• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.09.2017

11:34

EVO ZAŠTO JE PAO SAŠA MIRKOVIĆ! Zloupotrebom položaja u Zaječaru i štetnim ugovorima ZGRNUO MILIONE!

Vesti

EVO ZAŠTO JE PAO SAŠA MIRKOVIĆ! Zloupotrebom položaja u Zaječaru i štetnim ugovorima ZGRNUO MILIONE!

Podeli vest

Saša Mirković, estradni menadžer, uhapšen je danas zbog finansijskih malverzacija koje je pravio kao predsdniki skupštine opštine Zaječar. U istoj policijskoj akciju uhapšena je i Milena Trajković, njegova tadašnja šedica kabineta

Mirković je  osumnjičen da je, u saizvršilaštvu, izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja na taj način što je prekoračivši granice svojih ovlašćenja usmeno naložio Trajkovićevoj da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama, te posredovao da Gradska uprava Zaječara od privrednog društva "OFY Company" DOO Beograd izvrši nabavku robe ukupne vrednosti od 13.960.799,90 dinara, čime je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u pomenutom iznosu.

Milena Trajković je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja na taj način što je u periodu od septembra do decembra 2013. godine, prekoračivši granice svojih ovlašćenja, ugovorila nabavku robe u vrednosti od 13.960.799,90 dinara, a bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke.

Njima je određena mera zadržavanja u trajanju do 48 sati, a osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, u zakonom predviđenom roku, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pored navedenog, Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru podneta je i krivična prijava protiv Saše Mirkovića, kao bivšeg odgovornog lica Grada Zaječara, kao i D.P. i A.V. bivših odgovornih lica u FK Timok iz Zaječara, zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Oni su osumnjičeni da su u periodu od avgusta 2013. godine do februara 2015. godine, a u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi za Timočka TV i radio, iskorišćavanjem svog položaja u FK Timok zaključili štetan ugovor o poslovnoj saradnji po klub na osnovu koga je  u navedenom periodu  FK Timok sukcesivno uplatio Timočkoj TV i radio novčana sredstva u ukupnom iznosu od 20.944.000 dinara na ime prenosa utakmica i medijskog promovisanja.

Od ove sume je deo novca u iznosu od 1.872.000 dinara sa računa ove televizijske kuće odmah prebačen na račun privrednog društva Beoton R iz Bora čiji je faktički vlasnik Saša Mirković, iako nije uobičajena praksa da klub plaća televizijskoj kući da vrši TV prenose svojih utakmica već naprotiv.

Osumnjičeni su na taj način, za navedeni iznos oštetili FK Timok, a Timočkoj TV i radio i Beoton R pribavili imovinsku korist.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bubasvaba

pre 6 godina

Svi lopovi na casove klavira u zabe;i je najpovoljnije pa im nece pasti tesko.

Nenad

pre 6 godina

Daj čoveku vlast pa ćeš da vidiš kakav je, nije to naš narod uzalud rekao odavno.

Borko

pre 6 godina

Svako, ko na bilo koji način zloupotrebi službeni položaj, i okoristi se društvenim kapitalom, treba da bude izveden pred lice pravde i najoštrije kazni

Zeljka

pre 6 godina

Da mu se oduzme imovina i da se naplati svaki dinar koji je oteo od građana Zaječara.

Vanja

pre 6 godina

Sve je jasno kao dan ima dovoljno dokaza da ode na dugogodišnju kaznu.

Okla

pre 6 godina

Mislio je Mirković da mu je sve dopušteno i da je iznad zakona države Srbije. Grdno se prevario i moraće da odgovara.

Milka

pre 6 godina

Sta pohlepa ucini od coveka...E pa neka sada snosi posledice !

Marija

pre 6 godina

Niko nije ne dodirljiv. To što je bio član Srpske napredne stranke a više nije član iste, mnogo govori o njemu. Znači da odavno nije imao čiste i časne namere, što se evo i sada pokazalo .. Svako treba da odgovara.

OliveraG

pre 6 godina

Zlo Krades milione i oceujes da prodjes nekaznjeno!!?? E pa nece moci

Ceca

pre 6 godina

U laži su kratke noge,a u ovom slučaju debeli prstići,s kojima se nakrao!Ni manje ni više nego je ćipao po miliončićima!Sigurno je mislio kako će mu to proći!Sad će da ispašta !

Bane

pre 6 godina

Nema zasticenih , samo hapsite, ovo je konacno drzava sa redom, sa jakim pravnim sistemom koji ne dozvoljava vise nikome da radi samovoljno sta hoce , proslo je vreme kada su politicari pogadjali poslove po kafanama i restoranima , svaka cast za tuzilastvo !!!

Milica

pre 6 godina

Sve pohvale za tuzilastvo , ovo je konacno drzava sa nezavisnim pravnim sistemom koji deluje samo prema pravdi a ne prema politickim vezama . A koliko primetim ovom coveku je odavno doneto resenje o iskljucivanju iz stranke , a sada vidim i zasto , mutivoda !!!

Dobro se Vlast setila

pre 6 godina

Dobro se Vlast setila ili je cekala priliku. Usao u naprednjake da sakrije lopovluke, napustio ih, a sada u aps. Dobro je da je krenulo. Nigde u Svetu nema kradje na estradi kao kod nasih. Peva se, svira se, glumi se, za kes, niko za te pare ne placa porez, a na kraju neki traze penzije od drzave kao zasluzni. Pogledajte sta pevaci imaju od kuca, stanova, kola i to koliko, gde letiju, zimuju, gde se oblace, gde im deca idu u skole, pokusajte da sebi predstavite, koliko to sve kosta, pa vidite da li je samo na taj iznos placen porez, koliko li jos kesa imaju, zlata, para u banci, koliko kostaju automobili, a koliko poreza placaju. Sirotinju u odnosu na njih drzava ne ostavlja na miru, a svi moramo jesti, zar ne i ovi i oni?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija