• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

18.07.2017

10:37

STIGLA GA PRAVDA! PIJANI MOTORISTA ipak proglašen krivim za smrt Vanje Janković, dobio 6 GODINA ROBIJE!

Vesti

STIGLA GA PRAVDA! PIJANI MOTORISTA ipak proglašen krivim za smrt Vanje Janković, dobio 6 GODINA ROBIJE!

Podeli vest

Nišlija Nikola Tošić (25), koji je 22. jula 2015. godine izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je poginula hrvatska državljanka Vanja Janković (18), osuđen je na šest godina i tri meseca zatvora

 

Apelacioni sud u Nišu je preinačio prethodnu odluku Višeg suda kojom je Tošić zbog nepružanja pomoći povređenoj devojci osuđen na novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Stroga kazna

Kazna koju je za izazivanje saobraćajne nezgode dobio Nikola Tošić jedna je od najstrožih ikad izrečenih. Prethodno, najdužu kaznu za ovo delo dobio je Nikola Stojanović, koji je 2009. godine autom udario u drvo i usmrtio četvoro saputnika. Za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja dobio je osam godina, ali je na slobodu izašao posle pet godina i četiri meseca.

- Novčana kazna je zamenjena sa dve godine robije, ali treba podsetiti da je Tošić pravosnažno osuđen i na četiri i po godine zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, pa mu je izrečena jedinstvena kazna u trajanju od šest godina i tri meseca zatvora - rekli su u sudu.

Apelacioni sud je objasnio da je Tošiću zamenjena kazna zato što je pozvao telefonom majku i prijatelje i zatražio pomoć, prećutavši da je imao saputnicu na motoru, što nije spomenuo ni po dolasku u bolnicu. S obzirom na to da je bio u stanju da za sebe traži pomoć, mogao je da to uradi i za Vanju.

Podsetimo, Vanja je bila suvozač na motociklu kojim je u alkoholisanom stanju upravljao Tošić kad je udario u ivičnjak nadvožnjaka u blizini sela Gornja Vrežina. Vanja je preletela ogradu i pala sa visine od oko osam metara, usled čega je zadobila smrtonosne povrede, a Tošić je napustio mesto nesreće ne spomenuvši da je tinejdžerka bila sa njim.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 6 godina

To je nagrada nasilniku. Nema tu nikakve pravde. Ajde da se kladimo da će za 4 godine on opet da divlja drumovima. Pravda će biti kada na njega naleti takav istio kao on.

Drago

pre 6 godina

Te kazne za takve prekršaje kada ubiješ tako mladu osobu i to ni ne prijaviš bi mogla biti barem 30 godina pa neka razmišlja šta je uradijo. Šest godina nije nikakva kazna kroz tri godine će izaći, a tako mlada djevojka je otišla zauvjek.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija