• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

04.09.2017

09:12

SRAMOTA! Britanski glumac BRUTALNO PRETUČEN I OPLJAČKAN na savskom šetalištu!

Vesti

SRAMOTA! Britanski glumac BRUTALNO PRETUČEN I OPLJAČKAN na savskom šetalištu!

Podeli vest

Dvojica Roma su u četvrtak na šetalištu kod Brankovog mosta pretukla i opljačkala Vilijama Reda. Napadači su ga pre napada pratili i čekali pogodnu priliku da mu ukradu novčanik sa 300 evra

 

Udarac
Prišli su mi i počeli da viču: "Koga ćeš ti da cinkaš?" Tada me jedan od napadača udario
Vilijam Red

Engleski glumac Vilijam Red (33), koji ima srpsko državljanstvo, pretučen je i opljačkan prošlog četvrtka na šetalištu kod Brankovog mosta na Novom Beogradu. Njega su, dok je vozio rolere, napala dvojica Roma, koji su mu oteli i novčanik sa 300 evra.

Vilijam Red, koji je završio Kraljevsku akademiju dramskih umetnosti u Londonu, kaže da je u Beogradu često i da dosad nikada nije imao bilo kakav problem.

- Hteo sam da vozim rolere kod Brankovog mosta. Došao sam autobusom do Ušća oko 14 časova i pešice krenuo prema Savi. Ubrzo sam primetio dvojicu Roma koji se nešto domunđavaju i gledaju u mene. Nastavio sam svojim putem, ali sam primetio da me prate. Posle nekog vremena više ih nisam video i seo sam da namestim rolere - priseća se naš sagovornik.

Rođen u Banjaluci

Informer

Vilijam Red je za Informer ispričao da je rođen u Banjaluci, a da je odrastao u Srbiji.
- Od 2008. godine živim u Britaniji i u Beograd dolazim kako bih obišao očev stan, posetio drugare iz detinjstva i grobove mojih predaka. Često sam na relaciji Britanija - Amerika, gde sam angažovan u šou-programu na Floridi - kaže Red.

Kada je krenuo da vozi rolere, Vilijam Red je, kako kaže, ponovo primetio istu dvojicu mladića kako ga ponovo prate.

- Prišli su i pitali me: "Koliko je sati?" Rekao sam da ne znam i produžio dalje, ali su i oni krenuli za mnom. Nisam imao mobilni telefon kod sebe, pa sam pitao nekog čoveka da li može da mi ga pozajmi, ali ga ni on nije imao. Posle stotinak metara naišao sam na nekog mladića i isto ga zamolio da mi da mobilni kako bih pozvao policiju, ali ni on nije imao telefon - kaže naš sagovornik.

Kako objašnjava Vilijam, kada je malo odmakao, okrenuo se i video dvojicu Roma kako razgovaraju sa mladićem kog je samo trenutak ranije zamolio da mu pozajmi telefon.

- Okrenuo sam se i pokušao da pobegnem, ali sam tada iza sebe čuo kako trče za mnom. Prišli su mi i počeli da viču: "Koga ćeš ti da cinkaš?"

 Tada me jedan od napadača udario. Pao sam, a on se sagnuo i počeo da me udara pesnicom u lice. Njegov drug mu se pridružio u batinanju. Na trenutak sam se onesvestio, a kada sam se trgnuo i došao sebi, nastavili su da me tuku - priča Red i dodaje:

Policija: Uskoro bi mogli da budu uhapšeni

U beogradskoj policiji kažu da intenzivno rade na pronalaženju dvojice bahatih mladića.
- Nadamo se da ćemo ih uskoro pronaći, a onda oštećeni glumac mora da ih prepozna. Ako privedeni mladići budu odgovarali opisu, protiv njih će biti podneta krivična prijava zbog razbojništva i nanošenja telesnih povreda - rekli su nam u policiji.

- Tada sam se drugi put onesvestio. Nisam ni osetio kako me pretresaju i uzimaju novčanik sa novcem. Kada sam došao sebi, video sam da beže. Neki čovek mi je pritrčao i pomogao mi da ustanem. Pozvao je policiju i patrola je brzo stigla.

Naš sagovornik kaže da je posle napada bio u bolnici na pregledima i da je dva dana kasnije bio u policijskoj stanici da pregleda slike kako bi eventualno prepoznao napadače.

- Napadan sam i u Britaniji i u Americi. Prvo pitanje tamošnje policije je: "Jesu li bili crni?" Nisam rasista i nikoga ne diskriminišem, ali nažalost, činjenica je da neke grupe na ovaj način žive. Tukući i pljačkajući. Vidim da je slična situacija i u Srbiji - rekao je na kraju naš sagovornik.

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Perakaže

pre 6 godina

Opet i opet zahtevam da se tužilaštvo i sudije smene. Oni su korumpirani, pristalice DS, imaju mnogo putera na glavi, bogate se na račun siromašnih. Sve ovo kažem da bih skrenuo pažnju na gluposti koje pravosudje primenjuje. Da kažnjavaju onako kako treba nebi bilo huligana i lopova. Ono što sudije rade jesta da uvažavaju ljudska prava kriminalcima a na ljudska prava žrtve uopšte ne obraćaju pažnju. Dali i žrtva ima neka prava u ovoj zemlji.

dedica

pre 6 godina

to im je fora, prvo pitaju koliko je sati da bi videli da li imate neki dobar mobilni telefon koji bi vam odmah ukrali, a pitaju i zbog toga da bi znali da li ste u stanju da pozovete policiju ako im umaknete. Sramota je sto se ovo desava u centru grada a da nigde nema pozornika. Nece policija da ide pesice.

Dzole

pre 6 godina

Tako je i mene jedan ciganin pre 17 godina dok sam studirao povukao za ruku u nameri da me izdvoji i verovatno opljacka. Izvukao sam ruku iz njegove i prvo sto sam uradio je - sutnuo sam ga u glavu i pao je k'o domina. Kad vratim film i setim se bude mi zao ali sta da se radi sa takvima.. Nisu svi cigani takvi ali kretena ima svuda, bez obzira na boju koze.

Mile

pre 6 godina

E pa batice to su ti manjine. Nisi znao da je njima sve dozvoljeno ?!

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija