• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.07.2017

20:22

(FOTO) SELFI NASTAO SAMO MINUT PRE UBISTVA NA ZAKINTOSU! Ova fotografija je bila povod za obračun u kafiću 'Barkod'!

Vesti

(FOTO) SELFI NASTAO SAMO MINUT PRE UBISTVA NA ZAKINTOSU! Ova fotografija je bila povod za obračun u kafiću 'Barkod'!

Podeli vest

Ova fotografija bila povod za sukob Srba i Bakarija Hendersona u kafiću "Barkod"... Krunski svedok, grčki barmen, rekao da je pre tragične tuče Amerikanac provocirao Srbe, uzvikivao je: "Je*eš Srbiju" i hvatao se za međunožje

Informer ekskluzivno objavljuje selfi napravljen bukvalno minut pre nego što će na Zakintosu izbiti kobna tuča u kojoj je 7. jula nasmrt pretučen Amerikanac Bakari Henderson (22).

Hostesa brani Amerikanca

Hostesa Danica Vukmirović, koja je prema prvoj verziji bila i glavni povod za sukob Amerikanaca i Srba, izjavila je za grčke medije da su joj momci iz Srbije prišli i pitali je zašto se pored toliko Srba fotografiše sa crncem.
- Ignorisala sam ih. Tad su Amerikanci sa kojima sam došla i grupa momaka iz Srbije razmenili nekoliko reči, ali ne sećam se šta su rekli... Srbin je prvi udario šamar Bakariju, a onda mu je ovaj uzvratio udarcem pivskom flašom u glavu, posle čega je došlo do opšte tuče - ispričala je Danica.

Ova fotografija je, prema tvrdnjama iz istrage, bila neposredni povod za tuču, pošto su se Srbi pobunili kad su videli da se hostesa Danica Vukmirović slika sa Amerikancem.

Razlog za svađu

Na fotografiji koja je jedan od dokaza u istrazi može se videti kako Dušan Ranković (33), koji je sa još petoricom Srba osumnjičen da je nasmrt pretukao Bakarija Hendersona, nešto objašnjava sagovorniku koji se ne vidi na slici, dok se u uglovima snimka vide delovi glava Hendersona i hostese Danice.

Prema rečima takođe uhapšenog izbacivača Amira Omerdžića (32), u trenutku slikanja Vukmirovićeve i Hendersona njima je prišlo nekoliko Srba i upitalo je zašto se slika s Amerikancem.

- Razmenili su nekoliko uvredljivih reči. Zatim je Srbin udario Amerikanca, a ovaj mu je vratio. Počele su da lete flaše i čaše na sve strane. Stigli smo Hendersona na ulici i napali ga... - rekao je Omerdžić na saslušanju.

 

 

Međutim, novi svedok, barmen iz kafića preko puta "Barkoda", izjavio je u grčkom sudu da je video Bakarija Hendersona da je stajao ispred bara u kom su bili Srbi i vikao: "Fak Serbija" (Je*eš Srbiju).

On je naveo i da se državljanin SAD hvatao za polni organ i pokazivao ga Srbima, pa su ga oni pojurili i napali jer više nisu mogli da trpe njegove provokacije.

Informer

Prema rečima Zore Dobričanin Nikodinović, branioca Dušana Rankovića (33) koji se vidi na selfiju, ona i njen kolega advokat su uspeli da pronađu svedoka koji će sigurno promeniti tok predstojećeg suđenja.

- Taj barmen, koji je radio tog kobnog 7. jula u kafiću preko puta "Barkoda", može da promeni tok celog slučaja. On je sve video i njegova priča se potpuno razlikuje od onih koje optužuju uhapšene Srbe... - priča Dobričanin Nikodinović.

 

 

Ona dodaje da je taj ključni svedok posvedočio da je Henderson, pošto je izbačen iz "Barkoda", na ulici urlao: "Je*eš Srbiju", gestikulirao u pravcu bara i hvatao se za polni organ.

Razbio mu flašu o glavu

Inače, Dušan Ranković je u subotu na saslušanju u grčkom sudu izjavio da je njega Amerikanac prvi udario flašom u glavu, posle čega se onesvestio.

print

- Bakari i hostesa Danica Vukmirović iz Sombora, koja je bila s njim u društvu, hteli su da zauzmu sto za kojim sam ja već stajao. Zamolio sam ih da odu. Međutim, nisu hteli da se sklone. Henderson je bio jako neprijatan, počeo je da me vređa, psuje i da se mršti. Odgurnuo me je levom podlakticom, pa sam ga udario po vratu, i to otvorenom šakom. U tom trenutku Henderson me je udario flašom u glavu. Pao sam i izgubio svest - rekao je Ranković.

 

 

Za tuču u kojoj je nastradao Amerikanac Henderson osim Dušana Rankovića optuženi su izbacivač Amir Omerdžić (32), barmen Jorgos Skijadopulos (34), Nemanja Petrović (18), Miloš Ilić (18), Stefan Stanojević (21) i Miloš Senić (25). Nenad Jovanović (22) i Siniša Petrović (22) pušteni su uz kauciju od 5.000 evra, pošto je utvrđeno da nisu imali kontakt sa pokojnim mladićem. Svim osumnjičenima će se suditi u Patrasu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 6 godina

To je normalno moglo da se izbegne da nas nisu ubijali 1999 pa ih sada mrzimo iz dna duse sami su stvorili mrznju pa sad nisu slobodni ni u svojoj zemlji.

zora

pre 6 godina

Sve su to cinjenice koje im mogu pomoci na sudu, ali ostaje da su ga krvnicki sutirali i nakon smrti

vlada

pre 6 godina

....američki nadobudni skorojević, izabrao je svoj sudnji dan! On je uzrok!

zena

pre 6 godina

Da su bili pametni ne bi zbog neke zenske svoj zivot upropastili.Njena je stvar sa kim ce se vucarati.Momci pamet  u glavu,nisu sve zene vredne paznje.\n

Natasa

pre 6 godina

Bez obzira menjali pricu i tok sudjenja nesretni mladic je preminuo a to sto su mu uradili nasi srbi nema opravdanja.

Marko

pre 6 godina

Nesrecni mladic je izvrsio "ubistvo u pokusaju" udaranjem flasom u glavu coveka koji ga je udario rukom. I to nakon nekoliko sekundi, tek kada je njegov drug zadrzao "napadaca". Kukavicki poduhvat, o kome niko ne prica... Nije to opravdanje za njegovo ubistvo, ali, sam je izvrsio pokusaj ubistva.

Radenko

pre 6 godina

Da li si razmislja nekad, kako bi se mi proveli u Bronxu da se slikamo sa crnkinjama, i razbijamo flase o glave?

Ni kriva ni duzna

pre 6 godina

Kako da ne, ona je sve i izazvala!!!\n\n

Nina

pre 6 godina

Nije to nikako bilo zbog bombardovanja. Ameri se svugde ponasaju kao da je ceo svet njihov i veoma su arogantni i provokativni. Jos kad se napiju a crnci ne mogu da podnose alkohol kao belci (koliko sam ja upoznata) i ode im odmah u glavu. Tuce se onda desavaju i kad nezgodno padne eto tragedije i to je tragedija za sve. Zao mi je tog amerikanca ali mi je jos zalije srpskih momaka.

Vlada

pre 6 godina

Pijana posla sa tragicnim zavrsetkom. A ti sad ispravi krivu Drinu. Malo sutra.

BIBER

pre 6 godina

EEEE momci zbog jedne sponzoruse ste sami sebi unistili zivot.. Da je amerikanac zasluzio dobre batine JESTE.. Ali nije trebalo da se tako tragicno zavrsi.. Verujem da ga nisu namerno ubili ali to je rizik u svakoj tuci.. To su sada posledice pijnke i tuce.. Srecno momci

Miki

pre 6 godina

Sad se jasno vidi da je sve ovo namešteno samo zato da bi nedužni Srbi ispaštali. Očigledno je da je Amerikanac snosi isključivuj krivicu za sve što se dogodilo.

Liljana Malnersic

pre 6 godina

Nista nije namesteno. Krivi su. Niko nema prava da ikome uzme zivot

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija