• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

12.08.2017

22:16

POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE NA KANALU JEGRIČKA! Dečak zagrejan uskočio u vodu i UTOPIO SE!

Vesti

POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE NA KANALU JEGRIČKA! Dečak zagrejan uskočio u vodu i UTOPIO SE!

Podeli vest

Branimir Nikolić (16) sa bicikla uskočio u hladnu vodu, a usled temperaturnog šoka srce mu je stalo i utopio se. Pre toga je pomagao ocu u sezonskim poslovima

Branimir Nikolić (16) iz Zmajeva kod Vrbasa u četvrtak je zagrejan skočio u hladnu vodu kanala Jegrička, a usled temperaturnog šoka stalo mu je srce i utopio se. Nesrećni tinejdžer je do kanala došao biciklom, a pre toga je pomagao ocu u poljskim sezonskim radovima.

Hteo da se ohladi

Očevici tragedije kazali su da je Branimir u četvrtak po podne biciklom došao do Jegričke sa još nekoliko drugara.

- Hteo je da se ohladi, pa je onako zagrejan uskočio u vodu, ali više nije isplivao. Ljudi koji su videli šta se dogodilo obavestili su odmah njegovog oca. Nešto kasnije stigli su i ronioci Žandarmerije, koji su posle dvočasovne potrage pronašli telo mladića - kaže očevidac.

Branimir je, inače, bio učenik Srednje stručne škole "4. juli" u Vrbasu, a u septembru je trebalo da krene u treći razred.

S.K.

Rođaka porodice Nikolić nam je ispričala da je Branimir bio dobar i vredan momak.

- Pomagao je ocu u sezonskim poslovima da prehrane porodicu. Pre nego što se utopio, radio je sa ocem u nadnici na čišćenju pasulja - priča uplakana rođaka stradalog dečaka.

Branimir je živeo u kući bez struje i vode, sa ocem, majkom i još šestoro braće i sestara, od kojih najmlađa beba ima svega devet meseci. Preminuli mladić je bio najstariji među njima.
Povodom ove tragedije u petak se oglasio i Aleksandar Kikoš, komandant ronioca Žandarmerije.

- Nažalost, i pored brojnih apela i vežbi akcija spasavanja koje smo održali na teritoriji Srbije u cilju pokazivanja važnosti poštovanja reka, dešavaju se tragedije. U poslednjih mesec dana čak 20 utopljenika su izvukli ronioci Žandarmerije - izjavio je Kikoš.

Apel ronioca

On je istakao važnost toga da građani budu svesni opasnosti na neuređenim kupalištima, ali i da više vode računa pre ulaska u vodu.

- Ponovo apelujemo da se ne koriste neuređena kupališta, ne konzumira alkohol pre ulaska u vodu i ne ulazi nepripremljen u vodu, jer sve to može dovesti do tragičnog ishoda - objasnio je Kikoš. 

Serija tragedija
* 1. avgust - Stefan Mihajlović (26) iz Sušice kod Kruševca utopio se na pecanju. Njegovo telo pronađeno je u Južnoj Moravi nedaleko od Stalaća
* 29. jul - Luka Milinković (13) iz Novog Sada, sin argentinskog odbojkaša Markosa Milinkovića, utopio se u moru kod hrvatskog ostrva Brač, gde je bio na letovanju sa majkom
* 11. jul - Maloletni M. S. (14) i njegov deda Stojan S. (63) utopili su se u Drini, u mačvanskom selu Salaš Crnobarski
* 10. jul - Živorad Pajić (65) iz Aleksandrovca, opština Žabari, utopio se u Moravi oko 19 sati. Nakon što je sa svojim komšijom zajedno ušao u Moravu, odjednom se zakašljao i pao, a njegovo telo više nije isplivalo na površinu
* 6. jul - Kosta Stevanović (25) iz Čerevića utopio se oko podneva dok se sa verenicom Ljubicom Vujatović kupao u Dunavu, kraj puta za naselje Banoštor. Ljubicu su spasla dva muškarca koja su se slučajno tu zadesila
* 2. jul - Nemanja Jovanović (27) utopio se u Savi, u Zabranu kod Obrenovca. Nesrećni momak bio je sa drugovima na obližnjem splavu s kojeg je skočio u vodu i nije izronio











 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija