• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

01.07.2017

10:15

STRAH U SELIMA OKO ZAJEČARA! Meštani veruju da je dva lovca UBILA VLAŠKA DEMONSKA BOGINJA "ŠUMSKA MAJKA"!

Vesti

STRAH U SELIMA OKO ZAJEČARA! Meštani veruju da je dva lovca UBILA VLAŠKA DEMONSKA BOGINJA "ŠUMSKA MAJKA"!

Podeli vest

Lovci Ljubiša Tomić (58) i Zoran Gmitrović (54), obojica iz Zaječara, preminuli su na istom mestu, između zaječarskih sela Vratarnica i Zagrađe, u razmaku od samo nekoliko sati

 


Meštani u Zaječaru vrlo veruju u magiju. I to vlašku. Veruju da im je ona ubila dvojicu sunardonika, lovca, koji su pod nerazjašnjenim okolnostima preminuli pre par dana.

Da li je koincidencija ili je prste umešala takozvana Mume Paduri, odnosno Šumska Majka, ali činjenica je da je dvoje umrlo u isto vreme na istom mestu. U šumi.

Lovci Ljubiša Tomić (58) i Zoran Gmitrović (54), obojica iz Zaječara, preminuli su na istom mestu, između zaječarskih sela Vratarnica i Zagrađe, u razmaku od samo nekoliko sati, na čeki.

Prvo je umro Ljubiša dok je dežurao. Zoran ga je zatekao mrtvog i dobio infarkt.

 

 

Meštani veruju da je ovo delo vlaške magije i, kako navode, veoma su zaplašeni.

Kažu da se nikad nije dogodilo da dvoje ljudi ovako umre i tvrde da je ovo delo takozvane Šumske majke.

Legenda kaže da je Muma Paduri vrhovno vlaško božanstvo. Ona vlada zemljom, prelepa je, ima dugu puštenu kosu i dugu haljinu. Međutim, najčešće se pojavlje kao odrpana starica. Njen pomoćnik se zove Tartor.

Verovanje kaže da njih dvoje leti stalno izlaze u šumu, da igraju kolo u koje ponekad uvuku "obične smrtnike". Opet, postoji i sledeći opis: Šumska majka je u  slovenskoj mitologiji ženski šumski demon, ona je gospodarica i čuvar šuma.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Denis Negotin

pre 6 godina

Pre par godina dok sam setao sumama u timockoj krajini, odjednom ispred mene pojavila se zena duge bele kose i rosavog lica, dala mi je cek od 20.000 dolara.

milos zajecar

pre 6 godina

s obzirom da je vecina po inostranstvo ne bi me cudilo!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija