• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.09.2017

08:26

MISTERIJA! SRPSKI KAMIONDŽIJA NESTAO U RUSIJI sa tovarom guma vrednim 30.000 EVRA!

Vesti

MISTERIJA! SRPSKI KAMIONDŽIJA NESTAO U RUSIJI sa tovarom guma vrednim 30.000 EVRA!

Podeli vest

Željko Vučićević (49) iz Kragujevca u junu nestao u Rusiji sa kamionom jedne srpske firme u kom je vozio automobilske gume vredne 30.000 evra. Ruska policija mislila da je otet i ubijen, sve dok se juče nije pojavila informacija da je negde u Belorusiji

Fingirao nestanak
Sumnja se da je Vučićević preprodao gume jednom ruskom kolegi, a zatim fingirao nestanak da bi to zataškao

Željko Vučićević (49) iz Kragujevca, vozač jedne domaće transportne kompanije, nestao je u Rusiji sa kamionom u kom je vozio automobilske gume vredne 30.000 evra. Njemu se još u junu izgubio svaki trag na autoputu kod grada Muroma, gde je pronađen njegov kamion, ali ne i prikolica s gumama.

Ruska policija bila je uverena da je Vučićević otet ili ubijen, sve dok se juče nije pojavila informacija da se on krije negde u Belorusiji. U međuvremenu, u garaži jednog ruskog auto-prevoznika pronađena je Vučićevićeva prikolica sa gumama, zbog čega se sumnja da je srpski kamiondžija fingirao svoj nestanak kako bi u međuvremenu mogao da preproda gume preduzeća za koje je radio.

Prema pisanju ruskih medija koji su juče preneli ovu priču, Vučićevićev slučaj obavijen je potpunom misterijom, jer nije poznato ni pod kojim okolnostima je nestao, ni gde se krio skoro četiri meseca.

Public

- Vozač kamiona, zaposlen u jednoj srpskoj firmi, u junu je otišao u grad Jaroslavlj severoistočno od Moskve, kako bi u prikolicu natovario automobilske gume vredne 30.000 evra i prevezao ih u Srbiju. Kada je preuzeo robu, javio se svojim poslodavcima da kreće ka Srbiji i od tada mu se gubi svaki trag. Njegov nestanak je odmah prijavljen, a policija je pokrenula istragu i vrlo brzo pronašla srpski kamion na autoputu u blizini grada Muroma. Međutim, od vozača nije bilo ni traga ni glasa, baš kao ni prikolice sa gumama, koja je otkačena od kamiona i odvezena u nepoznatom pravcu. Policajci su bili uvereni da je u pitanju klasičan primer pljačke, otmice i verovatno ubistva, pa su se usredsredili na pronalazak tela srpskog kamiondžije - pišu ruski mediji i dodaju da su se potom, pre nekoliko dana, pojavile informacije koje su u potpunosti preokrenule tok istrage:

U ambasadama nisu ni čuli za slučaj Željka Vučićevića?!

Ekipa Informera juče je kontaktirala sa srpskom ambasadom i u Rusiji i u Belorusiji sa ciljem da sazna nešto više o slučaju srpskog kamiondžije Željka Vučićevića. Međutim ni u jednoj od dve ambasade nisu čak ni čuli za ime pomenutog državljanina Srbije, a kamoli za to da je nestao.
- Zaista prvi put čujemo za takav slučaj, a i samo ime Željko Vučićević nam nije poznato, nemamo ga ni u registru prijava. Jako je čudna situacija, jer su i praksa i zakon takvi da se u slučaju lišavanja slobode nekog našeg državljanina odmah obaveštava ambasada. Sve to u zavisnosti na kojoj teritoriji je počinjeno krivično delo - objasnili su nam u obe ambasade.

Najpre je pre nekoliko dana prikolica sa gumama koja pripada kamionu nađenom na putu kod grada Muroma otkrivena u garaži jednog ruskog auto-prevozika. Konačno, juče se pojavila informacija i da se srpski kamiondžija javio negde iz Belorusije, da je živ i zdrav, ali da se ne zna gde se tačno nalazi. Ruska policija sada sumnja da je on preprodao gume i da je fingirao svoj nestanak kako bi sve to zataškao. Ipak, detalji ovog slučaja još se rekonstruišu, jer je sve i dalje pod velom potpune misterije. Kamion sa prikolicom i gumama vraćen je u Srbiju firmi kojoj pripada, a protiv srpskog kamiondžije će biti podneta krivična prijava i to je jedino što je zasad izvesno u ovom slučaju.

Tragom ove priče, Informer je uspeo da dođe do ljudi koji poslovno sarađuju sa Željkom Vučićevićem. Oni su nam rekli da se ovaj 49-godišnji Kragujevčanin čudno ponašao i dok je radio za prethodne firme.

- Ovo nije prvi put da je Vučićević nestao sa kamionom i tovarom firme za koju je radio. Jednom je tako iščezao sa kamionom punim bakra, za koji se sumnja da ga je kasnije preprodao nekoj firmi iz Užica. Međutim, nikad nije procesuiran ni za jedno krivično delo, tako da je potpuno nejasno da li se ovde radi o krađi ili o nečemu drugome. Prema informacijama koje imamo, on se javio negde iz Belorusije, ali niko ne zna ni kako je tamo dospeo, ni gde se krio još od juna - rekao nam je Vučićevićev kolega iz firme koji je insistirao na tome da mu ne objavljujemo ime.

 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Biljana Pantić Pilja: Odbor za politička pitanja glasao protiv naših amandmana, ulažemo prigovor!
Politika

Biljana Pantić Pilja: Odbor za politička pitanja glasao protiv naših amandmana, ulažemo prigovor!

Šefica srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PS SE) Biljana Pantić Pilja izjavila je danas za Tanjug da je Odbor za politička pitanja i demokratiju PS SE glasao protiv svih amandmana koje je predložila srpska delegacija, kao i protiv amandmana koji su predložili članovi italijanske delegacije i jedan član delegacije Mađarske i najavila ulaganje prigovora.

16.04.2024

12:51

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija