• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

21.07.2017

17:54

BARBARU VEROVATNO NIKAD NEĆE PRONAĆI: Tužilac iz Sente Mirko Gašević otkriva za Informer da istraga mesecima nema novih tragova!

Vesti

BARBARU VEROVATNO NIKAD NEĆE PRONAĆI: Tužilac iz Sente Mirko Gašević otkriva za Informer da istraga mesecima nema novih tragova!

Podeli vest

Istraga nestanka devojčice Barbare Vitez (15) iz Sente tapka u mestu, već mesecima nema novih tragova... I dalje verujemo da nije oteta, već da je upala u Tisu, ali veliko je pitanje da li ćemo je ikad naći, kaže tužilac Gašević

Barbara Vitez (15), devojčica koja je 25. novembra prošle godine nestala na mostu na Tisi, verovatno nikad neće biti pronađena, kaže Mirko Gašević, javni tužilac iz Sente koji radi na ovom slučaju.

Prema njegovim rečima, već mesecima nema nikakvog novog traga u istrazi Barbarinog nestanka, iako su u nju uključeni najviši državni organi i Interpol.

Gašević u razgovoru za Informer otkriva da inspektori koji rade na ovom slučaju i dalje veruju da je Barbara zaista pala sa mosta u Tisu pre nego da je oteta i prodata u Grčkoj, kako tvrdi njena majka. Međutim, kako kaže, u oba slučaja male su šanse da će ovaj slučaj ikad biti rešen.

Nema tragova

Tužilac Gašević uverava da dosad prikupljeni dokazi ukazuju na to da je Barbara pala u reku nesrećnim slučajem.

- Istraga traje već skoro osam meseci i zaista su u potragu uključeni najviši državni, ali i inostrani organi. Međutim, već mesecima nemamo nikakvih novih tragova. Postoje samo poluinformacije i nagađanja gde bi nesrećna devojčica mogla biti. To što telo još nije pronađeno daje određenu dozu misterije, a svi izveštaji pokazuju da je to bio nesrećan slučaj i da je devojčica pala u Tisu. Problem je što telo nigde nije isplivalo... Šta god da je, velike su šanse da Barbara nikada neće biti pronađena, jer dosadašnja potraga jednostavno nije dala nikakve rezultate - otkriva Gašević.

Prema rečima tužioca, zasad nema nikakvih indicija da je Barbara oteta i odvedena negde u Grčku, kako je juče za Informer tvrdila njena majka Melinda.

- Takvih tragova jednostavno nema. Ništa ne ukazuje na mogućnost da je Barbara oteta kobne noći i da je pala u ruke trgovaca ljudima. Međutim, naravno da ne želimo da oduzimamo roditeljima nadu i da ćemo proveriti bukvalno svaki trag koji se pojavi. Ako zaista postoji osoba koja je Barbaru videla u Grčkoj, neka nam roditelji ukažu na nju i mi ćemo alarmirati Interpol, koji je ionako uključen u ovu istragu - objašnjava Gašević.

Takođe, on ističe da su svi dečaci koji su kobne noći bili sa Barbarom dali istovetne izjave.

- Njihovi iskazi su bili identični i potvrdili su našu zvaničnu verziju da je Barbara Vitez nesrećnim okolnostima pala u Tisu i udavila se. Isključen je svaki oblik nasilja i zle namere, devojčicu niko nije gurnuo, niti je to planirao. To je zasad verzija ove nesreće i novih informacija nema - ističe naš sagovornik.

Podmukla Tisa

Kriminolog Zlatko Nikolić takođe sumnja da će telo Barbare Vitez ikada biti pronađeno.

- Tisa je veoma čudna i podmukla reka, puna blata i mulja, i začas može bukvalno da proguta telo. I to tako da se nikad više ne pronađe, niti da ispliva na nekoj drugoj strani. To nije ništa neuobičajeno, jer smo i ranije imali nekoliko sličnih slučajeva - naglašava Nikolić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
u magnovenju

pre 6 godina

Sta se desilo da Barbarom moze se vrlo jednostavno utvrditi. Dovoljno je samo dobro ispendreciti one momke sto su bili sa njom i istina ce se saznati.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija