• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

10.08.2017

18:01

SRBI KRALI "RENDŽ ROVERE" PO GRČKOJ! Uhapšeni dok su operisali na poluostrvu Halkidiki!

Vesti

SRBI KRALI "RENDŽ ROVERE" PO GRČKOJ! Uhapšeni dok su operisali na poluostrvu Halkidiki!

Podeli vest

Muškarac (33) i žena (24) iz Srbije specijalnim dekoderom krali skupocene džipove i pomoću falsifikovanih tablica i dokumenata izvozili ih iz Grčke

Dvoje srpskih državljana, muškarac (33) i žena (24), uhapšeni su prekjuče na grčkom poluostrvu Halkidiki pod sumnjom da su u poslednjih mesec dana ukrali najmanje pet luksuznih džipova "rendž rover"! Oni su obijali ova vozila pomoću specijalnih dekodera, a potom ih sa falsifikovanim tablicama i dokumentima izvozili iz Grčke!

U grčkoj policiji veruju da je ovaj par iz Srbije deo veće međunarodne grupe kradljivaca, koja je operisala u poznatim letovalištima i koja se specijalizovala za krađu "rendž rovera".

OPREZ, SRPSKE TURISTE PLJAČKAJU NA PLAŽAMA U GRČKOJ! Letovališta na Egejskom moru puna beskrupuloznih lopova!

Iznajmili kuću

Kako prenose grčki mediji, uhapšeni Srbi su ukradene džipove prebacivali mahom u Bugarsku i Makedoniju, ali sasvim je moguće da je neki od ovih skupocenih vozila završio i u Srbiji!
-Srpski državljani su na Halkidiki, odnosno na poluostrvo Kasandra, došli 13. jula i iznajmili veću kuću sa garažom - preneli su grčki mediji izvor iz policije.

Džipovi završili i u Srbiji?
Džipove su prebacivali uglavnom u Bugarsku i Makedoniju, ali nije isključeno da je neki završio i u Srbiji

Dvojac iz Srbije je najverovatnije "operisao" sa nekoliko saučesnika, koji su tipovali džipove.
Kradljivci su, kako pišu mediji, obijali vrata na džipovima ili bi jednostavno čekićem za staklo lomili prozore i ulazili u vozila. Zatim bi pomoću dekodera i univerzalnog ključa startovali vozilo i odvozili ga u iznajmljenu garažu.

- Nakon popravke manjih oštećenja koja bi nastala prilikom krađe, na džipove su stavljali srpske registarske tablice i sa falsifikovanom saobraćajnom dozvolom, polisom osiguranja, zelenim kartonom i ovlašćenjem za upravljanje tuđeg vozila, džipove su prebacivali preko granice, uglavnom u Bugarsku i Makedoniju - kažu u grčkoj policiji.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je par iz Srbije ukrao najmanje pet džipova.
- Pošto je u poslednjih mesec dana prijavljeno više krađa "rendž rovera", policija je nedavno postavila zamke u više turističkih centara na Kasandri. Par iz Srbije je uhvaćen dok je odvozio tek ukradeni džip. Odmah nakon hapšenja, izvršen je pretres kuće koju su iznajmljivali - naveli u grčkoj policiji.

UHAPŠENA TROJICA SRBA na Halkidikiju!

Tablice iz Srbije

Prilikom pretresa pronađen je dekoder kojim su Srbi startovali džipove, sa dva kompleta ključeva, kao i četiri kompleta kalauza za obijanje vrata, zatim laptop, više mobilnih telefona, kao i dva para registarskih tablica, iz Novog Sada i Kosovske Mitrovice.
- Takođe, pronađen je i veći broj srpskih saobraćajnih dozvola, međunarodnih dozvola, zelenih kartona, polisa osiguranja, kao i ovlašćenja za upravljanje tuđim vozilom - kazali su u grčkoj policiji.

Privedeni Srbi će, nakon policijskog zadržavanja, biti izvedeni pred tužioca regiona Halkidiki, koji će ih saslušati i odlučiti o njihovom zadržavanju u pritvoru. 

Srpkinja pljačkala po italijanskom primorju

Public

Državljanka Srbije, stara 37 godina, uhapšena je protekle nedelje u italijanskom gradu Albenga jer je upadala u hotelske sobe i kampove i pljačkala turiste. Za njom postoji raspisana i Interpolova poternica jer je ranije u Švajcarskoj optužena za krađe i mito.
Kako je saopštila italijanska policija, u nekoliko hotela i kampova na primorju prijavljen je veći broj krađa novca i dragocenosti, zbog čega su postavljene dodatne sigurnosne kamere kako bi se snimio lopov.
- U roku od samo dva dana kamere su zabeležile kako osumnjičena ulazi u jednu hotelsku sobu, a zatim i u kamp-kućicu u obližnjem kampu i odnosi novac. Policija nije htela odmah da reaguje i da je uhapsi, pa je stavljena pod pratnju - preneli su italijanski portali svoje izvore iz policije.
Kada je osumnjičena ponovo krenula u pljačku, policija ju je uhvatila na delu.
- Naknadnom proverom utvrđeno je i da je za njom raspisana poternica zbog više krivičnih dela u Švajcarskoj. Srpkinja je sprovedena u pritvor, gde će čekati dalju odluku suda - pišu portali.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija