• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.07.2017

14:28

ŠOKANTNO SVEDOČENJE NA SUĐENJU ŽANDARMIMA: Andrej je pretučen, NJEGOVI JAUCI SU BILI JEZIVI!

Vesti

ŠOKANTNO SVEDOČENJE NA SUĐENJU ŽANDARMIMA: Andrej je pretučen, NJEGOVI JAUCI SU BILI JEZIVI!

Podeli vest

Suđenje osmorici žandarma, koji se terete za napad na braću predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda Andreja Vučića i Predraga Malog, tokom Parade ponosa 2014. u Beogradu, nastavljeno je danas svedočenjem Aleksandre Hinić, vlasnice kafića u čijoj blizini se odigrao incident

 

 

Dodajući da se ne seća jasno svih detalja, jer se događaj odigrao pre tri godine, Hinić je rekla da ne zna ko je započeo tuču, da se sve brzo dogodilo, da su jauci Andreja Vučića bili jezivi i da se sve završilo kada je jedan muškarac skočio preko njega, da ga zaštiti svojim telom.

Ona je rekla da se ne seća da li je policija Andreju Vučiću, Predragu Malom i dvojici vojnih policajaca rekla da legnu, ali je istakla da je čula da je jedan od njih rekao "sada ćeš da vidiš ko sam ja, sada ćemo da vam pokažemo".

- To što su rekli bilo je tipično srpski - ocenila je Hinić.

Odgovarajući na pitanja advokata odbrane, ona je podvukla da nije bila zbunjena kada je davala iskaz tužiocu i da joj "niko ništa nije inputirao".

- Čovek je pretučen i to je to. Nikakve zakulisne radnje me ne zanimaju, niti oko čega se ovde vodi suđenje i ja, Aleksandra Hinić, stojim iza toga - poručila je svedokinja.

Ona je objasnila da su Andrej Vučić i još tri osobe tog jutra prišli policajcima iz pravca Ulice Vojvode Milenka, da su s njima kratko razgovarali, da bi zatim počelo koškanje i tuča, odnosno njihovo prebijanje.

- Bili su dijagonalno od nas, i nismo mogli jasno da ih vidimo od kontejnera i automobila. Nismo mogli ni da ih čujemo šta pričaju. U trenutku kada je počela tuča, pobegla sam sa jednom ženom i njene dve bebe u kafić, jer sam se uplašila, pošto nikada u životu nisam videla da se neko tuče - rekla je Hinić.

Rekla je da su njoj, njenoj sestri i prijateljima iz kafića Vučić, Mali i dvojica vojnih policajaca izgledali kao navijači, huligani:

- Nisu nosili navijačka obeležja, niti pevali navijačke pesme, ali nisu izgledali kao intelektualci, nisu nosili knjige, ni indekse - konstatovala je Hinić.

Na dodatna pitanja sudije, tužioca i advokata odbrane svedokinja je rekla kako, do dolaska četvorice muškaraca, nije bilo incidenata, i da su svi slušali naredbe policajaca, ukoliko su oni zahtevali da se neko vrati putem kojim je došao.

Više tužilaštvo u Beogradu tereti optužene da su kao saizvršioci počinili krivično delo napad na vojno lice u vršenju vojne službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje, odnosno za prebijanje pripadnika "Kobri" Saše Jovanovića i Saše Stankovića, kao i Andreja Vučića i Predraga Malog.

Optuženi su Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor đordević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.

Mitrović, kao komandant voda Žandarma, tereti se i za krivično delo zloupotreba službenog položaja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzionerj

pre 6 godina

Kao prvo treba to okoncati a drugo, znate li sta su zandari radili tokom Drugog Svetskog rata, cuvali fasisticke vozove. Pod hitno zameniti to izdajnicko ime.

Zivko

pre 6 godina

Te policajce koji su pretukli Vucicevog brata,Malog i dvojicu iz obezbedjenja treba najstrozije kazniti zatvorom za nasilnicko obracunavanje i utvrditi ko su nalogodavci tog surovog napada na neduzne ljude koji ih nicim nisu izazvali i Stefanovic mora da istrazi ko stoji iza ovih prostackih policajaca koji su pretukli ove ljude.

jov

pre 6 godina

nije u redu, birate komentare a ja sam baš poslao nezavisan i pravi komentar.

Izbori 2024

Vesti

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana
Društvo

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana

U svetlu nedavnog predloga koji je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković podnela Ustavnom sudu Srbije, Republički geodetski zavod apeluje na javnost i nadležne institucije da preispitaju celokupni Zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture ako trenutne odredbe stvaraju diskriminatorske prepreke za osobe lošijeg imovinskog stanja, kao i druge ugrožene društvene grupe.

18.04.2024

17:21

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija