• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

20.06.2017

11:43

OTAC I MAJKA U KOMI, NE ZNAJU DA IM JE SIN MRTAV! Jezivi detalji stravičnog udesa u Bugarskoj u kojem je stradala porodica iz Vrbasa!

Vesti

OTAC I MAJKA U KOMI, NE ZNAJU DA IM JE SIN MRTAV! Jezivi detalji stravičnog udesa u Bugarskoj u kojem je stradala porodica iz Vrbasa!

Podeli vest

Porodica Mikša, otac Ištvan (41), majka Dravka (38) i sinovi Miloš (13) i Marko (4) krenuli su u Grčku preko Bugarske kad su doživeli sudar * Miloš je poginuo, a roditelji su u komi sa teškim povredama


U stravičnom direktnom sudaru automobila i džipa koji se dogodio u nedelju po podne kod Blagoevgrada u Bugarskoj poginuo je 13-godišnji Miloš Makša iz Vrbasa, dok su njegovi roditelji Ištvan (41) i Dravka (38) i brat Marko (4) teško povređeni. Oni su bili u automobilu "honda akord", kojim je upravljao Ištvan.

On i njegova supruga Dravka sad su u bolnici u komi i još ne znaju da su ostali bez sina.

Porodica Makša je kobnog dana "hondom" putovala na odmor u Grčku, preko Bugarske.

Na putu Sandanski - Blagoevgrad direktno su se sudarili sa džipom u kom je bilo troje Bugara, koji su se vraćali sa odmora u Grčkoj. Putnici iz džipa, od kojih je jedan maloletni dečak, takođe su povređeni i zbrinuti su u bolnici.

Ištvanov stric Janoš Makša ispričao nam je da je njegov sinovac odlučio da sa porodicom otputuje u Grčku preko Bugarske kako bi izbegli gužvu u Makedoniji.

- Kako smo čuli, nesreća se dogodila tako što su uleteli u "makaze" između dva vozila na putu. Ne znamo ko je skrivio nesreću... U nedelju smo na TV-u videli da u dnu ekrana ide vest da je u Bugarskoj poginuo dečak iz Srbije, ali nismo ni pomislili da bi to mogao biti naš Miloš. Ištvanovom ocu, mom rođenom bratu, policija je vest o tragediji saopštila tog dana oko 23 sata - priča Janoš.

Prema informacijama kojima raspolaže porodica, Ištvan je doživeo teške povrede unutrašnjih organa, a Dada, kako svi zovu Dravku, zadobila je prelom vratnih pršljenova i noge, kao i povredu kičme.

- Oboje su u komi i ne znaju da im je sin poginuo - rekao nam je Janoš kroz suze.

printscreen

Što se malog Marka tiče, on je u udesu zadobio potres mozga i oporavlja se u bolnici u Blagoevgradu.

Bračni par Makša ima i trećeg sina, Mihajla (17), učenika gimnazije u Vrbasu, koji zbog obaveza u školi nije putovao sa porodicom na letovanje.

Kako smo čuli, nesreća se dogodila tako što su uleteli u "makaze" između dva vozila na putu. Ne znamo ko je kriv
Janoš Makša, Ištvanov stric

Inače, Ištvan je ranije bio jedan od rukovodilaca u kompaniji "Grand kafa", a sad je zaposlen u predstavništvu slovenačke firme "Pejper palp prodakts". Nekoliko Ištvanovih kolega odmah posle nesreće otputovalo je u Blagoevgrad, gde su u bolnici zbrinuti povređeni članovi porodice Makša. Odatle će posredstvom konzulata Bugarske u Nišu biti dopremljeno i telo poginulog dečaka.

Ištvanov kolega kazao nam je da je Makša krenuo sa porodicom u Grčku službenim automobilom "honda akord".

- Ištvan je divan čovek i veoma stručan u svojoj oblasti, a ekonomista je po struci. Kod nas je radio oko godinu dana, poznajemo i članove njegove porodice. Zla sudbina je odnela njihovog sina Miloša, ali svi se u firmi molimo da Ištvan, Dada i Marko prežive. Ništa Bogu nisu zgrešili - rekao nam je potreseni Ištvanov kolega i jedan od rukovodilaca firme "Pejper palp prodakts", sa sedištem u Beočinu, u čijoj je novosadskoj ispostavi radio Ištvan.

Ova firma se, naime, bavi proizvodnjom tacni za jaja, kao i otkupom, skladištenjem i tretmanom starog papira. 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zvezdan

pre 6 godina

Tuga i zalost...iskreno saucesce porodici. \n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija