• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

13.07.2017

08:50

PRVE IZJAVE SRBA UHAPŠENIH NA ZAKINTOSU: Nismo tukli Amerikanca, POKUŠALI SMO DA PREKINEMO TUČU!

Vesti

PRVE IZJAVE SRBA UHAPŠENIH NA ZAKINTOSU: Nismo tukli Amerikanca, POKUŠALI SMO DA PREKINEMO TUČU!

Podeli vest

Srbi koji se terete da su učestvovali u tuči u kojoj je nastradao Amerikanac Bakari Henderson saslušani su kod grčkog tužioca. Svi su se ogradili od incidenta, ali niko nije rekao ko je zadao kobne udarce Hendersonu

Ambasador: Pratimo situaciju

Srpski državljani koji se nalaze u pritvoru na Zakintosu pod sumnjom da su učestvovali u ubistvu Amerikanca imaće sva prava koja im pripadaju, izjavio je ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević, dodajući da je takva uveravanja dobio u razgovoru sa guvernerom i komandirom policije Jonskih ostrva.
- Razgovarali smo sa roditeljima i advokatima, kao i sa guvernerom Jonskih ostrva i generalom policije, koji su nas uverili da će naši građani uživati sva prava koja im pripadaju - rekao je Spasojević.

Srbi uhapšeni na Zakintosu koji se sumnjiče za ubistvo Bakarija Hendersona (22) negirali su juče pred tužiocem da su u Laganasu učestvovali u tuči ispred noćnog kluba "Barkod". Pojedini od njih su naveli da su razdvajali zavađene strane i da su pokušali da pomognu Amerikancu, dok su drugi rekli da su bili sa strane i da nemaju nikakve veze sa tom tučom.

Pred grčkim tužilaštvom juče su saslušani Miloš Ilić (18), Nemanja Petrović (18), kao i dvojica glavnoosumnjičenih - Amir Omerdžić (32) i Jorgos Skijadopulos (31), dok su pre dva dana izjave dali i ostali osumnjičeni. Naknadno će svoj iskaz dati još jedan Srbin (22) koji je uhapšen u utorak.

Prema saznanjima Informera, svi mladići iz Srbije do detalja su opisali sve što je prethodilo incidentu, tuču i ono što se dešavalo nakon fizičkog obračuna, ali niko nije precizirao ko je učestvovao u tuči.


SRBI NA ZAKINTOSU OSTAJU IZA REŠETAKA: Određen im pritvor do početka suđenja!

- Oni su negirali da su tukli Bakarija Hendersona, već tvrde da su samo pokušali da smire strasti i razdvoje zavađene strane. Drugi su tvrdili da su samo bili tu sa devojkama, ali da nikave veze sa tučom nemaju. Niko od njih nije mogao da kaže ko je udarao Amerikanca. Kao povod za incident navode ponašanje Amerikanca, koji je celo veče provocirao sve ljude oko sebe, navalentno se nabacivao konobaricama, ali i devojkama koje su bile u društvu muškaraca - kaže izvor Informera iz istrage.

Informer

S druge strane, grčki mediji preneli su i izjavu "srpskog izbacivača" Amira Omerdžića sa saslušanja, koji se ogradio od celog incidenta.

- Te večeri je bila gužva u klubu. Hostesa, koja je bila srpskog porekla, imala je slobodan dan, ali je tu noć došla u klub, gde se družila sa grupom Amerikanaca, među kojima je bio i Henderson. Pričala je sa njima, šalila se i dobro se zabavljala. U klubu je u tom trenutku bilo i puno mladića iz Srbije, od kojih je jedan prišao devojci i pretećim tonom rekao: "Zašto se družiš sa Amerikancima" - izjavio je Omerdžić i dodao da je Amerikanac na to reagovao verbalno, ali ga je Srbin tada udario u lice.


(VIDEO) OVAKO JE SVE POČELO NA ZAKINTOSU! Pojavio se snimak početka sukoba, OVO JE TRENUTAK KAD SE AMERIKANAC ZAKAČIO S NAŠIM MOMCIMA

On je izjavio da je Amerikanac onda uzeo flašu i udario Srbina u glavu.

- Tada je sve počelo. Devojka je počela da ih razdvaja, a Amerikanac je slučajno udario devojku laktom i njoj je počela da curi krv. Došla je da mi traži pomoć i ja sam uleteo da ih razdvajam. Počele su da lete pepeljare, a Amerikanac je izašao iz lokala i počeo da trči, a za njim su krenuli momci iz srpske ekipe, ja i grčki barmen. Sećam se da sam ga udario jednom pesnicom u lice i dva-tri puta po telu, ali ne po glavi. Kad sam ja otišao, masa mladića iz Srbije je nemilosrdno nastavila da ga tuče - rekao je Omerdžić na saslušanju.


DRAMA U GRČKOJ, SRBI PRESTRAVLJENI, PRETE IM DA ĆE IH IZRUČITI SAD! Naša deca proživljavaju golgotu zbog lažnih optužbi da su ubili Amerikanca

U međuvremenu, mediji u Grčkoj objavili su još dva snimka iz i ispred kluba na Zakintosu koji prikazuju šta je prethodilo tuči. Na video-snimku koji su zabeležile kamere kluba u kom je došlo do obračuna pre nego što se okršaj nastavio na ulici vidi se kako za stolom nastaje frka. U jednom trenutku Henderson prvi dobija udarac, nakon kog ne ostaje dužan, već skače na svog protivnika udarajući ga nekoliko puta.

Drugi snimak prikazuje nastavak sukoba na ulici. Henderson, koji se raspoznaje po svetloj majici, bermudama i kaišu, trči niz ulicu, ali ga besna rulja sustiže, a u njoj se ističe Amir Omerdžić. Dok većina mladića čija se lica ne raspoznaju pokušava da spase mladog Amerikanca od linča, Omerdžić i još nekoliko muškaraca ga obaraju na zemlju i udaraju. Iživljavanje traje nekoliko sekundi, nakon čega se napadači udaljavaju, a Amerikanac ostaje da leži na zemlji.


GRADONAČELNIK ZAKINTOSA PRVI PUT POSLE KOBNE TUČE: Turisti dođu ovde, napiju se i drogiraju, pa MISLE DA JE SVE DOZVOLJENO!

Treba napomenuti kako većina mladića čije se siluete vide na snimku ostaje nakon tuče i pomaže Bakariju Hendersonu da ustane. Podsetimo, dan nakon kobne tuče u "Barkodu" uhapšeni su Grk Jorgos Skijadopulos (34), barmen u "Barkodu", izbacivač Amir Omerdžić (32), britanski državljanin srpskog porekla, kao i: Miloš Ilić (18) iz Bačke Palanke, Nemanja Petrović (18) iz Beograda, Miloš Senić (25) iz Grabovca kod Obrenovca, Siniša Petrović (22) iz Žitnog Potoka kod Prokuplja, Nenad Jovanović (22) iz okoline Žitorađe i Stefan Stojanović (21) iz Novog Sada.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Haris

pre 6 godina

Nikad Srbin nije ma kakvi Amer pao na njihove noge sam

sve junak do junaka

pre 6 godina

Šta je sad junaci? Kad ste u čoporu, jači ste! Sram vas bilo, ubiste mladića, a sad plačete mami i tati, nismo mi krivi, ne nikako! Bagro jedna nevaspitana!

sasA

pre 6 godina

Ovaj snimak para vredi; bice od neprocenjive pomoci istraziteljima i advokatima da utvrde sta se zaista desilo...ffff

Cetnik

pre 6 godina

Nevini kao I uvek samo oslobadjaju I razvadjaju

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija