• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dudvarski

03.09.2017

21:00

DROGA U BAKLAVI, BEGUNAC U ZIDU! Informer otkriva sa čime se sve suočavaju pripadnici Interventne jedinice 92!

Vesti

DROGA U BAKLAVI, BEGUNAC U ZIDU! Informer otkriva sa čime se sve suočavaju pripadnici Interventne jedinice 92!

Podeli vest

Momci iz elitne jedinice MUP ispričali su nam kako su hapsili dilere i nalazili narkotike u kolačima, kupaćim kostimima i torbama! Otkrili su i da su pronalazili osumnjičene sakrivene u "štek" prostorijama u zidu

Tokom patrola susrećemo se sa različitim, opasnim ali često i komičnim situacijama. Tako smo jednog narko-dilera uhvatili sa punom tepsijom baklava koje su bile filovane kokainom. Drugom prilikom slučajno smo otkrili begunca koji se u svom stanu  skrivao u šteku koji je napravio u zidu.

Potera
Kada smo jurili jednog osumnjičenog, on je vikao: "Kevo, bacaj robu, evo je murija!"

Ovako za Informer započinju priču pripadnici beogradske Interventne jedinice 92, koji svakodnevno neumorno patroliraju gradom, uvek spremni da prvi uđu u najopasnije situacije i da ih brzo i efikasno reše.

Važno je posmatrati

- Mi uglavnom otkrivamo one koji krše zakon na osnovu "njuha", odnosno posmatramo reakcije pešaka, pokrete vozača, poglede prolaznika... Tako smo otkrili i osumnjičenog O. D., koji je krio drogu u baklavama. Bio je nervozan, brzo je koračao. Iako je uporno tvrdio da nema ništa nedozvoljeno kod sebe, droga je nađena, on je priveden, dokazi su predati i tu se naš posao završio. Slično je bilo i kada smo kod mladića i devojke koji su išli na bazen među kupaćim kostimima pronašli više paketića heroina, koje su nameravali da prodaju na bazenu na 40 stepeni Celzijusa - pričaju pripadnici ove elitne jedinice.

Informer

Oni navode da uprkos riziku kojem su stalno izloženi, tu i tamo bude i komičnih situacija.

- Primetili smo jednog momka koji se nervozno šetao po ulici. Kada je video našu patrolu, on je počeo da beži i viče: "Kevo, bacaj robu evo je murija". Nedaleko odatle smo videli jednu gospođu kako kroz prozor stana baca drogu. Naravno, i njih smo uhapsili - rekli su nam oni.

Informer

Među 1.428 osoba, koliko je od početka ove godine beogradska Interventna jedinica privela, našao se i Milan M. (40), koji je više meseci uspevao da izmiče policijskim poterama.

- Za njim je bila raspisana poternica. Primetili smo ga u Hajduk Veljkovoj ulici, kako sedi u kafiću i ispija kafu. Video nas je i počeo da beži. Uleteo je u zgradu u kojoj je živeo. Mi smo ušli za njim i nismo ga videli u hodniku. Celu zgradu smo blokirali i pretražili, ali ga nismo našli. Njegova majka nam je otvorila vrata i mi smo pretresli ceo stan, ali ga ni tu nismo našli. Svi smo bili u neverici, kao da je u zemlju propao - naveli su pripadnici Interventne, i dodali:

Crni Gruja i "zig"

Prilikom redovne patrole pripadnici Interventne jedinice primetili su blindirani "audi A8" i odlučili da ga prekontrolišu.

- Ispostavilo se da je u vozili bio Nenad Grujović, zvani Crni Gruja. Prilikom pretresa "audija" pronađen je jedan pancir, a u rukohvatu iza vozačevog sedišta bio je sakriven pištolj "zig". Zbog toga je dobio godinu kućnog zatvora - naveli su u policiji.

Grujović je inače nepravosnažno osuđen na 10 godina zatvora zbog pljačke pošte 2006. godine u kojoj je ubijen radnik. On je po nalogu Evropskog suda za ljudska prava od države dobio odštetu od 6.000 evra, jer je u pritvoru proveo devet i po godina bez pravosnažne presude.

- Međutim, primetili smo na zidu neki gipsani okvir, kao ram za sliku. Malo smo gurnuli taj deo zida i, na naše iznenađenje, on se otvorio. Osumnjičen je napravio sebi "štek" u zidu i tu se krio. Imao je sve unutra - krevet, police sa hranom, svetlo, televizor... Sve što mu treba da preživi nekoliko dana.

Opasan posao

Momci iz Interventne kažu da se svakodnevno suočavaju sa situacijama koje samo na prvi pogled izgledaju naivno, ali se u deliću sekunde pretvore u one koje mogu biti opasne po život.

Informer

- Početkom marta ove godine, patrola se kretala Višnjičkom. Tu su oko 20.40 časova primećene osobe kako iz automobila "opel antara" vade sportsku torbu i sve je delovalo kao da su se momci vratili sa treninga. Taman smo hteli da nastavimo patroliranje kada smo primetili da je jedan iz te ekipe neprirodno brzo čučnuo iza vozila, to je za iskusnog policajca dovoljan znak da nešto nije u redu - pričaju oni, i dodaju:

- Čim smo krenuli za njima, neko je povikao: "Beži, murija!" Dok smo ih jurili, oni su bacili sportsku torbu u kojoj je bilo oko 16 kila marihuane. Uhvatili smo dvojicu, a ostali su se zaključali u obližnjoj kući i počeli drogu da bacaju kroz prozor. Ubrzo su i oni uhapšeni, a pretresom njihovog automobila je u posebnom bunkeru pronađen još kilogram kanabisa.

Navijač nosio pištolj "glok"

Damjana Šobića (34) iz Beograda, jednog od vođa navijačke grupe "Alkatraz", Interventna jedinica je uhapsila u Venizelosovoj ulici i kod njega za pojasom pronašla pištolj "glok". On je i u junu 2012. hapšen u Kosovskoj Mitrovici zbog posedovanja oružja. Za Šobićem je 15. novembra 2011. raspisana poternica zbog navijačkih nereda.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija