• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.07.2017

15:14

ČUMETU POZLILO NA SUĐENJU, smešten u zatvorsku bolnicu!

Vesti

ČUMETU POZLILO NA SUĐENJU, smešten u zatvorsku bolnicu!

Podeli vest

Nekadašnjem svedoku saradniku Ljubiši Buhi Čumetu ponovo je danas pozlilo tokom ponovljenog suđenja, pa je po savetu psihijatra i lekara smešten u Specijalnu zatvorsku bolnicu koja se nalazi u okviru Okružnog zatvora u Beogradu

Suđenje pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu, koje je u završnoj fazi, zbog toga je moralo da bude odloženo za 17. jul do kada će lekari pratiti njegovo zdravstveno stanje i izvršiti opservaciju pred suđenje.

Buha se nalazi u pritvoru Okružnog zatvora, od novembra 2015. godine gde mu se inače odvija i suđenje.

Optužen je za pet krivičnih dela.

Prvom presudom koju je nedavno ukinuo Viši sud u Beogradu i naložio ponavljanje suđenja, Buha je bio osuđen na dve godine i osam meseci zatvora zbog tri krivična dela.

Buhi se ponavlja suđenje zbog optužbi da je ugrozio sigurnost pripadnika obezbeđenja njegove supruge - Milana Ljubenovića, zatim zbog prikrivanja krivičnog dela, zbog sprečavanja dokazivanja, zbog podstrekavanja vlasnika auto-servisa "Vest" iz Surčina Stevana Petoševića na prikrivanje kupovine kradenog Ferarija prekucavanjem broja šasije motora kao i da je iz zatvora u Padinskoj skeli pretnjama ugrozio sigurnost bivše supruge.

Ovaj slučaj se odnosi na pretnje koje je tada još zakonitoj supruzi Buha uputio telefonom iz zatvora u Padinskoj skeli gde je služio kaznu od godinu dana za raniji napad na Milana Ljubenovića.

Tužilac i Buhina odbrana izneli su završne reči još u junu, pa je pred sudom sada da, ako nema novih predloga, da zaključi suđenje i izrekne presudu.

Buha se nalazi u pritvoru od novembra 2015. godine.

Ovaj svedok saradnik u procesima protiv "Zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Đinđića, početkom februara osuđen je u Prvom osnovnom sudu na još 16 meseci zatvora zbog vređanja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u sudnici Palate pravde tokom suđenja u slučaju "ferari".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragan

pre 6 godina

Kakav folirant,nema mu druga da legne pored njega.\n

Penzioner

pre 6 godina

Ovom bilmezu "pozli" cim vidi sudiju !!! A nije mu bilo "zlo" dok je radio sto je radio !!!

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija