• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

07.09.2017

17:30

UBICA I OTMIČAR IZ KRUŠEVCA SE POKAJAO: Ubio sam Gordanu jer nisam mogao bez nje, izvinjavam se njenoj porodici!

Vesti

UBICA I OTMIČAR IZ KRUŠEVCA SE POKAJAO: Ubio sam Gordanu jer nisam mogao bez nje, izvinjavam se njenoj porodici!

Podeli vest

Bolje da sam sebi uzeo život nego njoj. Kajem se, rekao je Miodrag Karalić (60), koji je u decembru ubio bivšu ljubavnicu Gordanu Josifović (44) i oteo njenog novog dečka Miluna Kostića (53)

Ubio sam Gordanu jer me je ostavila, a bez nje mi nije bilo života... Sad mi je žao, izvinjavam se njenoj porodici, rekao je juče u sudu Miodrag Karalić (60) iz Kruševca, koji je 5. decembra prošle godine ubio bivšu ljubavnicu Gordanu Josifović (44) i oteo njenog novog dečka Miluna Kostića (53). Miodrag je potom četiri dana vozio Miluna po Srbiji, pre nego što je uhapšen u Beogradu.

Pomagao ubici?

Karaliću je juče počelo suđenje pred Višim sudom u Nišu, a sa njim je na optuženičkoj klupi i Milun, koji se tereti da mu je pomagao u bekstvu. Ostalo je, naime, nejasno zašto Kostić tokom četvorodnevnog zatočeništva nije pozvao pomoć ili pobegao od Karalića iako je, po svemu sudeći, imao prilike za to.

Prestravljen
Nisam imao hrabrosti bilo šta da pokušam, jer mi je Karalić odmah oduzeo i novac i mobilni telefon

Milun Kostić

Karalić je, na opšte iznenađenje svih u sudnici, odbranu pred sudom započeo izvinjenjem porodici ubijene žene.

- Učestvujem u žalosti porodice. Kajem se zbog toga što se dogodilo... Gordanu sam ubeđivao da mi se vrati, ali kada sam shvatio da me neće, odlučio sam da je ubijem jer mi bez nje nije bilo života. Mnogo sam je voleo, planirao sam da budem sa njom zauvek - skrušeno je pričao Karalić.

On je potom branio Kostića tvrdeći da on nije kriv ni za šta.

R. B.

- Kostić je bio uplašen... Ja sam ga nakon ubistva vozio u gepeku izvesno vreme, jer nisam želeo da vidi s kim ću se sresti i ko će mi pomoći da se sakrijem. Planirao sam da ga pustim, ali me je prijatelj koji je trebalo da mi pruži utočište odbio, pa sam morao da idem dalje... Kako sam bio umoran, Milun mi je bio potreban da bi me vozio - objasnio je Karalić.

I Kostić je potom potvrdio da je bio veoma uplašen.

- Nisam svojevoljno pošao za Beograd sa Karalićem, ja sam sa njim išao tamo jer mi je pretio oružjem. Karalić je prvi put zapucao u kolima dok smo još bili u Kruševcu, zatim je ubio Gordanu u ataru aleksinačkog sela Bradarac. Nisam imao hrabrosti bilo šta da pokušam, jer mi je Karalić odmah oduzeo i novac i mobilni telefon - rekao je Kostić, dodajući da mu je žao što je Gordana "nepotrebno stradala".

"Overio" je u teme

Kako je utvrđeno tokom istrage, Karalić je 5. decembra 2016. došao do radnje za tehnički pregled u Kruševcu, gde je Gordana radila, i na parkiralištu zatekao Miluna Kostića, koji ju je čekao. Ušao je u Kostićev auto i, uz pretnju pištoljem, prinudio ga da telefonom pozove Gordanu da izađe.

Radojica Barjaktarević

Kada je ona ušla u auto, Karalić joj je naredio da ostavi novog momka, a kada mu se ona suprotstavila, pucao je u nju ranivši je u levu šaku i desnu natkolenicu. Zatim je naredio Kostiću da vozi do atara sela Bradarac, gde je pomahnitali Miodrag izvukao Gordanu iz vozila, stavio joj pištolj na desni obraz i ispalio jedan hitac. Kad je Gordana pala, još jednom joj je pucao u teme. 

Ostavila ga zbog zlostavljanja

Nakon Karalića i Kostića, u sudu su juče saslušani i Gordanin sin Blagoje, kao i brat Goran Đorđević i majka Nada Đorđević. Oni su svi kazali da je devetogodišnja ljubavna veza između Miodraga i Gordane bila puna trzavica, zbog čega su se oni tri puta rastajali. Ispričali su, takođe, i da je Miodrag fizički zlostavljao Gordanu, naročito kada je bio pijan, zbog čega ga je napustila. Potvrdili su da je ona sa Milunom imala lepu vezu, te da su nameravali da započnu zajednički život.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija