• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/informer.rs

21.09.2017

10:35

(VIDEO) BIVŠI OBAVEŠTAJAC O SLUČAJU 'MARJANOVIĆ': Ubica je u zatvoru, isterajte iz njega PRIZNANJE KRIVICE!

Vesti

(VIDEO) BIVŠI OBAVEŠTAJAC O SLUČAJU 'MARJANOVIĆ': Ubica je u zatvoru, isterajte iz njega PRIZNANJE KRIVICE!

Podeli vest

Nakon hapšenja Zorana Marjanovića, pod sumnjom da je ubio suprugu Jelenu, u javnosti se nastavljaju spekulacije o tome ko je sve umešan u zločin, kada i kako je počinjen, kao i da li je bilo propusta u istrazi.

Nekadašnji obaveštajac Državne službe bezbednosti Božidar Spasić koji je danas bio ispred kuće Marjanoviča u Borči kaže da su taj prostor i nasip u Borči  poslednje mesto gde bi danas neko voleo da bude. 

Spasić je primentio da je uviđaj nakon što je telo Jelene Marjanović pronađeno na nasipu obavljen površno i da je već sledećeg dana, moglo da se priđe mestu gde je pevačica pronađena, te da nije bilo policijske trake, adekvatnog obezbeđenja mesta zločina.

- Istraga je traljavo vođenja, mada ne mogu reći da nije bilo istrage jer je više od 250 osoba davalo izjave. Zbunjuje najava i navala nekih forenzičkih izveštaja, te se postavlja pitanje da li im je stvarno trebalo godinu dana da pronađu tragove blata - dodao je Spasić. 

On se zapitao i zbog čega suprugu ubijene pevačice nije odmah određen pritvor, budući da od ubistva Jelene Marjanović nema novih momenata u istrazi.

- Pouzdano se zna samo da je reč o veoma surovom ubistvu, da je ministar unutrašnjih poslova saopštio da je muž pevačice uhapšen, da ga posećuju roditelji i da je angažovano pet advokata. - Zbunjuje da je tok istrage u jednom momentu splasnuo, ali da su Marjanović sami iritirali javnost i izazvali bes - naveo je Spasić.

MILOMIR MARIĆ O MUŽU UBIJENE PEVAČICE: Zoran je o Jeleni GOVORIO KAO DA JE STVAR!

On se osvrnuo i na navode medija da je Jelena Marjanović ubijena u kući, te ocenio da u tom slučaju ne postoji mogućnost da je zločin izvršila jedna osoba, odnosno da je jedan čovek sam mogao da je ubije, ukloni dokaze i baci telo na nasip.

- Uključuju se novi činioci ubistva. Reč je o takozvanom čistaču. U tom slučaju se ne radi o jednom ubici već organizovanoj kriminalnoj grupi. Ono što mene plaši jeste da će se posle ove kampanje za mesec ili dva stvari okrenuti na potpuno drugu stranu - naveo je Spasić. 

- On je mušljenja da je ubica samo jedan. Imate ga, u zatvoru je čovek koji je ozbiljno osumnjičen, isterajte to iz njega,ili pronađite inasjedera. Mi smo u mnogo težim slučajevima nalazili insajdere. Ovo je prilika da dobijete priznanje ili da priznate grešku - odgovorio je Spasić na pitanje kako bi on vodio slučaj. 

ZLOČIN KOJI TRESE SRBIJU! Evo šta kažu stručnjaci u slučaju MARJANOVIĆ: Samo blato nije dovoljno za osudu!

Advokat Predrag Savić, pravni zastupnik porodice Krsmanović, navodi da je on zastupnik najbližih krvih srodnika ubijene pevačice koji imaju status ošećenog , te da ima samo mogućnbost da Tužilaštvu predlaženo određenje radnje i izvođenje nekih dokaza.

 - Imamo samnjena zakonska ovlašćenja, ali možemo da preuzmemo slučaj ako Tužilaštvo odustane od gonjenja. Istraga je u jednom trenutku stala.Ključni momenat je gostovanje Nenada Šipke koji je na Pinku izneo delimičnu rekonstrukciju zločina. Tada je istraga pokrenuta sa mrtve tačke - naveo je Savić. 

On nije otkrio kojih je sedam istražnih predloga podento Tužilaštvu, a kao jedan od razloga je naveo mogućnost da dokazi budu uništeni, te kao besmislene ocenio navode da se traži svedočenje sestre ubijene pevačice Teodore Krsmanović jer nema valjanog dokaza protiv Zorana.

pink.rs

- Meni sa pravom nije dozvoljen uvid u sipse predmeta, sve dok se Teodora ne sasluša. Branioci imaju uvid čim okrivljeni da izjavu - naveo je Savić i dodao da je pre punog veka utvrđeno kako se vrši hemijska analiz i da je blato koje je pronađeno sasvim dobar dokaz. 

On je mišljenja da bi 3D rekonstrukcija ubistva mogla biti od koristi, jer je bi mogla da pojasni u kom su položaju bili ubica i žrtva.

- Sumnjivo je to što je policija dugo čekala da krene u jednu akciju, mislim da je zahvaljujući medijima ta stvar pokrenuta - naveo je Savić i kao netačne odbacio tvrdnje da je prekšena pretpostavka nevinosti. - Mi smo samo izneli podatke do kojih su došli naši saradnici i istražitelji - dodao je Savić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija