• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.07.2017

11:10

NASTAVAK AKCIJE "ARES"! Uhapšeno 213 osoba, zaplenjeno 385 kg narkotika i VEĆA KOLIČINA ORUŽJA I MUNICIJE!

Vesti

NASTAVAK AKCIJE "ARES"! Uhapšeno 213 osoba, zaplenjeno 385 kg narkotika i VEĆA KOLIČINA ORUŽJA I MUNICIJE!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u nastavku akcije "Ares" u prethodnih nekoliko dana, uhapsili 213 osoba, otkrili dve laboratorije za proizvodnju marihuane, zaplenili 385 kilograma različitih vrsta narkotika i veću količinu oružja i municije

- Pripadnici policije nastavili su na teritoriji 25 gradova sa odlučnom akcijom na suzbijanju kriminala, pre svega kada je reč o borbi protiv narkotrafikinga  istakao je Stefanović i dodao da je policija podnela krivične prijave u redovnom postupku protiv 258 osumnjičenih.

Ministar Stefanović je istakao da je u nastavku akcije Ares procesuiranoviše od 470 osoba, koji se sumnjiče da su počinile brojna krivična dela, pre sveganeovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja, prevara, primanje i davanje mita, teške krađe i druga krivična dela.

- Policija je u nastavku akcije "Ares" zaplenila čak 385 kilograma različitih narkotika, a otkrivene su i dve laboratorije za proizvodnju marihuane. Samo u jednoj od tih laboratorija na teritoriji Beograda zaplenjeno je 235 kilograma marihuane - naglasio je ministar policije. 

Prema njegovim rečima, oduzeto je i 19 pušaka, 15 pištolja, jedna bomba, kao i 14 automobila od kojih je 10 ukradeno u ranijem periodu i oni su odmah vraćeni vlasnicima.

Tanjug

Stefanović je poručio da će se ovakve aktivnosti nastaviti i dalje i da će pre svega  biti usmerene na suzbijanje trgovine narkoticima, jer želimo da naša deca budu bezbedna, ali nećemo dozvoliti ni da se bilo koji kriminalac u našoj zemlji oseća sigurno.

- Ovo je dobra prilika da pohvalim rad policije. Srbija je ozbiljno i oštro krenula u rat protiv mafije i ostvareni rezultati pokazuju da državni organi rade svoj posao, da se policija i tužilaštvo bore da pokažu da Srbija može da bude sigurna, bezbedna i stabilna i mi ćemo nastaviti tako da radimo svakoga dana - rekao je Stefanović.

Istakavši da su u akciji Ares ukupno uhapšene 573 osobe i da je protiv još 460 lica podneta krivična prijava u redovnom postupku, Stefanović je zaključio da odlični rezultati policije i tužilaštva garantuju građanima da će Srbija biti sigurna zemlja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stevan

pre 6 godina

Pokrenuli ste akciju po gradovima...a kad cete pokrenuti takve ili bar slicne akcije po selima? Na selima uzgajaju marihuanu i ostale droge pa nose u grad i prodaju ... ali i na selima je veliki broj narkomana,na zalost! Ne zanemarujte sela u srbiji!!!

Lala iz Banata

pre 6 godina

Не ваља "шифра"...? Уместо "Арес"... треба....све у - "АРЕСТ"...!!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17