• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.09.2017

16:58

UKINUTA PRESUDA BUHI za vređanje tužioca!

Vesti

UKINUTA PRESUDA BUHI za vređanje tužioca!

Podeli vest

Viši sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je u februaru nekadašnji svedok saradnik Ljubiša Buha Čume bio osuđen na 16 meseci zatvora

On je tada bio osuđen zbog vređanja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu.

Buha je vređao tužioca tokom suđenja u drugom postupku za niz krivičnih dela, u sudnici Palate pravde.

Istom odlukom naloženo je da se Buhi ponovi suđenje pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu i otklone sve zakonske nepravilnosti. 

U ovom slučaju Buha se tereti zbog krivičnog dela ometanje pravde u pokušaju, jer je tokom suđenja u Palati pravde 18. decembra 2015. godine za kradeni ferari spajder i pretnje supruzi i njenom obezbeđenju, vređao tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu. 


ČUME opet osuđen na dve godine i osam meseci zatvora!

Tada je pred punom sudnicom rekao da je optužni predlog protiv njega iskonstruisan, te da je u pritvoru jer se njegova supruga Ivana Tulović dogovorila tako sa "Borisom Pavlovićem, koji je kriminalac i koji se bavi kriminalom". 

U saopštenju Višeg suda se precizira da je odluka ukinuta zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka te da je naloženo da se povrede otklone u ponovnom postupku i po potrebi izvedu drugi dokazi kako bi se donela zakonita i pravilna odluka, zasnovana na jasnim, neprotivurečim i argumentovanim razlozima o odlučnim činjenicama. 

Inače, pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu Buha je juče prvostepenom presudom osuđen na dve godine zatvora i 180.000 dinara zbog prikrivanja kradenog ferarija spajder, pretnji supruzi i njenom obezbeđenju. 

Buha je zbog tog postupka u pritvoru od novembra 2015. godine, a pre toga je proveo godinu dana u zatvoru zbog napada na policajca, pripadnika obezbeđenja njegove supruge.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija