• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer.rs

15.08.2017

18:54

UHAPŠEN VLASNIK ILEGALNE TOPIONICE ZLATA! Sumnja se da je krao metalne delove iz RTB Bor!

Vesti

UHAPŠEN VLASNIK ILEGALNE TOPIONICE ZLATA! Sumnja se da je krao metalne delove iz RTB Bor!

Podeli vest

D. G. (50), iz Bora uhapšen je zbog sumnje da je u borskom selu Zlot, u šumi na imanju nedaleko od seoskog groblja, držao nelegalnu topionicu iz koje je dobijao bakar i zlato.

Analizom tragova DNK došlo se do saznanja da topionica pripada D.G. koji je policiji poznat od ranije jer je i nedavno uhvaćen sa više od dve tone sirovine za topljenje koja potiče iz pogona RTB-a, kaže izvor iz istrage.

D.G je priznao da je topionica njegova, ali je negirao da je prerađivao sirovinu koja je kradena iz pogona RTB-a.

-D.G. tvrdi da je tu pretapao stare i neupotrebljive mobilne telefone i satove - navodi nas sagovornik.

Osumnjičeni je negirao i da kiselina za taj postupak potiče iz pogona RTB-a, već tvrdi da ju je nalazio na deponijama smeća. Takođe, D.G. je kazao da nije zaobišao policijsku patrolu i prevrnuo rezervoar sa kiselinom kako bi unistio tragove. Osumnjičeni tvrdi da čep na najvećem rezervoaru nikada nije "dobro držao", pa je zato došlo do izlivanja kiseline, kaže nas sagovornik.

ŠOKANTNO OTKRIĆE POLICIJE U BORU: Seljacima je crkavala stoka, trag sumnje odveo ih je do NAPUŠTENOG SKLADIŠTA

Policija će međutim istražiti da li ima odgovornosti policajaca koji su obezbeđivali objekat.

Topionica je otkrivena kada je policija tragala za nelegalnim oružjem.

-Na imanju u vlasništvu žene čija unuka je devojka D.G. pronašli smo nekoliko pušaka i samostrel. Daljom potragom u susednom objektu smo pronašli i topionicu, u kojoj se, sumnjamo, prerađivala sirovina kradena iz pogona RTB-a. Sumnjamo i da je nekoliko ljudi iz tog preduzeća bilo umešano u to, ali to ce pokazati dalja istraga - kaže naš sagovornik.

Protiv D.G.su podnete prijave zbog teške krađe i nelegalnog držanja oružja, kao i zbog neovlašćenog čuvanja opasnih materijala.

Njemu je određen i dvodnevni pritvor.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija