• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. J.

20.06.2017

19:31

HTEO DA POMOGNE KOLEGINICI, PA OSTAO BEZ ŠAKE: Povređen radnik u fabrici za preradu plastike kod Kragujevca!

Vesti

HTEO DA POMOGNE KOLEGINICI, PA OSTAO BEZ ŠAKE: Povređen radnik u fabrici za preradu plastike kod Kragujevca!

Podeli vest

Hteo sam da pomognem koleginici da gurne džak sa folijom u mašinu za mlevenje. Međutim, mašina me je uhvatila za rukavicu i povukla ruku, čuo sam samo krckanje kostiju, priča Zoran Vulić (37)

Hteo sam da pomognem koleginici da ubaci težak džak sa folijom u mašinu za mlevenje plastike. Međutim, mašina mi je uhvatila rukavicu i povukla ruku, čuo sam samo krckanje kostiju šake, priča Zoran Vulić (37) iz Donjih Komarica kod Kragujevca, koji je u četvrtak ostao bez šake u fabrici za preradu plastike "Brzanplast", u Brzanu kod Batočine.

Gurao džak u mašinu

Zoran je operisan u Kliničkom centru Kragujevac i oporavlja se od ove jezive povrede. Vulić nam je ispričao da se zaposlio u "Brzanplastu" samo nedelju dana pre nesreće.

Ruka mi je bila zarobljena u mašini četiri minuta, dok je nisam povukao i video da nemam prste i dlan. Nisam pao u nesvest
Zoran Vulić

Kaže da nije povređen na svom radnom mestu, već je samo hteo da pomogne koleginici.

- Video sam je tog dana kako vuče veliku i tešku vreću sa folijom, koju treba da podigne i stavi je u mašinu za mlevenje. Rekao sam joj da pusti džak i da ću joj ja pomoći. Podigao sam ga i stavio na otvor mašine, ali prvi put ona nije htela da ga povuče. Probao sam ponovo, ali opet nije htela. Treći put mašina je povukla džak, ali i moju gumenu rukavicu zajedno sa desnom rukom - pričao nam je Zoran začuđujuće mirno, kao da je u pitanju samo lakša povreda.

Pokušao je, kaže, da izvuče šaku, ali se rukavica čvrsto zapetljala u mašinu i povukla mu celu ruku.

- Borio sam se da je iščupam, a onda sam osetio kako mi krckaju kosti. Brzo su kolege dotrčale da ugase mašinu, ali već je bilo kasno. Ruka mi je tako bila zarobljena u mašini oko četiri minuta, dok je nisam malo jače povukao i video da nemam prste i dlan. Nisam pao u nesvest... Drugom rukom sam uzeo majicu i previo zglob, gde mi se završavala osakaćena ruka. Bio sam pribran i otišao da se umijem, a onda su me prevezli u bolnicu u Batočini. Šaka je bila ostala u mašini - priča pribrani Zoran, dok pridržava ruku u zavoju.

Nakon ukazane prve pomoći, Zoran je prebačen u Klinički centar Kragujevac, gde mu je operisana ruka.
Po rečima dr Predraga Sazdanovića, direktora KC Kragujevac, plastični hirurzi uspeli su da Zoranu povežu ligamente kako bi kasnije mogao da nosi protezu.

Nikog ne optužuje

Zoran Vulić istakao je da je sam kriv za ovu strašnu povredu.
- To je bila nesreća i ne želim bilo koga da optužujem zbog gubitka šake - naveo je Vulić.

Pomoć poslodavca

Vlasnik "Brzanplasta" Dejan Simić kaže za Informer da je to najteža povreda koja se dogodila u njegovoj firmi od 1993. godine, otkako je osnovana.

- Dešavale su se povrede, ali nije bilo ovako teških. Po statistici zaštite na radu, najviše se povređuju radnici u prve dve nedelje od kada se zaposle. Ovaj čovek je radio tek nedelju dana i, nažalost, ostao bez šake. Mnogo mi je žao što mu se to desilo. Zoranu ću pomoći oko finansiranja proteze, a posle toga ću mu naći neko drugo, adekvatno radno mesto u "Brzanplastu", kako bi mogao da izdržava dvoje dece i suprugu - rekao je Simić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija