se tu nasao posteni pronalazac.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija