• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.07.2017

17:23

ČUMETOVI ADVOKATI KAŽNJENI 750.000 DINARA! Odloženo suđenje pred Trećim sudom!

Vesti

ČUMETOVI ADVOKATI KAŽNJENI 750.000 DINARA! Odloženo suđenje pred Trećim sudom!

Podeli vest

Nijedan od pet advokata Ljubiše Buhe Čumeta nije se juče pojavio na suđenju pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu, u kom je trebalo da mu bude izrečena presuda za više krivičnih dela, pa je sve odloženo za 31. avgust

Sud je Buhine branioce zbog toga kaznio sa po 150.000 dinara i najavio da će o njihovom ponašanju obavestiti Advokatsku komoru Beograda.

Tužilac Nenad Stefanović naveo je da je ovde reč o opstrukciji Buhine odbrane koja ne želi da se suđenje završi i da mu se izrekne prvostepena presuda. On je podsetio da je nedavno Čume tražio najpre njegovo izuzeće, pa izuzeće postupajućeg sudije, zbog čega su suđenja takođe morala da se odlažu.

Takođe, optuženom Buhi je prošle sedmice suđenje bilo odloženo jer mu je pozlilo, pa je bio smešten u zatvorsku bolnicu.

- Zbog svega toga tražimo da se Buhi sada postavi branilac po službenoj dužnosti jer su u postupku izvedene sve dokazne radnje i iznete završne reči, pa je ostalo samo da se zaključi pretres i izrekne presuda - rekao je Stefanović.

Sud je, međutim, taj predlog odbio, jer se suđenje odvija u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu, te nema uslova za brzo angažovanje advokata i sledeće izricanje presude je zakazano za 31. avgust.

HOĆE DA ME UBIJU, SUDIJA ME ŠPIJUNIRA! Bivši šef mafije Ljubiša Buha Čume kukao u sudnici!

Inače, Buha se nalazi u pritvoru Okružnog zatvora od novembra 2015. godine. Prvom presudom, koju je nedavno ukinuo Viši sud u Beogradu i naložio ponavljanje suđenja, Buha je bio osuđen na dve godine i osam meseci zatvora zbog tri krivična dela, a ne za pet, za koliko je optužen.

Njemu se ponavlja suđenje zbog optužbi da je ugrozio sigurnost pripadnika obezbeđenja svoje supruge - Milana Ljubenovića.

Zatim zbog prikrivanja krivičnog dela, zbog sprečavanja dokazivanja, zbog podstrekavanja vlasnika auto-servisa "Vest" iz Surčina Stevana Petoševića na prikrivanje kupovine kradenog "ferarija" prekucavanjem broja šasije motora, kao i zbog optužbi da je iz zatvora u Padinskoj skeli pretnjama ugrozio sigurnost bivše supruge.

ČUMETU POZLILO, SUĐENJE PREKINUTO: Bivši svedok saradnik tražio izuzeće sudije!

Ovaj slučaj se odnosi na pretnje koje je tada još zakonitoj supruzi Buha uputio telefonom iz zatvora u Padinskoj skeli, gde je služio kaznu od godinu dana za raniji napad na Milana Ljubenovića.

Ljubiša Buha Čume bio je prvi srpski svedok saradnik u procesima protiv "zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Đinđića, početkom februara osuđen je u Prvom osnovnom sudu na 16 meseci zatvora zbog vređanja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u sudnici Palate pravde tokom suđenja u slučaju "Ferari".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija