• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

07.07.2017

21:11

KRVAVA PORODIČNA DRAMA NAD KOJOM PLAČE CELA SRBIJA: Sinovi još ne znaju da im je OTAC UBIO MAJKU!

Vesti

KRVAVA PORODIČNA DRAMA NAD KOJOM PLAČE CELA SRBIJA: Sinovi još ne znaju da im je OTAC UBIO MAJKU!

Podeli vest

Policija trojicu maloletnih sinova Olge Lovrić (39) prebacila u Sigurnu kuću, još im nisu rekli za smrt majke. Milan Lovrić (47), koji je zverski ubio Olgu u Centru za socijalni rad, bacio se pod voz

Trojica maloletnih sinova Olge Lovrić (39) sa Novog Beograda, koju je prekjuče zverski ubio njihov otac Milan (47) u Centru za socijalni rad, još ne znaju da im je majka mrtva.

Deca su posle zločina, koji je šokirao celu javnost u Srbiji, sa Olginom majkom prebačena u Sigurnu kuću, a nadležni će odlučiti ko će ubuduće brinuti o njima.

Niko nije reagovao

Najmlađi stalno pita: "Gde mi je mama?!" Ne znam kako da kažemo deci da su ostali siročići

Olgina najbolja drugarica Radica Rašić ispričala nam je da su deca kobnog dana ispred Centra za socijalni rad videla kako je Milan pojurio Olgu, ali da nisu videli kad ju je monstrum stigao u ulazu u zgradu i smrskao joj glavu.

- Još im nismo rekli šta se desilo sa Olgom. Najmlađi stalno pita: "Gde mi je mama?!" Rekla sam mu da je mama povređena i da je u bolnici, ali... Ne znam kako da kažemo deci da su ostali siročići- priča kroz suze Olgina najbolja prijateljica.

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD POSLE TEŠKE PORODIČNE TRAGEDIJE: Nismo krivi i pre su se sastajali, ali bez incidenata!

Ona je uverena da je Olgu izneverio "sistem koji nije mogao da je zaštiti".

- Otkad je Milan u aprilu izašao iz zatvora, gde je bio dve godine jer je maltretirao najstarijeg sina, Olga se nije osećala sigurno. Dok je on bio u zatvoru, Olga je podnela zahtev za razvod, ali Milan joj nije davao mira. Samo od aprila sedam puta ga je prijavila policiji jer joj je pretio, ali niko nije reagovao. Milan ju je zvao telefonom i urlao: "Ubiću te! Gotova si! Ima da te nema! Ja se u zatvor ne vraćam!" Više puta se to ponovilo, a Olga je snimila te pretnje i odnela u policiju. Oni su joj rekli da ne mogu ništa da urade po tom pitanju - navodi Radica.

(FOTO) GLUPI, GLUPI FEJSBUK! Milan kamenom ubio ženu, potom sebe, SINOVE PRETVORIO U SIROČAD, A FEJSBUK MU ODAO POČAST ovim rečima...

Zoran Sinko

Pre mesec dana, kaže, Olga je vozila sina na tenis, a Milan joj je preprečio put svojim autom.

Stanojević: Prst u oko sistema

Vesna Stanojević, koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici, kaže da u slučaju ubistva Olge Lovrić nije urađena dobra procena stručnjaka.
- U slučajevima kada je nasilje evidentno, ne treba po svaku cenu određivati da očevi viđaju decu. Šta znači to viđanje u kontrolisanim uslovima? Ako centar za socijalni rad nema obezbeđenje, to ne znači ništa. Ovo ubistvo je prst u oko sistemu, iako je država u poslednje vreme uradila dosta pozitivnih stvari, otkada je počela primena Zakona protiv nasilja u porodici - rekla je Stanojevićeva.

- Uplašila se i zaključala vrata, a on je nasred ulice počeo da viče: "Gotova si!" i pokazao rukom da će je zaklati! U policiji su joj i tada rekli da su nemoćni, iako je čak i njen sin potvrdio šta je otac uradio- kaže naša sagovornica.

Radica dodaje da je Milan bio izuzetno agresivan tip, ali sračunat, i da je vodio računa kad će napasti Olgu.

- Nikada joj nije pretio pred nekim. Uvek se smeškao i u javnosti se predstavljao kao dobar, a u kući i nasamo je bio zlo! Užasno ga se plašila. Zbog toga je čak i kupila psa i stalno nosila suzavac - tvrdi Radica.

Iako je Olga iz straha na sve načine pokušavala da zaštiti sebe i decu, verovala je da je sigurna u prostorijama Centra za socijalni rad, gde je Milan svake srede dolazio da vidi decu, u kontrolisanim uslovima, na sat vremena.

Tako je bilo i kobnog dana.

- Mislila je da je sigurna u državnoj instituciji, a otišla je kao pile na klanje... Čula sam se sa njom sat vremena pre ubistva. Kratko smo pričale u 14.06 i ona mi je rekla da se oseća nelagodno i da se plaši - navela je Radica.

(FOTO) OVO JE POSLEDNJA FOTOGRAFIJA OLGE, koju je MUŽ UBIO KAMENOM! Slikao je veče pre ubistva NJEN TROGODIŠNJI SIN!

Zoran Sinko

Izvor iz istrage kazao nam je da se Milanov sastanak sa decom završio u 15 sati i on je prvi izašao iz zgrade i udaljio se. Deset-petnaest minuta kasnije iz centra je izašla i Olga sa sinovima, međutim, na parkingu je ugledala Milana.

7 puta je od aprila Olga prijavila Milana policiji zbog pretnji

- Prestravila se, a on je odmah krenuo prema njoj. Olga je brzo stavila decu u svoja kola i, pošto je videla da joj se Milan približava, potrčala je iz straha u zgradu centra. Na samom ulazu, u hodniku, Milan ju je stigao i kamenom joj smrskao lobanju. Kada je pala, oblivena krvlju, Milan se okrenuo i mirno pešice udaljio - kaže naš sagovornik.

Nakon ubistva Milan se neko vreme krio u blizini železničke stanice "Tošin bunar", a onda je oko dva sata iza ponoći legao na prugu i glavu namestio na šinu.

- Tad je naišao teretni voz, a točkovi lokomotive su mu bukvalno smrskali glavu. Telo je prevezeno na Institut za sudsku medicinu i sada se čeka DNK analiza, koja će definitivno potvrditi Milanov identitet, iako je izvesno da je on u pitanju - objašnjava naš sagovornik.

DETALJI SUROVOG ZLOČINA NA NOVOM BEOGRADU: Ubica se i ranije iživljavao nad ženom i decom, OVOG PUTA ZAVRŠILO SE TRAGEDIJOM!

Bio na ratištu

Milan je, inače, patio od posttraumatskog stresa jer je devedesetih godina bio učesnik rata u Hrvatskoj. Lovrić je rodom iz Vučkovca u Hrvatskoj i nakon "Oluje" 1995. sa majkom i sestrom je prebegao prvo u Šid, gde mu sestra i danas živi, dok se on pre petnaestak godina preselio u Beograd.

Lovrić je 2010. osuđen na uslovnu kaznu, nakon što je pretukao Olgu, da bi 2015. godine bio osuđen na dve godine zatvora jer je pretukao tada osmogodišnjeg najstarijeg sina. Pobesneo je jer je mališan dobio četvorku iz engleskog jezika, iako mu je ovaj plaćao privatne časove. Pomahnitali otac je dete tad izbacio iz stana.

Dečak je otišao do svoje bake Ljiljane u Blok 70, ali nasilnik je brzo odjurio tamo i pred zapanjenom taštom počeo da bije sna. Ljiljana je pozvala policiju, a nasilnik je priveden i ubrzo osuđen na dve godine zatvora. Na slobodu je izašao u aprilu. 

"Kurirov" sajt oklevetao ministra policije

Portal u vlasništvu "Adrija medija grupe" (vlasnik "Kurira") objavio je juče tendencioznu i netačnu informaciju da je ministar Nebojša Stefanović u januaru 2016. posetio auto-školu "Pravo", koja je, kako su lažno preneli, u vlasništvu Milana Lovrića. Ta agencija je, naime, tada bila u vlasništvu ubijene Olge Lovrić, ali je ona tu firmu prodala pre nekoliko meseci. U vreme kad je ministar sa saradnicima posetio ovu auto-školu Milan je bio u zatvoru zbog nasilja u porodici, a izašao je tek 15 meseci kasnije.

 

 

 

 

 

 

 

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vrca

pre 6 godina

Tuga velika,zao mi je ubijene zene a i dece.U Srbiji kad se udas,suprug smatra da si njegova licna svojina i posto je fizicki jaci ,tuce,maltretira a na kraju meseca ceka da doneses platu?!Predlazem da roditelji koji imaju zensku decu ,salju ih na borilacke vestine kako bi se branile od nasilnika.Problem je ako je zena obrazovanija,sposobnija od muza,onda je psihicki urnise a bitange treba odmah najuriti

milos

pre 6 godina

Ahahaha,ma da jadne vi zene. Bice da nista ne radite dok muzevi dirince a cim nije po vasem i ne dozvoljava vam gle cuda svaleraciju podnosite lazne prijave za nasilje. Zena i jeste licna svojina muza posto je brak zajednica oboje njih a ja predlazem da roditelji zenske dece lepo vaspitaju svoje cerke a ne da ih vaspitavaju tako da je su muzevi niza rasa poput trutova pa da ih mozes zameniti kad ti je cef.

Peki

pre 6 godina

Tesko da ce se neka "sposobna"(ma sta to znacilo)i obrazovana udati za nizi stalez a i ako se desi takav slucaj ta je bahatija od svakog muskarca jer zena tamo gde je jaca automatski i beskrupulozno to koristi za razliku od muskaraca kojima je nasilje poslednja opcija.pozzz

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20