• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.08.2017

12:55

NOVO REŠENJE SUDA: Radonjić i Romić u kućnom pritvoru!

Vesti

NOVO REŠENJE SUDA: Radonjić i Romić u kućnom pritvoru!

Podeli vest

Specijalni sud u Beogradu doneo je novo rešenje kojim je potvrdio svoju raniju odluku s početka jula o ukidaju pritvora dvojici optuženih za ubistvo Slavka Ćuruvije 1999. godine Milanu Radonjiću i Ratku Romiću i određivanju kućnog pritvora uz elektronski nadzor

Nedavno je Apelacioni sud ukinuo to prvo rešenje zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, odnosno jer je izreka rešenja bila "nerazumljiva i protivrečna sama sebi, kao i razlozima rešenja".

Branilac Radonjića i Romića, advokat Zora Dobričani Nikodinović potvrdila je Tanjugu da je novo rešenje doneto 7. avgusta i da njeni klijenti ostaju u kućnom pritvoru.

I na novo rešenje tužilaštvo za organizovani kriminal ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu.

Specijalni sud je 6. jula doneo ukinuto rešenje kojim je posle tri i po godine, ukinuo pritvor nekadašnjim pripadnicima Drzavne bezbednosti Radonjiću i Romiću, optuženim za krivično delo teško ubistvo.

Pritvor, u kom su bili od hapšenja 13. januara 2014. godine zamenjen im je tada blažom merom - kućim pritvorom uz elektronski nadzor, odnosno nanogicu.

Pored njih u ovom slučaju za ubistvo Ćuruvije optuženi su i nekadašnji šef DB Radomir Marković i pripadnik tog centra Ratko Romić i Milan Kurak, koji se tereti da je neposredni izvršilac ubistva.

Marković u zatvoru služi kaznu od 40 godina zatvora, a Kurak je u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica.

Radonjić i Marković se terete za podstekavanje na teško ubistvo, a Romić i Kurak za teško ubistvo.

Prema optužnici, Ćuruviju je 11. aprila 1999. godine ubio Miroslav Kurak, a saučesnik mu je bio Ratko Romić koji je drškom pištolja udario Ćuruvijinu prijateljicu Branku Prpu u glavu.

Kako se navodi u optužnici, Ćuruvija je ubijen zbog "javnog istupanja u zemlji i inostranstvu i kritike nosilaca političke vlasti, mogućnosti da utiče na javno mnjenje i delovanje opozicionih društvenih snaga, radi očuvanja postojeće vlasti".

Ubijen je u dvorištu ispred ulaza u zgradu, gde su se nalazile prostorije marketing službe Dnevnog telegrafa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija