• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.09.2017

20:30

STOJKE IZREŠETAN ZBOG 300 KILA KOKAINA! Nije odao gde je droga uprkos BRUTALNOM MUČENJU!

Vesti

STOJKE IZREŠETAN ZBOG 300 KILA KOKAINA! Nije odao gde je droga uprkos BRUTALNOM MUČENJU!

Podeli vest

Istražitelji u Barseloni došli su do saznanja da je Nebojša Stojković Stojke mučen, a zatim upucan jer nije hteo da oda važne informacije o nestanku velike količine droge u Valensiji

Nestala droga
"Škaljarski" i "kavački klan" ratuju već tri godine zbog 300 kila koke
Izvor iz istrage

Španska policija je došla do informacije da je Nebojša Stojković Stojke (49), bivši vođa "rakovičkog klana", izrešetan u Barseloni jer nije hteo da oda svoja saznanja u vezi s nestankom 300 kila kokaina. Ta droga je misteriozno nestala pre tri godine u Valensiji, a to je bio povod za početak krvavog rata između "kavačkog" i "škaljarskog klana", s kojim su bliski Stojke i Luka Bojović.

Način na koji je, pišu španski portali, nepoznata osoba u prošli ponedeljak pokušala da likvidira Nebojšu Stojkovića istražiteljima je bio dovoljan znak da se iza te pucnjave krije mafija.


Mafijaški rat do istrebljenja

* 20. februar 2015 - prva žrtva rata "škaljaraca" i "kavača" bio je Cetinjanin Goran Radoman, koji je ubijen u garaži zgrade na Novom Beogradu. Radoman je bio pripadnik "škaljarskog klana", i veruje se da je organizovao transport 300 kilograma kokaina u Valensiju, koji su nestali.

Public

* 27. oktobar 2015 - Goran Đuričković, zet fudbalske legende Vladimira Petrovića Pižona i član "škaljarskog klana", ubijen iz snajpera u bašti svog lokala "Old fišermens pab" u Budvi.
* 26. jun 2016 - Slobodan Kašćelan, jedan od vođa "kavačkog klana", ranjen je u pucnjavi na njegov "audi" u centru Novog Sada. U pucnjavi je ispaljeno 15 hitaca, a Kašćelan je pogođen u stomak.
* 25. april 2017 - Duško Roganović, član "kavačkog klana", ostao je bez obe noge u eksploziji bombe postavljene pod njegov automobil u Herceg Novom.
* 12. maj 2017 - na terasi stana u Beogradu ranjen je pripadnik "škaljarskog klana" Miloš Đuričković.
* 26. jun 2017 - u sačekuši u naselju Dubrava u Herceg Novom ubijen Niko Roganović, otac Duška Roganovića, jednog od vođa "kavačkog klana" koji je u aprilu u eksploziji bombe ostao bez obe noge.

"Stojković je pogođen s više hitaca, a nekoliko prstiju mu je odsečeno. Tragom te brutalnosti došlo se do operativnih podataka koji ukazuju da su od Stojkovića tražene važne informacije, ali da ih on uprkos mučenju nije dao. Zbog toga je i odlučeno da se likvidira. S obzirom na saznanja da je blizak s nekim srpsko-crnogorskim klanovima koji ratuju zbog nestanka 300 kila kokaina, istraga će prevashodno biti usmerena u tom pravcu", preneli su španski mediji saznanja tamošnjih istražitelja.

Srpska policija dostavila je, kako saznaje Informer, španskim kolegama podatke iz kojih se vidi da je Nebojša Stojković dobar prijatelj sa Lukom Bojovićem, koji je, iako u španskom zatvoru, u bliskim vezama sa "škaljarskim klanom".

- Iz tih poslatih podataka vidi se da je kavačka banda u sukobu sa škAljarskom. Oni su u početku bili jedna kriminalna organizacija, ali nakon što je 2014. godine u Valensiji nestalo 300 kilograma kokaina, međusobno su se posvađali i počeo je krvavi rat koji traje pune tri godine, a u njemu je stradalo više desetina pripadnika i jedne i druge bande. Mi verujemo da je napad na Stojkovića povezan upravo sa nestankom droge i ratom ovih dveju bandi - naveo je naš izvor iz istrage.

Nebojši Stojkoviću su lekari u četvrtak uspeli da izvade metak iz stomaka zbog kojeg se i nalazio u životnoj opasnosti. Iako je i dalje u veštačkoj komi, lekari tvrde da je njegovo zdravstveno stanje sada mnogo bolje.

- Metak iz stomaka je izvađen, a onaj koji ga je pogodio u čelo tu se i zadržao i nije mu probio lobanju. To zrno su lekari izvadili u petak. Treći metak, kojim je pogođen u vilicu, takođe nije naneo fatalnu povredu. Ako Stojković uspe da prebrodi postoperativnu krizu, mogao bi da se izvuče i stane na noge - naveo je Stojkovićev blizak prijatelj.

Podsetimo, u trenutku napada, Stojković je bio sa prijateljem Dejanom Jusufovićem (53), koji prilikom pucnjave nije povređen. On negira da je Stojković bio mučen.

- Jusufović je u policiji izjavio da nije video lice napadača jer je pucač imao kačket na glavi. Takođe nije mogao da kaže zbog čega se Stojke našao na meti. On je rekao da su te noći bili zajedno u gradu i da su se automobilom vratili do njegovog stana. Čim su izašli napolje, usledila je pucnjava, ali samo na Stojkovića - dodaje naš sagovornik.

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija