• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

14.07.2017

11:25

MONSTRUM MARKO NIKOLIĆ POSLE HAPŠENJA: Otrovao sam sina (5) lekovima za smirenje, pa ga zadavio, ŽENA JE ZASLUŽILA DA JE ZAKOLJEM!

Vesti

MONSTRUM MARKO NIKOLIĆ POSLE HAPŠENJA: Otrovao sam sina (5) lekovima za smirenje, pa ga zadavio, ŽENA JE ZASLUŽILA DA JE ZAKOLJEM!

Podeli vest

Marko Nikolić, koji je uhapšen jer je ubio svog sina Mihaila i nožem iskasapio Maju Đorđević, davio je dete na groblju na Banjici* Prilikom hapšenja nije hteo da otkrije koje je sedative dao detetu kako bi sprečio lekare da pomognu mališanu

Stanojević: Nova procena nasilnika

Public

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević rekla je za Informer da centre za socijalni rad treba zatvoriti na nekoliko dana i u tom periodu uvesti obezbeđenje i napraviti ponovnu bezbednosnu procenu svih porodičnih slučajeva pri kojima se deca viđaju u kontrolisanim uslovima (vidi okvir). Ona tvrdi i da određenim "rizičnim" osobama treba u potpunosti zabraniti viđanje dece na određeno vreme, dok psihijatrijska veštačenja ne pokažu da su za to sposobni.
Stanojevićeva napominje i da su životi žena i dece važniji od nečijeg prava da viđa svoje dete.
- Ako za nekoga nismo sigurni da li će ugroziti sopstveno dete, neophodno je da se izda zabrana viđanja deteta na određeno vreme. Neka ide da se leči, pa kasnije kada psihijatrijsko veštačenje pokaže da su se stvari poboljšale, može ponovo da viđa dete. Moramo da postavimo stvari tako da život deteta bude preči od prava njegovog roditelja da ga viđa - poručila je naša sagovornica.

Monstrum Marko Nikolić (43), koji je prekjuče nožem izmasakrirao Maju Đorđević (38) i ubio njihovog sina Mihaila (4) ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, rekao je da je pre zločina detetu dao veliku količinu lekova za smirenje.

Pre stravičnog zločina Nikolić je davio mališana na banjičkom groblju, pa je krenuo ka Rakovici. Nakon hapšenja nije hteo da otkrije koje je sedative dao mališanu kako bi onemogućio da mu se pruži pomoć.

Kobnog popodneva Marko je pred Centar za socijalni rad u Rakovici dovezao sina kog je prema odluci tog centra imao pravo da viđa sedam i po sati svake srede bez kontrole (vidi okvir). Kako je dete bilo bez svesti, jer ga je otac monstrum davio na banjičkom groblju a pre toga nakljukao lekovima i davio, on ga je nosio u rukama.

Kada je Maja Đorđević, majka deteta, videla u kakvom je stanju mališan, pokušala je da ga otme iz ruku monstruma, koji je u tom trenutku uhvatio mališana za vrat i svom silinom ga tresnuo o pod.

- Marko je odmah zgrabio nož koji je nosio u džepu bermuda i počeo krvnički da ubada ženu u vrat. Ona je vrištala i dozivala pomoć. U jednom trenutku žrtva je uspela da se otrgne, ali je ubrzo pala i iskrvarila, jer joj je ubica zadao desetak uboda u vrat i gornji deo grudi - objašnjava sagovornik Informera iz istrage.

Radnici Centra za socijalni rad Vojkan T. i Danijela M. i jedan slučajni prolaznik videli su šta se događa i pokušali da pomognu nesrećnoj ženi i njenom detetu, ali je ubica nožem nasrnuo i na njih.

- Socijalnoj radnici je odsekao prst, a njenom kolegi je sečivom odsekao deo obraza, dok je prolazniku naneo više posekotina po šakama i rukama. U tom trenutku naišla su i dvojica komunalnih policajaca koji su skočili na njega i savladali ga - kaže naš sagovornik.


ISPOVEST JEDNOG OD KOMUNALACA KOJI SU SPREČILI VEĆI POKOLJ U RAKOVICI: Celu noć sam pokušavao da očistim krv sa ruku, sliku MRTVOG DEČAKA nikada neću moći da ZABORAVIM!

Divna žena i odličan radnik

Informer

Direktorka GAK "Narodni front" prof. dr Snežana Rakić otkriva za Informer da je Maja Đorđević bila divna majka, odličan radnik i da se hrabro borila sa porodičnim problemima i razvodom.
- Bila sam njena načelnica na odeljenju carskog reza, i ovo je ogroman gubitak za mene i ovu ustanovu. Strašno je što je na ovakav način izgubila život, i ona i njen sin - iskrena je prof. dr Rakić.

Svi koji su se u tom trenutku zadesili ispred Centra za socijalni rad koji se nalazi u okviru zgrade Opštine Rakovica pritrčali su da pomognu ženi i detetu.

- Žena je bila mrtva. Ležala je u lokvi krvi širom otvorenih očiju. Jedna koleginica je pritrčala mališanu koji je ležao i nije disao. Opipala mu je puls, a onda je krenula da mu daje veštačko disanje. U tom trenutku detetu je krenula pena na usta. Ovaj monstrum je ležao pet metara dalje na zemlji, a koleginica je povikala na njega: "Koje si mu lekove dao?!", on je ćutao. Svi su tada povikali: "Kaži šta si dao detetu! Kaži!", ali on je samo odmahivao glavom i vikao: "Neću!" - opisuje dramu ispred Centra za socijalni rad svedok tragedije.

Reanimacija nesrećnog dečaka trajala je skoro sat vremena, ali i pored svih napora lekara Hitne pomoći on je preminuo. Prema nezvaničnim informacijama iz Instituta za sudsku medicinu, gde je urađena obdukcija ubijenih Maje i njenog sinčića Mihaila, povrede koje su oni zadobili su stravične.

- Na vratu mališana pronađeni su tragovi davljenja i utvrđene povrede svih unutrašnjih organa kao posledica jakog udarca, dok je njegova majka imala duboke ubodne rane na vratu. Čekaju se i nalazi toksikološke analize - saznaje Informer.

(VIDEO) BOLNA ISPOVEST SESTRE UBIJENE ŽENE U RAKOVICI: Maja je pitala ljude u Centru za socijalni rad: "Ako se detetu nešto desi, ko će biti kriv za to?"!
 

Šta su to kontrolisani uslovi

Aleksandar Jovanović Cile

Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće, objasnila je kako funkcionišu kontrolisani uslovi viđanja deteta koji se praktikuju uglavnom kod nasilja u porodici.
- Čim postoji neki problem u odnosu između supružnika, primenjuju se kontrolisani uslovi viđanja deteta. To je najčešće slučaj kod nasilja u porodici. Oni izgledaju tako što nasilnik dete može da viđa samo u Centru za socijalni rad, i to pod budnim okom zaposlenih. Tek nakon nekog vremena ako sve bude u redu, on se pušta da sa detetom prvo bude sam, pa ako i tu sve ispadne dobro, onda može da ga odvede na piće ili u šetnju. Međutim, iz mog iskustva izuzetno retko dolazi do toga da se stvari popravljaju ili vrate u normalu - iskrena je Stanojevićeva.


 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Snezana

pre 6 godina

Ja molim i apelujem dajte da napravimo grupu ili sta vec i da se iskljucivo trazi zakonska odgovornost zaposlenih u centru za socijalni rad zbog neprofesionalnosti, neobucenosti, neznanja, gluposti, podmicenosti jer nema sanse da nisu bili podmiceni za ovo, kao i sudije.a sa optuzbom za ubistvo dvostruko. Jer on je taka kakav jeste, nije znao da je bolestan, a oni jesu. Tu nema zbora. A ako i nisu, njihov problem. Sto nisu cuvali ovce. Sta ce koji djavo u Beogradu i u centru za socijalni rad, ili pravosudju. Dosta vise.

OOUR

pre 6 godina

Sto je najtuznije, ovog kretena ce poslati na psihijatriju na "posmatranje", gde ce ustanoviti da je dileja na kvadrat i za par godina eto ga ponovo na ulici, doduse, sa "potvrdom" da je nenormalan.

bole

pre 6 godina

Ko naumi da neko nekoga ubije ja mislim da tu nema leka, jedino ga zatvoriti celog zivota,a takav zakon ne postoji.

Danijel

pre 6 godina

Strasno, imam dete od 5 godina i kada ovo citam, prosto ne znam sta bi od muke. Nego kako je moguce da sud ovu jadnu zenu osudi na kaznu od 600.000 din., jer monstrumu nije dozvoljavala da vidi dete? (ocigledno sa razlogom) I hajde sada da vidimo da li postoji odgovornost sudije u ovom slucaju, jer ocigledno da je sud dete gurao monstrumu u ruke, hoce li neko odgovarati za ovo ili u najmanju ruku taj sudija podneti ostavku. Neko je kriv i taj neko ili njih nekoliko (verovatno i advokat tog monstrima) moraju snositi sankcije.

Nenad

pre 6 godina

Treba uvesti smrtnu kaznu ovde je greska drzave zato sto je zakon takav jadan on je morao imati debeli razlog da je ubije a to bila je fina i postena zena dok se dodje do prave istine odose godine a mladi zivoti nestaju zao mi je sto deca na kraju nagrabuse bila je u braku stim bolesnikom nije znala za to\n

Zarko

pre 6 godina

A jadna zena nije mogla ni da pobegne negde u inostranstvo, da spasi tog nesrecnog decacica, jer je potrebna saglasnost budale. Smesta revidirati zakon, i uvesti klauzulu ukoliko bilo koje vestacenje psihijatra iznese na videlo i najmanju mentalnu poremecenost jednog roditelja, da se automatski njegova saglasnog ponistava, i da drugi roditelj moze kad god pozeli da ode na sigurno sa detetom bez rizika poternice. Drugo, traziti iskljucivo krivicnu sudsku odgovornost za advokata, sudiju i zaposlene u centru za socijalni rad kao saucesnici u ubistvu, i pomaganje i omogucavanje izvrsenju krivicnog dela, jer su oni kaznama i pravnom silom naterali ovu zenu da predaje dete mentalno poremecenoj osobi, za koju je intimno znala da ce to dete ubiti. Nema pardona ni prema povredjenima, ni prema onima koji to nisu, svakome ko je dao misljenje, nalaz i presudu kojom je malisan guran u ruke ludog coveka, suditi najstroze moguce. Dosta je bre bilo vise izlapelih sudija i funkcionera sa diplomama kupljenim devedesetih, koji se nekaznjeno igraju zivotima nasih najmilijh.

Malena

pre 6 godina

A sedative svi imaju pune dzepove k'o bombonice. Zato sto nikad nije bio cudan ili problematican, kako posvedoci njegov tata.

Sloba

pre 6 godina

Sta je uradio nije opravdanje za nista ali mozda vredi razmotriti situaciju kako je smeo da vidi svog sina i sta majka pre svega uradila poznajem vise ljudi de u srbiji otac nema nikakva prava da vidi svoju decu a placa z njih da kad tad dodje do nervnog kolapsa nije ni cudo u srbiji setaju hiljade potencialnih ubica onda kojima majke uzimaju decu i nedaju ni sliku da vide

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija