• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo/informer.rs

01.09.2017

11:38

KOMIŠIJI ZABOLI NOŽ U GRUDI PA GA OPLJAČKALI! Detalji jezivog ubistva u Bariču koje rešeno posle 19 godina!

Vesti

KOMIŠIJI ZABOLI NOŽ U GRUDI PA GA OPLJAČKALI! Detalji jezivog ubistva u Bariču koje rešeno posle 19 godina!

Podeli vest

Đorđe Mijajlović (36) i Igor Jovanović (39) iz Bariča priznali su juče u policiji da su pre 19 godina ubili svog komšiju, deviznog penzionera Dragomira Kalinića (60), ali nisu otkrili koliko su mu novca i zlata uzeli!

Zločin star čak 19 godina rešen je upoređivanjem tragova DNK i delimičnih otisaka nađenih na mestu ubistva. Kako saznajemo, osumnjičeni su posle privođenja otvorili dušu inspektorima, dok je Đorđe odmah priznao ubistvo, govoreći da je tada imao samo 17 godina! Zanimljivo je da ni Đorđe ni Igor nisu rekli koliko su novca i zlatnog nakita uzeli.

Kako saznajemo, delimični trag otiska pronađen na mestu ponovo je ubačen u sistem za pretragu.

- Kada je sistem izbacio čiji je otisak prsta, iz magacina smo izvukli kesu sa dokazima iz kuće ubijenog. Uporedili smo DNK i videli da se gotovo stoprocentno poklopio sa uzorcima DNK osumnjičenih - navodi naš sagovornik.

- Danima smo osmatrali kuću jer smo saznali da devizni penzioner ima dosta novca i zlata. Čim smo obili vrata i ušli, Kalinić se pojavio na hodniku. Ne razmišljajući mnogo, zamahnuo sam i nožem ga ubo grudi. Kada je pao, Igor i ja smo počeli potragu za novcem. Sećam se da nam je Kalinić odvlačio pažnju jer se posle uboda nožem trzao! - ovim rečima je Đorđe priznao zločin. 

REŠEN ZLOČIN STAR 19 GODINA: Uhapšena dvojica osumnjičenih za UBISTVO U BARIČU 1998.

Obojica osumnjičenih žive u blizini Kalinićeve kuće. U vreme zločina su radili kao građevinci i hteli su da se dokopaju većih para. 
Naš sagovornik navodi da je slučaj rešen zahvaljujući stručnjacima za obavljanje uviđaja, koji su pronašli tragove DNK i delimične otiske prstiju.

- Na uviđaju su pronađeni tragovi DNK i delemični otisci, za koje se verovalo da su ih osumnjičeni ostavili. Inspektori su češljali Barič, jer se verovalo da je Kalinića usmrtio neko ko je živeo blizu njega. Policija je došla do imena mladića, koji su do 1998. imali manje probleme sa zakonom. Međutim, Đorđe i Igor su se povukli odmah posle ubistva i trudili su se da ne privlače pažnju, dok delimični tragovi nisu bili dovoljan dokaz za njihovo hapšenje - objašnjava naš sagovornik blizak istrazi. 

Nedavno je urađena revizija ubistva i slučaj je rešen najsavremenijim softverom, koji registruje slabo vidljive otiske i upoređuje ih sa bazom tragova koji su nađeni na mestu zločina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija