• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vice

12.07.2017

15:52

GRADONAČELNIK ZAKINTOSA PRVI PUT POSLE KOBNE TUČE: Turisti dođu ovde, napiju se i drogiraju, pa MISLE DA JE SVE DOZVOLJENO!

Vesti

GRADONAČELNIK ZAKINTOSA PRVI PUT POSLE KOBNE TUČE: Turisti dođu ovde, napiju se i drogiraju, pa MISLE DA JE SVE DOZVOLJENO!

Podeli vest

Gradonačelnik Zakintosa Pavlos Kolokotas rekao je da su incidenti česti u Laganasu, kao i da alkohol i droga dovode do delinkventnog ponašanja turista.

 

Kako je rekao, policija i lokalne vlasti imaju problema sa "nesporazumima među mladim ljudima pod uticajem alkohola i supstanci".

Takođe, Kolkotas za VICE navodi da mladi između 18 i 35 godina dolaze u Laganas misleći da je tamo "sve dozvoljeno", što dovodi do toga da njihovo ponašanje prevazilazi granice normalnog društvenog ponašanja.

printscreen

- To prelazi u sferu delikvencije. Policijske patrole i kontrola državnih službi pokazuju da nesavesni biznismeni prodaju mladim ljudima žestoka pića samo da bi zaradili. To, u kombinaciji sa korišćenjem droge u ovoj oblasti, dovodi do delikventnog ponašanja turista koje šteti i njima i ljudima koji ih okružuju. I tako dolazimo do strašnog ishoda u kome je jedan američki turista izgubio život u Laganasu - rekao je on za VICE. 


(VIDEO) OVAKO JE SVE POČELO NA ZAKINTOSU! Pojavio se snimak početka sukoba, OVO JE TRENUTAK KAD SE AMERIKANAC ZAKAČIO S NAŠIM MOMCIMA

Kako je naveo, njega "ne zanima ako se razmeni par udaraca", ali da je poenta da niko ne izgubi život. 

- Policija često patrolira u tom kraju i, ako je potrebno, hapsi. Takođe sprovodimo kontrole za borbu protiv nekontrolisanog opijanja i korišćenja narkotika. Ove preventivne i represivne mere se sada osnažuju kako bi sprečavali nasilje i tuče, poput ove koja je dovela do smrti američkog turiste. Osim toga, dan pred incident, održali smo generalni sastanak sa policijom i ostalim relevantnim organizacijama na temu bezbednosti u ovoj oblasti - rekao je on. 


DRAMA U GRČKOJ, SRBI PRESTRAVLJENI, PRETE IM DA ĆE IH IZRUČITI SAD! Naša deca proživljavaju golgotu zbog lažnih optužbi da su ubili Amerikanca

Gradonačelnik na pitanje o vremenu potrebnom policiji da reaguje u Laganasu odgovara sa "potrebno im je oko pet minuta da stignu". 

Greece.com

Stanica u samom Laganasu je ugašena, a Kolokotas ističe da zemlja prolazi kroz finansijsku krizu, čija je posledica i zatvaranje te stanice. 

- Čak i da je stanica i dalje u funkciji, bezbednost ne bi bila bolja. Voleo bih da imamo finansijska sredstva za policijsku stanicu na svakom delu ostrva - navodi on. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djole

pre 6 godina

E, ako se i ova budaletina od gradonačelnika,oglašava na ovakav način,sve je potpuno jasno!!Vadite državo našu decu iz zatvora i to odmah!Kaucije,advokati šta god treba,nepostoji opravdanje da tu decu pustite niz vodu!!!!Ta Američka vaška da je takav momak,kakvim pokušavaju da ga predstave,nikada se ovakva svinjarija nebi ni desila!!Pogrešio sam,nema veze jel Amer,đubre bezobrazno je đubre uvek,ma koje rase i nacije!!Ovaj džukac je samo imao malo manje sreće od ostalih i manite me pijeteta!Hoćeš da budeš buzdovan?,ok onda moraš da budeš u startu svestan šta može da te zadesi!!

vukvuk

pre 6 godina

Pa i ovde isto kad dođu. Kao da im u turističkoj agenciji pre dolaska kažu - divljajte, neće vam niko ništa. Provereno je tako. Inače ljudi a pogotovo devojke se pale na turiste i strance, ali to vam iz prve ruke kažem : sirotinja sa zapada, treća klasa turista. A kao neki likovi. Smešniii sunn

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija