• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.09.2017

15:02

MALA JANA NIKAKO NE SME DA OSTANE KOD MARJANOVIĆA! Ta kuća nije mesto gde će Jelenina ćerka odrasti u zdravu osobu, tvrde psiholozi!

Vesti

MALA JANA NIKAKO NE SME DA OSTANE KOD MARJANOVIĆA! Ta kuća nije mesto gde će Jelenina ćerka odrasti u zdravu osobu, tvrde psiholozi!

Podeli vest

Porodica Marjanović je potpuno disfunkcionalna, čak i da nisu umešani u ubistvo. Ta kuća nije mesto gde bi mala Jana mogla pravilno da odrasta. Dobro bi bilo da o devojčici brine neko od Jelenine rodbine, kažu psiholozi Branka Tišma i Aleksandar Kontić

 

I hranitelji su loše rešenje
Hraniteljska porodica ne dolazi u obzir, to je podjednako loše rešenje kao i da ostane kod Marjanovića
Branka Tišma, dečji psiholog

Mala Jana Marjanović nipošto ne bi smela da odrasta u porodici svog oca Zorana jer se radi o sredini koja nije nimalo zdrava niti funkcionalna, apeluju dečji psiholozi!

Prema njihovim rečima, Marjanovići su trajno poremećeni posle ubistva snaje Jelene i činjenice da je Zoran uhapšen i osumnjičen za taj zločin. Zato, čak i da se dokaže da niko od članova te porodice nije umešan u ubistvo, njihova kuća definitivno nije sredina u kojoj bi mala Jana mogla da odrasta bez trauma.

Stručnjaci apeluju na nadležne službe da devojčicu obavezno dodele na staranje nekom od Jeleninih rođaka. Smatraju da bi jedino neko od njih mogao da joj pomogne da se izbori sa teškim traumama koje će je pratiti zbog ubistva majke, ali i zbog činjenice da joj je otac osumnjičen za taj zločin. 

Psiholog Branka Tišma kaže da mala Jana u trenutnom okruženju, u kući Marjanovića u Borči, nema srećnu budućnost.

printscreen

- Svakom detetu za normalan razvoj neophodno je zdravo okruženje, a porodica Marjanović definitivno ne izgleda tako. Naprotiv, deluje vrlo disfunkcionalno. Ako se pokaže da su članovi te porodice umešani u ubistvo Jelene, tu su stvari jasne i Jana po slovu zakona neće ostati sa njima. Međutim, čak i kada bi se pokazalo da nisu umešani u zločin, za devojčicu bi bilo najbolje da ne odrasta u njihovoj kući. Tamo su svi potpuno opterećeni tragedijom koja ih je zadesila i ta trauma će zauvek postojati u porodici Marjanovića... - kaže Branka Tišma i apeluje na nadležne da dobro razmisle kada budu odlučivati kome će na staranje poveriti malu Janu:

Gore do goreg
To dete je pretrpelo strašan udarac saznanjem da je ostalo bez majke, a uskoro bi moglo da se suoči i sa činjenicom da je otac ubica
Aleksandar Kontić, psiholog

- Hraniteljska porodica ne dolazi u obzir, to je podjednako loše rešenje kao i da ostane kod Marjanovića. To bi samo predstavljalo novu traumu za dete. Rešenje je da se o njoj stara neko od Jeleninih rođaka, mada se bojim da će i oni još dugo biti opterećeni strašnim zločinom koji im se dogodio. Pred Centrom za socijalni rad svakako je veliki i težak zadatak da proceni ko je trenutno najstabilniji i sposoban da pomogne detetu da prevaziđe užasne traume kroz koje je prošlo i kroz koje i dalje prolazi - kaže Tišma.

I psiholog Aleksandar Kontić kaže da je najbitnije da starateljstvo nad malom Janom preuzme osoba sposobna da pomogne detetu da prevaziđe teške traume.

- Idealno bi bilo da Jana započne život u novoj sredini, daleko od kuće Marjanovića, lišena bilo kakvih sećanja, ali to je apsolutno neizvodljivo. Jer gde god da ode ili ostane, traume joj ostaju. Pazite, to dete je pretrpelo strašan udarac saznanjem da je ostalo bez majke, a uskoro bi moglo da se suoči i sa činjenicom da se to desilo zaslugom oca. Možete misliti kakvu će percepciju sveta oko sebe ono imati posle svega... - naglašava Kontić.

Prema njegovim rečima, o Jani treba da se stara bliska osoba koja će joj se u potpunosti posvetiti.

- Ne bih bez dublje psihološke procene potencijalnih staratelja smeo da kažem gde je i kod koga najpodobnije da dete nastavi život, ali znam da ta osoba mora biti izuzetno stabilna i devojčici apsolutno posvećena. Potrebno je i da bude strpljiva, jer mora da uloži dosta truda kako bi to dete izraslo u psihološki zdravu i stabilnu ličnost - kaže Kontić.


HAOS U KUĆI MARJANOVIĆA U BORČI: Zoranov otac napao policiju, MAJKA ZORICA IH PROKLINJE!

(VIDEO) FORENZIČARI TVRDE: Jelena Marjanović NIJE UBIJENA NA NASIPU - za to POSTOJE BROJNI DOKAZI!

VEŠTAK GA PROVALIO: Ovo je psihološki profil Zorana Marjanovića, SVE VREME JE GLUMIO ŽRTVU!

ŠOKANTNO! Jelenin Fejsbuk profil otkriva JEZIVU PRIČU! Lajkovala je nešto što je ukazivalo na to da će se TRAGEDIJA USKORO DOGODITI!

SVI DOKAZI I SUMNJE KOJI TERETE ZORANA MARJANOVIĆA! Nije samo DNK! I nije samo poligraf...

 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija