• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B./blic

08.09.2017

22:57

TRAGEDIJA KOD TRSTENIKA! Devojčica (14) umrla nakon pada na terasi porodične kuće!

Vesti

TRAGEDIJA KOD TRSTENIKA! Devojčica (14) umrla nakon pada na terasi porodične kuće!

Podeli vest

Marija Pribanović (14) iz sela Okruglica kod Trstenika preminula je u noći između srede i četvrtka nakon što su lekari više od sat vremena bezuspešno pokušavali da je reanimiraju

Marija je u sredu uveče oko 23 sata pala na terasi kuće. Majka Dragana je čula tup udarac, videla da je devojčica bez svesti i počela da je masira a onda otrčala do rođaka po pomoć.

- Strina je uletela u kuću i rekla da je Marija u nesvesti. Otac i ja smo pošli sa njom dok je moja majka pozvala Hitnu, ali su joj rekli da nema vozila, da je doktor na terenu. Marijine usne su već bile poplavele pa sam ja zvao Hitnu pomoć sa mobilnog ali su odgovori bili isti “Nemamo vozilo”. Poslednji put sam ih pozvao u 23 i 25 a onda smo seli u auto i povezli je za Kruševac, nakon što smo pozvali tamošnju Hitnu pomoć. U Čitluku, kod kružnog toka, sačekala nas je kruševačka Hitna pomoć i odmah su počeli reanimaciju ali je to bilo već oko ponoći – priča Milan, brat od strica pokojne Marije.

Sat vremena kasnije, i pored svih napora kruševačkih lekara, Marija je preminula.

U skromnoj, trošnoj kućici na kraju Okruglice tuga i muk. Majka Dragana nema snage ni da nariče nad sandukom svoje mezimice. Samo joj sporim pokretima ruke namešta kosu.

Rođaci i komšije iz Okruglice su šokirani saznanjem da je vesela, 14-godišnja devojčica mrtva.

- Velika muka za Draganu. Umrli su joj otac i majka a pre nekoliko meseci, od kancera, i suprug Ranko. Sada je ostala i bez Marije. Ona je bila veselo, zdravo dete. Išla je u osmi razred škole u Stopanji. Neverovatna tragedija. – pričaju rođaci.

Deo rodbine krivicu za Marijinu smrt prebacuje na Službu hitne pomoći u Trsteniku koja nije odgovorila na poziv i došla na pomogne devojčici uz obrazloženje da im je jedino dežurno vozilo na terenu.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu ispituje okolnosti koje su dovele do smrtnog ishoda.

- Obdukciju Marije Pribanović uradili su stručnjaci Instituta za sudsku medicinu iz Niša. Nakon što dobijemo rezultate obdukcije, kao i rezultate toksikološke analize odlučićemo da li ćemo preduzeti neke mere – rekli su u Višem tužilaštvu u Kruševcu.

Kako nezvanično saznajemo Marija je imala poderotine na kolenima i pocepanu usnu ali ove povrede izvesno je, nemaju veze sa njenom smrću.

 Direktor Doma zdravlja, u okviru koga radi trstenička Hitna pomoć, Radovan Popović izjavio je da od 20 sati uveče do 7 ujutru rade dva lekara, jedan u ambulanti, a drugi na terenu sa ekipom, kao i da je terenska ekipa bila u mestu Lozna, koje se nalazi na drugom kraju opštine u momentima kada im je stigao poziv za pomoć 14-godišnjoj devojčici.

Marija Pribanović je sahranjena u petak na seoskom groblju u Okruglici.

 

 


 


 

                                                                                  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija