• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.07.2017

20:16

UBISTVO MILANA BEKA NARUČENO IZ NEMAČKE?! Šokantno otkriće u istrazi pokušaja atentata!

Vesti

UBISTVO MILANA BEKA NARUČENO IZ NEMAČKE?! Šokantno otkriće u istrazi pokušaja atentata!

Podeli vest

Naša policija dobila dojavu da je atentat na Beka naručen i plaćen iz Nemačke... Uoči pokušaja ubistva i Aleksandar Zdravković i Maja Adrovac bili u kontaktu sa ljudima iz tamošnjeg podzemlja

Atentat na biznismena Milana Beka naručen je iz Nemačke?! Ovo je, kako saznajemo, najnoviji pravac istrage koji srpska policija prati pokušavajući da rasvetli pokušaj ubistva jednog od najbogatijih Srba koji skoro tri godine intrigira celu zemlju.

Činjenice

* 14. novembra 2014. Beko pogođen sa tri metka ispred svoje kuće
* 17. jula 2015. uhapšena Maja Adrovac, čiji je DNK nađen na čauri metka
* 31. jula 2015. saslušani vozač Boban Mančić i baštovan Milan Marković
* 13. avgusta 2015. saslušan Dragan Dragaš, Bekov vozač, koji mu je spasao život
* 9. septembra 2015. Milan Beko dao iskaz u tužilaštvu
* 18. jula 2016. uhapšen Aleksandar Zdravković
* 10. jula 2017. počelo suđenje Zdravkoviću i Adrovčevoj za atentat na Beka

Odlično obavešteni policijski izvori Informera kažu da su inspektori angažovani na ovom slučaju pre oko tri meseca dobili dojavu iz podzemlja da je atentat na Beka naručen i plaćen iz Nemačke.

Sumnjivi telefoni

U toj dojavi se spominje i ime izvesnog biznismena koji je poreklom sa prostora bivše Jugoslavije!?!

Naknadnim proverama utvrđeno je da je Aleksandar Zdravković, prvoosumnjičeni za pokušaj ubistva Beka kome se za taj zločin sudi pred Višim sudom u Beogradu, tokom leta 2014. bio u telefonskom kontaktu sa licima iz nemačkog podzemlja.

Poslednji put on je kontakt sa opasnim nemačkim kriminalcima imao početkom oktobra 2014, a atentat na Beka pokušan je 14. novembra iste godine.

POČELO SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA MILANA BEKA! "Zemunac" Zdravković i Maja Adrovac kategorički NEGIRAJU KRIVICU!

- U saradnji sa nemačkim kolegama došli smo do podataka koji zaista ukazuju na sumnju da je atentat na Beka naručen i plaćen iz Nemačke. Prema dojavi koju smo dobili, Bekovo ubistvo je naručio jedan jako moćan čovek koji se bavi krupnim biznisom, a kog je navodno naš tajkun u jednom poslu "skratio" za više od 20 miliona evra... - kaže naš sagovornik iz policije uz ogradu da je "nemački trag" za sada samo "radna pretpostavka" koja tek treba pažljivo da bude istražena.

Tanjug

U prilog ovoj "radnoj pretpostavci" ide, otkrivaju naši izvori, i činjenica da je Maja Adrovac, drugoosumnjičena za pokušaj ubistva Milana Beka, tokom prve polovine 2014. bila u kontaktu sa dvojicom "bezbednosno interesantnih" Srba koji žive i rade u Nemačkoj.

Sve teorije o motivu atentata

* AMATERI - ubistvo pokušali "potpuni amateri, a motiv lične, privatne prirode" i nema nikakve veze sa krupnim biznisom i politikom.
* PRVI MILION - Beko izrešetan zbog "prvog miliona". Navodno, Beko je od prvog poslovnog partnera iz Crne Gore pozajmio novac, koji nikad nije vratio.
* NERAŠČIŠĆENI RAČUNI U POSLU - saslušani tajkuni Stanko Subotić Cane, Miodrag Kostić i Miroslav Mišković. Cane je policiji bio sumnjiv zbog više poslova i zajedničkih investicija koje je imao sa Bekom, a koji su završeni međusobnim optužbama, pa čak i pretnjama, ali i činjenicom da mu Beko, kako Subotić tvrdi, duguje 24 miliona evra.
* LJUBAVNA OSVETA - zbog atraktivnog izgleda Maje Adrovac inspektori sumnjali da je možda reč o ljubavnoj aferi, koja je doživela krvavi rasplet.
* SKUPOCENA SLIKA - Beko, koji važi za velikog ljubitelja skupocenih umetničkih dela, navodno je pokušao da preko članova grupe "Pink Panter" nabavi neke od "vrućih" umetnina. Govorilo se da je reč o slici Eduara Manea koju su "panteri" 2006. ukrali od kolekcionara iz Beča.
* NARUČENO UBISTVO - policija je ispitivala i mogućnost da je članove ozloglašene bande "Pink Panter" neko drugi unajmio da smaknu tajkuna.
* RUSKA MAFIJA - istraga je vodila i ka ruskim tajkunima kao potencijalnim naručiocima, među kojima se pominje i ime jednog od najjačih oligarha današnjice.

- Slučajno ili ne, tek i Maja Adrovac je šest meseci pre atentata na Beka, u proleće 2014, ostvarila više kontakata sa našim ljudima iz Nemačke koji nisu nimalo naivni... - prenosi naš izvor.

I dok niko od zvaničnika, ali ni Bekovih advokata nije hteo da komentariše naša saznanja, stručni sagovornici Informera kažu da Beko ima ozbiljne poslove svuda po svetu i da uopšte nije nemoguće da je atentat naručen spolja.

EKSKLUZIVNI PAPARACO! MAJA ADROVAC, lepotica optužena za atentat na Milana Beka, ŽIVI 200 NA SAT!

Bivši šef beogradske policije Marko Nicović tvrdi da je od starta bilo elemenata koji ukazuju da je ubistvo Beka naručeno iz inostranstva i da je to zbog nekih neraščišćenih poslova.

- Čim se on u Srbiji osećao sigurnim i nije imao telohranitelje, jasno je da niko odavde nije imao razloga da mu naudi. Ovaj trag policija mora da ispita, mada, ako Beko ne bude sarađivao, kao što od starta istrage to ne čini, teško da će policija moći nešto više da uradi, osim što će prikupiti podatke - smatra Nicović.

Ne brzati sa zaključkom

Ni kriminolog Zlatko Nikolić nije iznenađen ovim otkrićem srpske policije.

- U svetu biznisa se stvari odvijaju slično kao i u kriminalnom miljeu. Neke studije su čak pokazale da je psihološki profil biznismena i kriminalaca gotovo identičan. I jedni i drugi jure za uspehom, bogatstvom i moći i na tom putu su spremni svašta da urade - naglašava Nikolić, ali i upozorava da ipak treba biti oprezan sa zaključivanjem:

- Postoji mogućnost i da neko namerno tera istragu u pogrešnom pravcu kako bi se zaštitio. Zbog toga sve treba istražiti i ispitati pre donošenja bilo kakvih zaključaka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzioner

pre 6 godina

Maa strasno !!! Udarila Nemacka mafija, na "dobricu i naivnog" Beka !!! Necu moci da zaspim ..od sikiracije...!!!

Vladimir

pre 6 godina

Ovo je već deseta teorija o pokušaju atentata na MB, i nijedna do sada nije urodila plodom... I u prethodnih 9 je učestvovao "čuveni kriminolog" Nikolić, koji je pod stare dane uspeo da kruniše svoju karijeru udbaškog mutivode... Imao je i 10 teorija o ubistvu pevačice Marjanović, pa je na taj način samo upropastio istragu i time zagorčao život njenoj porodici...

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija