• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

19.06.2017

07:45

PRPA, MIŠKO! APELACIONI SUD PRESUĐUJE TAJKUNU! Mišković advokatima: ŽIV NE IDEM NA ROBIJU!

Vesti

PRPA, MIŠKO! APELACIONI SUD PRESUĐUJE TAJKUNU! Mišković advokatima: ŽIV NE IDEM NA ROBIJU!

Podeli vest

Gazdi "Delte" Miroslavu Miškoviću, koji je prvostepenom presudom Specijalnog suda osuđen na pet godina zatvora zbog višemilionske utaje poreza, konačna pravosnažna presuda biće izrečena u naredne dve nedelje!

Potvrđivanje zatvora
Apelacija će pre prihvatiti žalbu tužilaštva nego što će ukinuti presudu Miškoviću
Svetozar Vujačić, advokat

U Apelacionom sudu danas počinje sednica na kojoj će sudije raspravljati o žalbama na presudu koje su podneli i Mišković i Tužilaštvo za organizovani kriminal. Sednica bi trebalo da traje do 6. jula, kad bi sudije trebalo da odluče da li potvrđuju, menjaju ili poništavaju presudu i vraćaju na novo suđenje.

Kako saznajemo, gazda "Delte" je uoči početka sednice poručio advokatima da ga brane kako znaju i umeju.

- Mišković je rešen da po svaku cenu izbegne zatvor. Osim što je angažovao najbolje advokate u zemlji, ali i strane "posmatrače" koji su tokom celog suđenja svojim prisustvom pritiskali sudije, braniocima je dao potpuno odrešene ruke... Pošto posle ovoga nema više nazad, Mišković je odobrio izdašan budžet i advokatima doslovce poručio: Radite šta znate i umete, ja živ neću otići u zatvor! - prenosi naš izvor, visokopozicionirani direktor "Delte".

Informer

mojugao

MARIO SPASIĆ

SAVET ZA MONITORING

Kapital ne može biti amnestija za kriminal. Utaja poreza za koju je Mišković prvostepeno osuđen znači da je tajkun direktno udario na najsiromašnije građane koji zavise od države.

I dok se Mišković juče nije oglašavao ovim povodom, pravni stručnjaci procenjuju da će Apelacioni sud najverovatnije potvrditi prethodnu presudu Specijalnog suda. Advokat Svetozar Vujačić kaže čak da su veće šanse da se usvoji žalba tužilaštva, koje traži veću kaznu za tajkuna.

- Smatram da će prvostepena presuda najverovatnije biti potvrđena. Apelacioni sud će pre prihvatiti žalbu tužilaštva nego što će ukinuti doneto rešenje. Inače, mislim da je izrečena kazna Miškoviću jako mala, pogotovo ako se ima na umu da je državu oštetio za oko tri miliona evra. Za Miškovića je loše i to što sednicu sudskog veća ne može da opstruira svojim nedolaskom jer će sudije zasedati bio on prisutan ili ne - zaključuje Vujačić.

 


 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
cope

pre 6 godina

Bas mi ga je zao.Jadan covek kako ce to podneti...a zatvori hladni...pa kad padne temperatura ispod 0...\n

rastko

pre 6 godina

GRESKA , na zatvorsku kaznu treba da se osude SVI koji su Miskovicu ''dozvolili'' da nakarika toliki dug prema drzavi i koji nista nisu ucinili da ga u tome sprece !?? KO su ti ljudi,koji gradjanima kucaju na vrata za par hiljada evra, plene im kuce i stanove a tajkunima prastaju milione evradi duga !?? Evo ISTO se ponavlja i sa Rodicem koji je prepisao recept za neplacanje poreza ,sutra ce to biti neki novi tajkun itd, itd.... Njihove poslovne zgrade izgledaju bolje nego one na Menhetnu a narod ni stan od 40m2 ne moze da okreci radi REDOVNOG izdvajanja za dazbine i racune ! ! ! U APSANU !

jozo daj vode

pre 6 godina

e tako i sa rodicem i sa bilo kojim drugim ko ne plati porez bez obzira dal je iz opozicije ili iz vlasti

rastko

pre 6 godina

Postovani,narod vidi i nije slep da drzava ima nejednak tretman prema tajkunima i gradjanima po pitanju izbegavanja placanja poreza i dok se TO ne promeni, mafija ce biti jaca od drzave a gradjani ce imati sve manje poverenja u vlastodrzce koji su redom ISTI ! Narocito, jer su tajkuni u siromasnoj Srbiji stekli svoj kapital na veoma sumnjiv nacin koji niko od drzavnih organa ne sme da se usudi da proverava !?? Znate li uopste KOLIKO je Miskovica u Srbiji koji sebe smatraju bogovima,upravo radi te cinjenice, da im niko nista ne moze !!! Replika Miskovica je trenutno Rodic! Treba li da prodje citava vecnost dok SVE njih ne procesuirate ??? O kakvoj bre ''sednici'' Apelacionog suda pricate, jel TO vazi i za gradjane Srbije?

rastko

pre 6 godina

Gradjani se bas pitaju hoce li Miskovic lezati u 'buvari' kao i svi ostali gradjani koji prekrse zakon ili u HAJATU'' medju ''gospodom i elitom'' ovog drustva kojima se 'titra' i dok su na slobodi ?

rastko

pre 6 godina

Najzad,da jedan tajkun bude osudjen pa makar i u 110-oj godini zivota ! Sledeci tajkun neka se pripremi a tek danas rodjeni sigurno ce docekati i njegovu presudu ! Pa neka neko kaze da Srbija nije pravna drzava .

rastko

pre 6 godina

Kazna je stvarno drasticna i upozoravajuca ostalim tajkunima da mogu slobodno da karikaju dugove prema drzavi jer ce biti osudjeni u svojim poznim godinama i kada se dobrano nauzivaju u zivotu !!!

rastko

pre 6 godina

A pa Misko je VOZIO vezanih ociju citavog svog zivota a najebo je tek kada je skroz oslepeo jer ste mu vi skinuli povez s'ociju !!!

rastko

pre 6 godina

Mucenik sigurno nece docekati kraj procesa a tako se lepo nauzivao u zivotu sa tih pisljivih 5 milona evrica da ga stare mosnice vise ni ne svrbe kakva ce presuda biti !

Stole

pre 6 godina

A za ovoga nema nikakvog datuma, od kada te utaje traju, a narocito odakle je novac koji je "zaradio"....ne brukajte se vise! pustite mi kom. lp

Mara

pre 6 godina

Hvala bogu da ste se vi sudije dozvale pameti i uvideli da svojim korumpiranim postupcima, zajedno sa ovakvima, stetite celoj drzavu i drustvu.Svi vidimo da je kazna previse mala za tako krupan prestup i stetu koja je naneta gradjanima Srbije. \n

mirjana

pre 6 godina

Zatvori su renovirani da u njima boravi obican narod, a ne Miskovic.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija