• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.08.2017

12:50

ČUME  opet osuđen na dve godine i osam meseci zatvora!

Vesti

ČUME opet osuđen na dve godine i osam meseci zatvora!

Podeli vest

Treći osnovni sud u Beogradu ponovo je danas osudio na dve godine i osam meseci zatvora i novčanu globu od 180.000 dinara, nekadašnjeg svedoka saradnika Ljubišu Buhu Čumeta zbog tri krivična dela, među kojima je i prikrivanje kradenog automobila "ferari"

Produžen mu je pritvor u kojem je skoro dve godine.

Ovo je druga prvostepena presuda, pošto je Viši sud zimus ukinuo prvu presudu kojom je bio osuđen na istu kaznu i naložio ponavljanje suđenja.

I na ovu, novu presudu, i Buha i tužilaštvo, koje je tražilo pet i po godina zatvora, imaju pravo da ulože žalbe Višem sudu.

Buha je ranije danas pokušao da kraj procesa odloži i otkazivanjem punomoćja svojim advokatima, ali je sa tim zakasnio pošto je sudija već zaključio glavni pretres.

U ovom slučaju završne reči tužilaštva i odrane održane su još u junu, ali je Buha u više navrata tražio izuzeće sudije i tužioca pa je završnica odlagana do danas.

Buha se tereti da je ugrozio sigurnost pripadnika obezbeđenja njegove supruge - Milana Ljubenovića, zatim zbog prikrivanja krivičnog dela, zbog sprečavanja dokazivanja, zbog podstrekavanja vlasnika auto-servisa "Vest" iz Surčina Stevana Petoševića na prikrivanje kupovine kradenog Ferarija prekucavanjem broja šasije motora, kao i da je iz zatvora u Padinskoj skeli pretnjama ugrozio sigurnost bivše supruge.

Ovaj slučaj se odnosi na pretnje koje je tada još zakonitoj supruzi Buha uputio telefonom iz zatvora u Padinskoj skeli gde je služio kaznu od godinu dana za raniji napad na Milana Ljubenovića.

Za ovo delo je oslobođen od optužbi.

Stevan Petošević je ponovo odlobođen optužbi za prikrivanje krivičnog dela.

Buha se nalazi u pritvoru od novembra 2015. godine.

Ovaj svedok saradnik u procesima protiv "Zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Đinđića, početkom februara osuđen je u Prvom osnovnom sudu na još 16 meseci zatvora zbog vređanja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u sudnici Palate pravde tokom suđenja u slučaju "ferari".

U tom slučaju čeka se odluka Višeg suda po žalbama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija