• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.07.2017

18:32

NEMA IZRUČENJA U SAD: Srbima uhapšenim na Zakintosu, biće suđeno po ghrčkim zakonima?!

Vesti

NEMA IZRUČENJA U SAD: Srbima uhapšenim na Zakintosu, biće suđeno po ghrčkim zakonima?!

Podeli vest

Medijske spekulacije o navodnoj ekstradiciji SAD srpskih državljana osumnjičenih za ubistvo američkog državljanina Bakarija Hendersona na Zakintosu su bez osnova, navodi RTS

Kako javlja dopisnica "Radio Beograda" iz Atine, grčka policija je sve snimke tuče u "Bar kodu" u mestu Laganas predala Interpolu i, prema navodima policije, traga se za još šest osoba koje su učestvovale u tuči.

Dopisnica navodi da su medijske spekulacije o navodnom izručenju srpskih državljana američkom pravosuđu bez osnova, jer će se njima suditi po grčkim zakonima.

Istražni sudija na grčkom ostrvu Zakintos odredio je da jedan od četvorice srpskih državljana koji su danas saslušani ostaje u pritvoru do početka suđenja za učešće u ubistvo američkog turiste, dok će se druga dvojica Srba braniti sa slobode uz plaćenu kauciju od po 5.000 evra.

Četvrti saslušani srpski državljanin dobio je kratko odlaganje procesa i ponovo će svedočiti sutra, prenosi AP.

DVOJICA SRBA SA ZAKINTOSA NA SLOBODI: Grčki sud ih pustio uz kauciju!

Agencija navodi da su ova dvojica među devet muškaraca starih između 18 i 34 godine - jednog Grka, sedam Srba i bitanskog državljanina srpskog porekla - koji su 7. jula osumnjičeni za ubistvo 22-godišnjeg Bakarija Hendersona, kojeg je na smrt pretukla grupa muškaraca ispred bara u Laganasu na Zakintosu.

Navodi se da je petorici ostalih osumnjičenih, koji su juče imali 12-časovo svedočenje pred sudijom, određen pritvor do početka suđenja.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) AKO SRBE OSUDE, ČEKA IH ZATVORSKI PAKAO: Šuga, hepatitis i najgore boleštine haraju, tu ni pacov ne bi preživeo!

RTS saznaje da će državljani Srbije kojima je određen pritvor do 18 meseci biti prebačeni u zatvor /btu gradiću Avlonu, koji se nalazi 50-ak kilometara od Atine.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Biljana Pantić Pilja: Odbor za politička pitanja glasao protiv naših amandmana, ulažemo prigovor!
Politika

Biljana Pantić Pilja: Odbor za politička pitanja glasao protiv naših amandmana, ulažemo prigovor!

Šefica srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PS SE) Biljana Pantić Pilja izjavila je danas za Tanjug da je Odbor za politička pitanja i demokratiju PS SE glasao protiv svih amandmana koje je predložila srpska delegacija, kao i protiv amandmana koji su predložili članovi italijanske delegacije i jedan član delegacije Mađarske i najavila ulaganje prigovora.

16.04.2024

12:51

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija