• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer.rs

18.07.2017

07:33

OTAC TIJANE JURIĆ O MONSTRUMU KOJI JE UBIO SINA I ŽENU: Doživotni ZATVOR za ovakve ljude nam je PREKO POTREBAN!

Vesti

OTAC TIJANE JURIĆ O MONSTRUMU KOJI JE UBIO SINA I ŽENU: Doživotni ZATVOR za ovakve ljude nam je PREKO POTREBAN!

Podeli vest

Slučaj monstruoznog ubistva dečaka Mihaila (4), za čiju je smrt odgovoran njegov otac Marko Nikolić, još jedan je od slučajeva koji govori u prilog tezi - Srbiji je potreban zakon po kom će ubice dece u zatvoru biti doživotno!

Sa tim stavom slaže se i Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", koji je i sam doživeo tragičnu sudbinu kada je mesar iz Surčina Dragan Đurić oteo i ubio njegovu ćerku. Šokiran najnovijim brutalnim ubistvom, u kom je Marko Nikolić ubio četvorogodišnjeg sina i njegovu majku Maju Đorđević ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, Jurić je govorio o sistemskim propustima i rupama u zakonu, koje su vidljive i na ovom primeru.

- Ovaj slučaj još jedan je dokaz koliko su nam izmene zakona neophodne. Sama činjenica da će ubica, ako bude osuđen, moći makar teoretski da nastavi život na slobodi, izaziva bes kod mene, a verujem i kod svih ljudi upoznatih sa slučajem. Iako ovo nije klasična situacija - poput ubistava Ivane Podraščić, devojčice Anđeline iz Zaječara i drugih - na kakve smo, nažalost, navikli, i ovaj ubica sigurno zaslužuje doživotni zatvor - kaže Jurić.

Nažalost, kaže on, i ovaj slučaj otkriva određene sistemske propuste, koji su mogle da spreče tragediju.

DVE GODINE OD ZLOČINA KOJI JE ZGROZIO SRBIJU: Surčinskog monstruma u zatvoru posećuje samo majka!

- I ova priča je dokaz da jednostavno i sami ti bolesnici slobodno šetaju ulicama: niti se o njima vodi računa, a još manje se država brine o njihovim potencijalnim ili stvarnim žrtvama. Ako se proglasi krivim, Nikolić svakako zaslužuje ono što mi želimo - a to je doživotni zatvor. Ne zaslužuje priliku da ponovo bude na slobodi - kaže osnivač Fondacije.

Upravo ovakva ubistva doslovce su primorala oca stradale Tijane da osnuje fondaciju čija su primarna briga savetovanje i pomaganje porodicama nastradale dece. Iz iskustava s kojima se susretao na terenu, tokom brojnih sati koje je proveo u razgovoru sa ljudima kojima su ubice otele najbliže, rodila se i inicijativa za izmene Krivičnog zakona Srbije, kojima bi sudovima bila data mogućnost da ubicama dece dosude doživotne robije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
badza

pre 6 godina

Greška.Dajte ga meni da mu presudim,pa ako biudete nezadovoljni presudom onda pristajem da Vi meni sudite.

lola

pre 6 godina

strasno, Svetlost dana ne treba da vidi,sta je u stanju da uradi drugom,kada je svoje dete ubio.

modus

pre 6 godina

Iskreno mene ovaj covek jako nervira i sve mi se cini da je na smrti svoje kcerke napravio dobru reklamu za sebe. Umesto pomogne i vrsi pritisak na policiju za nekoliko nerazjasnjenih ubistva u Subotici maloletnika koji nisu razjasnjeni i preko 10 godina...........on radi na svojoj promociji

Boogeyman

pre 6 godina

Monstrumi su uradili to sto su uradili na najmonstruozniji nacin! Koju satisfakciju drzava pruzi ostecenoj porodici ako ta porodica zna da od poreza koji placa te ubice imaju uredna tri obroka dnevno i mirnu svakodnevnu setnju narednih 40 godina!!! Ako je to demokratija... onda NE HVALA!!! Gde je tu pravda prema toj deci? Ako vec drzava nece da vrati smrtnu kaznu onda te monstrume stavite sa ostalom populacijom u zatvoru pa neka pate svaki dan tih 40 godina!!! VRATITE SMRTNU KAZNU!!!!!

Lala iz Banata

pre 6 godina

Чему затвор...? То је за људе...!! Метак...- и готово...!! Решени и наши и његови "проблеми"...Ко не зна да цени живот, и не заслужује га...!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija