• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 021.rs

28.07.2017

09:37

GRUPA SRPSKIH TURISTA opljačkana u Rimu!

Vesti

GRUPA SRPSKIH TURISTA opljačkana u Rimu!

Podeli vest

Autobus kojim su putovali turisti iz Srbije, među njima i Novosađani, opljačkan je prošle nedelje u Rimu, saznaje 021.rs

Odmor na Siciliji, na koji su putnici krenuli 19. jula  završio se već dva dana kasnije u Rimu.

Oko 30 građana opljačkano je dok su obilazili prestonicu Italije. Turisti su ostali bez kofera, novca, odeće, dokumenata, a ostalo im je samo ono što su poneli u obilazak grada. 

O ovom incidentu upoznati su i u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije. Kako kažu za 021.rs Ambasada Srbije u Rimu će nastaviti kontakt sa nadležnim organima Italije radi pribavljanja informacije o počiniocima krađe. 

U sektoru Turističke inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija kažu da do sada nisu primili nijednu prijavu koja se odnosi na događaje iz Rima, zbog čega nije pokrenut inspekcijski nadzor organizatora putovanja. 

U inspekciji za 021 navode da su Zakonom o turizmu propisana prava i obaveze turističkih agencija i putnika, kao i to da turistička agencija organizator putovanja odgovara putniku za ispunjenje ugovorenih obaveza iz Opštih uslova putovanja i Programa putovanja. 

Dodaju još i da putnici koji smatraju da su oštećeni mogu da podnesu reklamaciju organizatoru putovanja, a ukoliko ne budu zadovoljni rešenjem koje ponudi agencija mogu se obratiti i turističkoj inspekciji. 

Međutim, spor o eventualnoj nadoknadi materijalne i nematerijalne štete ne rešava inspekcijski nadzor, nego sud.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija