• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Šević

11.08.2017

17:33

SKANDAL U POLICIJSKOJ UPRAVI SREMSKE MITROVICE: Nestalo 10 kila droge iz depoa, SUMNJA SE NA POLICAJCE!

Vesti

SKANDAL U POLICIJSKOJ UPRAVI SREMSKE MITROVICE: Nestalo 10 kila droge iz depoa, SUMNJA SE NA POLICAJCE!

Podeli vest

Nakon smrti inspektora M. B., njegov otac u stanu našao dva kilograma heroina, koje je odmah odneo u policiju. Istragom otkriveno da je droga nestala iz depoa i da tamo fali još osam kila

Iz depoa policijske stanice u Sremskoj Mitrovici u poslednjih godinu dana nestalo je oko deset kilograma različitih vrsta narkotika, a sumnja se da su ih ukrali policajci!

Skandal je izbio na videlo početkom godine, nakon što je inspektor ove policijske uprave M. B. umro. Njegov otac, koji je policajac u penziji, pronašao je u sinovljevom stanu dva kilograma heroina i predao ih policiji. U istragu se odmah uključila Služba unutrašnje kontrole MUP, pa je utvrđeno da u policijskom depou fali još oko osam kilograma narkotika!

Krali i pare
Osim droge, iz policijske stanice nestajao je čak i zaplenjen novac
Izvor iz MUP

Znali, a ćutali

Izvor iz MUP, dobro upućen u ovaj slučaj, kaže da je osim droge iz policijske stanice nestajao čak i zaplenjeni novac.

- Kad je započeta istraga, ispostavilo se da je u Sremskoj Mitrovici javna tajna da zaplenjeni narkotici mesecima završavaju nazad na ulici. Proverama je utvrđeno da u depou fali gotovo deset kilograma raznih opojnih supstanci, kao i veća količina novca koji je prethodno zaplenjen zbog sumnje da je stečen kriminalnim aktivnostima - objašnjava naš izvor.

On kaže da je sve izašlo na videlo nakon što je inspektor M. B. iznenada preminuo u svom stanu.
- Njegov otac, penzionisani policajac, među sinovljevim stvarima je pronašao drogu. Odmah ju je odneo u policiju, ali klupko je tada počelo da se odmotava. Započeta je interna istraga i obaveštena je Služba unutrašnje kontrole. Pregledom telefona preminulog inspektora utvrđeno je da je imao mnogobrojne kontakte s ljudima iz kriminalnog miljea - navodi naš sagovornik.

Tanjug

Prema njegovim rečima, pokojnom M. B. su tad pokušali da "prikače" i nestanak sve ostale droge i novca, za koje je utvrđeno da su ukradeni iz policijskog depoa u poslednjih godinu dana.

- Međutim, uveren sam da to nije istina i sigurno je još nekoliko njegovih kolega umešano u krađu droge. Međutim, tu istragu vodi Unutrašnja kontrola i nije mi poznato dokle je stigla - rekao je naš sagovornik.

Poseban problem je, kaže on, što depo u Sremskoj Mitrovici u kom se čuvaju droga i drugi zaplenjeni predmeti nema video-nadzor, pa čak ni knjigu evidencije ko ulazi i izlazi.

- To znači da svako ko je ulazio tamo može biti osumnjičen. Navodno, ključ od vrata su uvek imali samo inspektori kriminalističke policije, ali i to neka utvrde nadležni. Čuo sam da je utvrđeno kako su čak i posle smrti M. B. nestale neke pare iz pojedinih predmeta, kao i to da evidencija o zaplenjenom novcu nikada nije vođena, što je skandalozno i nedopustivo - tvrdi on.

Samo vozila bezbedna

Većina ukradene droge je bila zaplenjena na graničnim prelazima.

- Potom bi bila odneta u depo, a odatle je, zbog slabe kontrole i obezbeđenja, završavala na ulici. Ispostavilo se da su jedino zaplenjeni automobili i dalje na broju, jer saobraćajna policija Sremske Mitrovice vodi strogu evidenciju, i proverava vozila s vremena na vreme - kaže naš sagovornik iz MUP. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
badza

pre 6 godina

Pričao sam,pričaću i tvrdim da su ubedljivo najveći lopovi i kriminalci policajci.A evo sada i dokaza.

Nikad_kao_Bane

pre 6 godina

Znaš li koliko takvih ''kriminalaca'' krvari svaku noć i ostavlja svoje koske po gradu da bi sačuvali tvoju guzicu dok ti mirno sediš u stanu,. piješ pivo i držiš noge na stolu??????

AS

pre 6 godina

TAKVIMA SVAKA ČAST, KOJI POŠTENO RADE I KRVARE A ŠTA SA OVIMA DRUGIMA KOJI DILUJU 10 kg DROGE? OVI KRVARE I PLENE A OVI DRUGI PONOVO IZNOSE TRUJU DECU I ZARAĐUJU.

bogster

pre 6 godina

Ti, što "krvare" više nisu živi, ostao je loš. ološ koji krvari po splavovima, čuvajući starlete i kurve, naravno i "velike" dilere

badza

pre 6 godina

Posle ovakve vesti ne znam stvarno šta ste sačuvali kad niste u stanju da sačuvate stvari i robu u sopstvenoj Policijskoj stanici i to ne od drugih nego od samih sebe.Na žalost,pivo vrlo retko pijem,noge nikada na stolu ne držim a i ni na stolici,a moju guzicu ne daj Bože da mi vi čuvate,sačuvali bi je kao kao drogu i lovu u Mitrovici.

Metla

pre 6 godina

Pa ko ima vlast i odgovornost nad policijom i na MUP ?

dadoredstar

pre 6 godina

Današnja Policija i bivša Milicija dva različita svijeta sfere životne!!!???n

branko1

pre 6 godina

Ni prvi ni poslednji put da policija učestvuje u "muljanju"sa drogom.Uostalom pitajte Nicovića.Iskusan je čovek

realan

pre 6 godina

U svakom žitu ima kukolja.nRiba smrdi od glave.nČast poštenim pripadnicima mupa koji pošteno rade svoj posao.n

nepoznati

pre 6 godina

U svakoj firmi se zna ko je ko i sta radi.\nZnaju i oni nego su u kombinaciji.\nSve ih pohapsiti i kad se zavrsi istraga komplet ekipu u pozornike,a glavne krivce jedno 20 godina zatvora.\nNe samo u policiji.\nSudije bi za najmanji propust jedno 40 godina.Dok se to ne uradi nema od ove drzave nista.\nLjudi su kvarljiva roba,car Dusan je to jako dobro razumeo.Taj zakonik je od Srbije napravio jednu od najmocnijih drzava tog doba.\n\n

dragoljub obradovic

pre 6 godina

pojedine sudije, tužioci i policajci su najveći kriminalci

nikola

pre 6 godina

Policija je odano glavno leglo kriminala i kriminalaca. To se sve videlo josu akciji ,Sablja,.

grad sm

pre 6 godina

mitrovacki inspektori najveci dileri. oni su ti koji pustaju zaplenjenu drogu na ulicu da ni zaradjivali. za 100e se prodaju. saradjuju sa dilerima. to je sve vec odavno poznato.

Ilija

pre 6 godina

Pa kad se na to doda da je devojka pokojnog inspektora veštak za drogu u velikom gradu ... saberite sami.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija