• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

29.08.2017

20:41

ADVOKAT IZGOREO U POŽARU! Jezivi detalji teške tragedije u novobeogradskom Bloku 63!

Vesti

ADVOKAT IZGOREO U POŽARU! Jezivi detalji teške tragedije u novobeogradskom Bloku 63!

Podeli vest

Zoran Pavković, advokat, izgoreo je u požaru u svom stanu na Novom Beogradu, dok je njegova majka Aleksandra (87) teško povređena. Požar je izazvala ringla koja je eksplodirala na šporetu

Prema rečima izvora bliskog istrazi, vatrenu stihiju je oko 4 sata ujutru najverovatnije izazvala eksplozija ringle koja je ostala uključena na šporetu.

- Neko od ukućana je zaboravio da isključi ringlu. Ona se usijala, eksplodirala i izazvala požar. Zoran i njegova majka su u tom trenutku spavali. Međutim, starica je ubrzo osetila dim i ustala iz kreveta da vidi šta se događa. Ona je otpuzala do sina Zorana, koji je nepomično ležao na krevetu. Budila ga je i vukla za ruku, ali on nije reagovao jer se najverovatnije u snu ugušio u dimu - rekao je naš izvor iz istrage.

Eksplodirala ringla

Prve komšije porodice Pavković kažu da su iznenada začuli Aleksandrino zapomaganje, a odmah zatim i lupanje na njihova vrata.

Visoka temperatura
U stanu Pavkovića od visoke temperature vatre istopili su se i radijatori 

- Udarala je na naša vrata i vikala: "Upomoć!" Kada smo otvorili, u stan nam je ušao gust crni dim i počeo je da nas guši. Uhvatili smo Aleksandru, koja je jedva disala i istrčali na ulicu ispred zgrade - priča komšija.

On dodaje da su odmah pozvani vatrogasci, koji su za samo nekoliko minuta došli i počeli da gase požar koji je pretio da se proširi na susedne stanove.
- Uspeli smo da ugasimo požar i sprečimo da se vatra proširi na okolne stanove. Uzroci se proveravaju, ali mogu samo da vam kažem da je vatra bila toliko jaka da su se u stanu Pavkovića istopili čak i radijatori - kratko je rekao jedan od vatrogasaca.

Zoran Sinko

Dok su se vatrogasci borili sa vatrenom stihijom, ispred zgrade na Novom Beogradu stigla je i hitna pomoć, koja je Aleksandru Pavković prevezla na Vojnomedicinsku akademiju, gde joj je ukazana pomoć. Kako smo saznali, ona je prošla sa teškim opekotinama i uz to se još i nagutala dima.

Povučeni ljudi

Svi u zgradi u kojoj je nastradao Zoran, a njegova majka teško povređena, kažu da su oni bili veoma povučeni i da se nisu ni sa kim družili.

- Zoran je bio advokat, ali se nije bogzna kako družio sa komšijama. Samo bi se javio u prolazu i to je sve. Njegovu majku smo takođe slabo viđali jer je retko izlazila iz stana. Zoran ima ćerku koja ih je povremeno obilazila. Znamo i da je dosta pušio pa bi bilo dobro da se proveri i da li je možda cigaretom izazvan požar - pričaju stanari.

POŽAR NA NOVOM BEOGRADU! Stradao muškarac, njegova majka kritično!

Zoran Sinko

Prema njihovim rečima, Aleksandra još uvek ne zna da joj je sin izgoreo, a lekari ne znaju kako to da joj saopšte zbog teškog stanja u kome se nalazi.
- Verovatno se plaše da joj ne pozli i da joj se zdravstveno stanje ne pogorša. Jadna žena, šta je doživela - kaže jedan od njihovih komšija.

Policija je nakon gašenja požara započela uviđaj posle kojeg će biti poznato više detalja vezanih za ovu tragediju, a ugljenisano telo Zorana Pavkovića poslato je na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.

 

Slični slučajevi

* 16. marta 2017 - Branislav Kisić (19) iz Đurđeva nastradao je u požaru koji se desio u Primorskoj ulici u Novom Sadu. Nesrećni mladić nastradao je pokušavajući u kotlarnici da ugasi vatru koja je izbila na peći u preduzeću "Enterijer Janković".
* 23. april - U požaru u Mirkovićevoj ulici u Sremčici Milosav Radosavljević (28) izgubio je život. U požaru je do temelja izgorela porodična kuća u kojoj je nastradali mladić živeo.
* 16. jul - Radnik fabrike "Milan Blagojević - namenska" M. I. (45) teško je povređen prilikom požara tehnološkog otpada koji se desio u fabrici u Lučanima, preminuo je u Vojnomedicinskoj akademiji.
* 1. avgust - Milan Radulović (70) iz sela Sedobra kod Prijepolja stradao je u požaru na svom imanju. Požar je izazvan spaljivaljem niskog rastinja i suvog sena
* 16. avgust U požaru koji je zahvatio pomoćni objekat domaćinstva u Donjem Gajtanu kod Medveđe nastradao je M. T. (55). 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija