• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.07.2017

13:29

SVEDOK NA SUĐENJU PUZIGAĆI: Taton je portčao, sapleo se i SAM PAO U PROVALIJU!

Vesti

SVEDOK NA SUĐENJU PUZIGAĆI: Taton je portčao, sapleo se i SAM PAO U PROVALIJU!

Podeli vest

Na ponovljenom suđenju Dejanu Puzigaći, optuženom za učešće u prebijanju na smrt francuskog navijača Brisa Tatona na Obilićevom vencu u Beogradu 2009. godine, dugo očekivani svedok Slobodan Čenić tvrdi da je Taton slučajno propao u provaliju, u kojoj je smrtno povređen

Čenić kaže da je video početak napada tri grupe navijača Partizana na grupu mladića koji su sedeli u obližnjem lokalu, da je Bris Taton u strahu od razjarene rulje potrčao, sapleo se o ogradu i propao u ponor.

Kaže da pored Tatona u trenutku pada nije bio niko, a da je on nakon svega prišao tom mestu i video ga kako sedi u rupi pored stepeništa i video njegov mučan pogled.

- Niko nije bio blizu Tatona. Niko ga nije sapleo. Niko ga nije dotakao rukom, a kamoli bacio niz stepenište. Pokojni Bris je iz straha od razjarene rulje sprintom pobegao, nakon desetak koraka ga je saplela žardinjera koju nije video kada je bežao da spasi sopstveni zivot - prenosi N1 Čenićevu izjavu.

Međutim, na pitanje suda da objasni o kakvoj žardinjeri se radi, da li se Taton popeo na nju i da li je u njoj bilo cveća, odgovara da to uopšte nije žardinjera.

- Ja to samo zovem žardinjerom, to je ograda, to su one cevi što vire iz betona. Nije to žardinjera i nikakvog cveća tu nema - rekao je Čenić.

Čenić, koji kaže da je i sam bio vatreni navijač, ali Crvene zvezde, sada tvrdi da nije bilo žardinjere na koju se deo svedoka odbrane ranije pozivao, kao i da se Taton sapleo o ogradu, a ne da je bačen ili da je skočio u ponor, kako su raniji svedoci govorili.

Informer

Nakon pauze, sud bi, po zahtevu advokata, trebalo da pribavi Čenićev iskaz dat na jednom od prethodnih suđenja za ubistvo Tatona.

Sud je planirao da u septembru ili oktobru održi suđenje koje će biti zatvoreno za javnost, jer će se na njemu saslušavati zaštićeni svedoci.

Tačni termini nisu određeni, a kako je saospsteno, suđenje se neće odvijati u sudu u Katanićevoj već na drugoj lokaciji koja će takođe u međuvremenu biti opredeljena. Sledeće suđenje koje će javnost moći da prati zakazano je za 4. oktobar u sudskoj zgradi u Katanićevoj ulici.

Puzigaći je ponavljanje suđenja odobreno nakon hapšenja i izručenja Srbiji iz Grčke upravo jer je zbog bekstva bio osuđen u odsustvu na 14 godina zatvora.

U bekstvu je prethodno bio šest godina tokom kojih se zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu i uzeo monaško ime Sava.

Taton je teško povređen u tuči navijača Partizana i Tuluza iz Francuske na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godinem, a 11 dana kasnije je preminuo u bolnici.

Na početku suđenja u aprilu, Puzigaća je negirao učešće u tuči tvrdeći da uopšte nije bio na Obilićevom vencu u vreme nededa i tuče navijača Tuluza i Partizana. Optužen je kao jedan od organizatora navijačkih nereda.

U prvostepenom postupku osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina zatvora.

Ponovljeni postupak za ubistvo Tatona vodi se i prema Đorđu Preliću koji je takođe u odsustvu, bio osuđen na 15 godina zatvora zbog Tatona, a nedavnom novom presudom, nakon ponovljenog suđenja na 12 godina zatvora.

Prelić je pet godina bio u bekstvu do hapšenja u Španiji koja ga je izručila Srbiji 2014. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija