• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. I.

06.08.2017

18:20

'ŽANDARM MI UBIO MUŽA' Spora pravda u slučaju gaženja pešaka kod Malošišta!

Vesti

'ŽANDARM MI UBIO MUŽA' Spora pravda u slučaju gaženja pešaka kod Malošišta!

Podeli vest

Stefan Blagojević (27) je autom pregazio mog muža Vlastimira (64) još u oktobru 2015, a tužilaštvo je tek sad podiglo optužnicu protiv njega. Sumnjam da neko štiti ovog žandarma, žali se Gordana Stanković (57)

Žandarm Stefan Blagojević (27) iz Niša autom je usmrtio mog muža Vlastimira Stankovića (64) u Malošištu još 8. oktobra 2015, a tužilaštvo je protiv njega tek sad podiglo optužnicu, posle skoro dve godine! Strahujem da neko štiti ovog žandarma, jada se Vlastimirova udovica Gordana Stanković (57) iz Doljevca.

Mučna borba za istinu

Morala je, kaže, da prođe trnovit i mučan put da Blagojevića izvede pred lice pravde.

Na slobodi

Uverena sam da je žandarm vozio mnogo brže od 72 kilometra na sat. Na sve to, nije proveo ni dan u pritvoru
Gordana Stanković

- Imam razloga da sumnjam da su u istrazi pokušali da zataškaju čitavu stvar. Tek kada sam se posle 18 meseci čekanja pobunila i počela javno da "pritiskam" tužilaštvo, oni su se pomerili sa mrtve tačke i konačno je podignuta optužnica - priča ogorčena Gordana.

Prema navodima Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, protiv Blagojevića je 26. jula podignuta optužnica koja ga tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Blagojević se tereti da je vozeći "opel zafiru" brzinom od 72 kilometra na sat, gde je dozvoljeno 60, sleteo s puta, naleteo na Stankovića i na mestu ga usmrtio.

Gordana kaže da je bila na mestu udesa tog dana.

- Tamo su se sjatili brojni policajci, što mi je bilo sumnjivo. Vozaču nisu uradili ni alko-test, a rekli su mi naknadno da su mu uzeli krv na analizu tek četiri, pet sati posle udesa. Nisam uspela da doznam u kojoj ustanovi je žandarmu uzeta krv na analizu i sumnjam da je i tu bilo mućki - navodi Stankovićeva.

Čeka se suđenje

Ona, pritom, ne veruje ni navodima iz optužnice kada je reč o brzini kojom se kretao žandarm.

- Uverena sam da je "opel zafira" išla mnogo brže, a na sve to žandarm posle udesa nije proveo ni dan u pritvoru. Na kraju, ovo krivično delo je trebalo da bude pred Višim javnim tužilaštvom, a ne da optužnicu sačinjava Osnovno tužilaštvo - zaključila je Gordana.

Konačna reč o svemu očekuje se na suđenju, koje još nije ni zakazano. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija